10 sommerhuse helt tæt på stranden i Nordjylland

Drømmer du om en ferie ved de danske strande, hvor du er få skridt fra en frisk morgendukkert i de blå bølger? Finder du lyden af det brusende hav beroligende? Vil du mærke roen sænke sig, mens du nyder den storslåede udsigt over det uendelige hav? Kan du svare ja til det hele, skal du selvfølgelig bo så tæt på stranden som muligt.

10 sommerhuse direkte ved stranden i Nordjylland

Langs den nordjyske kyst ligger de fine brede sandstrande som perler på en snor. Det er et ferieparadis for vandhunde, som elsker en svalende dukkert i bølgerne – og for naturelskere, som finder fred og ro i lange traveture i klitter og plantager. Gamle fiskerlejer er transformeret til store sommerhusområder, hvor nye moderne feriehuse ligger side om side med ældre charmerende sommerhuse. Her kan du finde et dejligt sommerhus kun få skridt fra stranden, så du nærmest kan springe fra sengen lige ud i Vesterhavet og starte dagen med en frisk tur i det salte hav.

Luksus sommerhus 20 meter fra fantastisk strand i Nordjylland

Luksus sommerhus 20 meter fra fantastisk strand i Nordjylland

Lige syd for den populære ferieby Løkken ligger Grønhøj Strand, som er blandt Danmarks bedste badestrande. Bag klitterne kan du bo i et lækkert 5-stjernet sommerhus kun 20 meter fra stranden. Det store sommerhus har alt, hvad du kan ønske dig af moderne bekvemmeligheder og komfort lige fra gulvvarme til aktivitetshus. Indretningen lægger op til hygge, og der er mange muligheder for at samles om spisebordet, i sofaen, foran brændeovnen eller ude på terrassen. Du kan slappe af i den indendørs spa, få varmen i saunaen eller nyde den flotte udsigt gennem de store vinduer. Her er plads til 10 personer, og hunden er også velkommen.

Stort sommerhus med Vesterhavet som nærmeste nabo

Stort sommerhus med Vesterhavet som nærmeste nabo

Vil du bo tæt på hav og natur, er der gode muligheder i Lild Strand. Der drives stadig kystfiskeri fra det gamle fiskerleje, som ligger afsondret i naturskønne omgivelser. Nordsøstien passerer forbi Lild Strand og fortsætter videre til Bulbjerg med det berømte fuglefjeld. Her kan du bo i et stort sommerhus få skridt fra vandkanten. Stranden er stenet, så måske har du mere lyst til at springe i den indendørs swimmingpool eller slappe af i spaen. Der er kort afstand til fine sandstrande og badeland, så der er mange muligheder for at blive dyppet i vand. Vil du hellere ud og mærke den friske vind i ansigtet på en lang gåtur, kan saunaen give dig varmen tilbage i kroppen på en forblæst efterårsdag. Fra stuen og køkkenet er der en fantastisk udsigt over havet. Sommerhuset ligger ugeneret, så her er masser af fred og ro.

Moderne sommerhus i Nordjylland med charme og perfekt beliggenhed ved strand

Moderne sommerhus i Nordjylland med charme og perfekt beliggenhed ved strand

Bag klitterne langs Tranum Strand gemmer sig dette charmerende sommerhus i to etager. Fra terrassen på første sal er der en fantastisk udsigt over det smukke klitlandskab, som giver jer lidt læ fra vestenvinden. Naboerne er få, så alt ånder fred og idyl. Stranden er en anelse stenet, så måske har du mere lyst til at slappe af i den udendørs spa. Der er såmænd også en indendørs spa og sauna, så der er mange muligheder for at nyde livet på en dejlig ferie ved havet. Skal familien samles om en sjov aktivitet, kan I slå jer løs med bordtennis eller billard. Sommerhuset er billig i strøm, da det er velisoleret med både jordvarme, genvex-anlæg og brændeovn.

Sommerhus med pool, spa og sauna i Rødhus

Sommerhus med pool, spa og sauna i Rødhus i Nordjylland

Det hvide sand strækker sig så langt øjet rækker i Rødhus. Det er et mindre sommerhusområde syd for Blokhus. Godt gemt mellem klitterne på en stor naturgrund ligger dette hyggelige sommerhus kun 25 meter fra stranden. Det er et lidt ældre men velholdt sommerhus med masser af charme og hygge. Her vil feriestemningen med garanti indfinde sig, når du nyder solen i fred og ro på den afskærmede terrasse. Sauna og spabad venter på dig, hvis du skal have varmen igen efter en vindblæst gåtur på stranden. Vil du betragte den smukke solnedgang over Vesterhavet med en kølig drink i hånden, skal du bare sætte dig op på toppen af klitterne lige ved siden af sommerhuset. Det er et stort feriehus med sovepladser til hele 12 personer.

Sommerhus i Blokhus med fantastisk udsigt over stranden og Vesterhavet

Sommerhus ved stranden i Blokhus med fantastisk udsigt over Vesterhavet

Blokhus er en af de populæreste feriebyer til en badeferie ved Vesterhavet. Her er alt, hvad der skal til for at tilbringe en mindeværdig ferie sammen med familien i Nordjylland. Tiden vil flyve af sted for børn såvel som voksne med oplevelser ved vandet eller i Fårup Sommerland, som er Danmarks største vandland. Golf, ridning og mountainbike er andre muligheder, hvis du er til en aktiv sommerferie. Den perfekte sommerferie kræver selvfølgelig en god base i form af et lækkert sommerhus ved stranden. Dette sommerhus ligger kun 50 meter fra stranden, og fra førstesalen er der en helt fantastisk udsigt over Vesterhavet. Der er sauna, brændeovn og en dejlig lukket terrasse, som kan være en fordel, hvis du har små børn eller hund.

Hyggeligt sommerhus tæt på Rubjerg Knude og Lønstrup Strand

Hyggeligt sommerhus tæt på Rubjerg Knude og Lønstrup Strand

Elsker du den barske natur ved Vesterhavet, er Lønstrup en dejlig ferieby. Du kan gå ud til Rubjerg Knude med det berømte fyrtårn, som blev flyttet i 2019 for at undgå, at det faldt i Vesterhavet. Havet er ubarmhjertigt og æder hvert år et par meter af de høje skrænter ud mod kysten i Lønstrup. Du er dog i sikker afstand fra bølgerne, hvis du bor i dette hyggelige sommerhus med en enestående udsigt ud mod kysten. Der er kun 80 meter til strandkanten, men vil du mærke sandet mellem tæerne, kan det måske være en god idé at gå en lille omvej, for skrænterne er virkelig stejle. Holder du af godt kunsthåndværk, må du endelig lægge vejen forbi Galleri Visby, som udstiller kunst af international klasse. Du kan faktisk se derover fra sommerhuset.

Lille sommerhus til 2 personer ved stranden i Harrerenden

Lille sommerhus til 2 personer ved stranden i Harrerenden i Nordjylland

Mange nye sommerhuse er alt for store til par, som vil på ferie sammen uden børn, venner eller hund. Man skal lede godt og grundigt for at finde et lille sommerhus med en attraktiv beliggenhed ved stranden. Charmen er intakt i dette fine lille sommerhus på 40 kvadratmeter blot 50 meter fra kysten i det eftertragtede område Harrerenden på den nordlige side af Lønstrup. Indretningen er overskuelig med alt det basale, som du kan få brug for på din ferie. Måske vil du føle et strejf af nostalgi, når du træder ind ad døren og ser de bræddebeklædte vægge. Fra spisekrogen er der en fantastisk udsigt over klitter og hav takket være de store vinduer, som også lukker masser af lys ind. Der er nem adgang til stranden, og du kan selvfølgelig også nyde en stille stund på terrassen, som er delvis afskærmet.

Lyst og indbydende sommerhus med indhegnet terrasse

Sommerhus i Nordjylland med indhegnet terrasse og kort afstand til strand

Er kun det bedste godt nok på din sommerferie, kunne dette 5-stjernede sommerhus i Nørlev Strand måske være noget for dig. Indretningen er lys og indbydende med en personlig stil og behagelige møbler. Fra flere af rummene er der direkte udgang til den store terrasse, som er indhegnet, så du kan slappe af uden hele tiden at bekymre dig om, hvor dine små børn eller hund er. Vil du rigtig slappe af, lokker spabadet på det ene badeværelse. Vil du hellere hoppe i bølgen blå, er der sølle 50 meter til stranden. Bagefter kan du lade solen tørre din hud i en af de naturlige gryder blandt klitterne, eller du kan trække dig tilbage til terrassen. Vil du tilbringe efterårsferien eller juleferien i sommerhus, vil du få stor glæde af brændeovnen, som spreder både varme og hygge.

Flot 5-stjernet sommerhus ved stranden i Ålbæk

Flot 5-stjernet sommerhus ved stranden i Ålbæk i Nordjylland

Er Vesterhavet lige bidsk nok til dig, kan du heldigvis også finde masser af lækre sommerhuse tæt på flotte sandstrande ud mod det mere rolige Kattegat. Ålbæk i det allernordligste Jylland er blot en af mange muligheder. Prøv at kaste et blik på dette arkitekttegnede sommerhus. Stilen er gennemført luksuriøs i det 5-stjernede sommerhus, som byder på stor sauna, brændeovn, aktivitetsrum, dejlig privat terrasse og et anneks med eget badeværelse. Huset ligger i første række ud til en børnevenlig strand med lavt vand. Tæt på finder du Danmarks nordligste golfbane, som ligger naturskønt blandt klitter, marehalm og lyng.

Stort sommerhus med skøn beliggenhed i Napstjert og direkte adgang til stranden

Stort sommerhus med skøn beliggenhed i Napstjert og direkte adgang til stranden

Der er rigeligt med plads til 8 personer i dette store sommerhus ved stranden i Napstjert lidt syd for Ålbæk. Der er direkte adgang via en sti til stranden, som ligger 50 meter væk. Her kan du trygt bade med børnene i det rolige vand, som er rent og lavt langt ud. Tilbage ved sommerhuset indbyder den store terrasse til at dase i havemøblerne, mens du nyder udsigten over klitlandskabet. Skal børnene aktiveres, er der gyngestativ til de yngste og bordfodbold til de lidt ældre. Stuen inviterer til hygge foran brændeovnen, hvor familien kan fordybe sig i lange snakke, spille et spil eller betragte den smukke natur uden for de store vinduer.

Der ligger mange flere skønne sommerhuse ved strandene i Nordjylland, så fandt du ikke lige en favorit blandt vores forslag, er det blot om at gå på jagt blandt det store udvalg af ferieboliger. Her er sommerhuse for enhver smag uanset, om du vil nyde livet i et hyggeligt ældre sommerhus fyldt med nostalgi eller samle familien til kvalitetstid i et spritnyt luksussommerhus få skridt fra en bred sandstrand. Husk blot at der er rift om mange af sommerhusene, så det gælder om at booke dit ophold i god tid, hvis du vil være sikker på at bo i dit favorit sommerhus tæt på en af de fine strande i Nordjylland.