5 hyggelige hoteller i Skåne hvor hunden må komme med

Skåne ligger blot en lille tur væk fra Danmark og byder på så mange oplevelser, som er lidt anderledes, end hvad vi er vant til. Kulturen ligner den danske, og så alligevel ikke. Der er både noget hjemligt og noget eventyrligt over en ferie i Skåne. Her kan du opleve midsommerfest, ålegilde og luciaoptog. Eller du kan nyde den smukke uberørte natur sammen med din hund, som vil elske at boltre sig blandt skærgårdens klipper eller trave lange ture sammen med dig i Skånes naturreservater.

5 hyggelige hoteller i Skåne hvor hunden må komme med

Der er efterhånden en del hyggelige hoteller i Skåne, hvor din hund også er velkommen. På et hundevenligt hotel kan I nyde jeres ophold i Skåne i afslappende omgivelser, hvor der er plads til alle. Glæd dig til en god ferie sammen med din hund, hvor I kan få masser af oplevelser sammen ude i den fantastiske svenske natur, som omkranser disse fine hoteller. Uanset om I vil udforske Kullen, Skåneleden, Söderås, Sandhammaren eller nogle af de mange andre smukke destinationer i Skåne, kan I finde et hyggeligt hotel, som hellere end gerne byder dig og din hund ind til et dejligt ophold.

Elite Hotel Mollberg i Helsingborg

Elite Hotel Mollberg er et hundevenligt hotel i Helsingborg i Skåne

Vil du bo midt inde i byen tæt på spisesteder, shopping, museer og de historiske bygninger i Helsingborg, ligger Elite Hotel Mollberg helt perfekt, når du har din hund med. Hotellet ligger nemlig lige ved siden af middelalderborgen Kärnan, som bliver omkranset af en slotshave, hvor du og din hund kan få rørt jer. Måske har I også fået masser af frisk luft på Kullen nord for Helsingborg, inden I slutter jeres tur til Sverige af med en god nats søvn på et af Helsingborgs flotteste hoteller.

Hotellet oser af hygge og romantik. Alle værelser er unikke og stilfuldt indrettet med respekt for bygningens historie. Du er velkommen til at tage din hund med på værelset. Restauranten serverer lækker italiensk mad i en afslappende atmosfære. Morgenmaden er i en klasse for sig med nybagt brød, hjemmelavet granola, charcuteri, oste og friskbagte croissanter.

Den hyggelige stemning på Elite Hotel Mollberg bliver blot understreget af de omkransende bygninger, som rummer en masse historie helt tilbage til middelalderen. Selve hotellet kan spore sine rødder helt tilbage til 1300-tallet, hvor det var en kro, hvor rejsende kunne overnatte i trygge omgivelser.

Hovs Hallar Hotell på Bjärehalvøen

Hovs Hallar Hotel er et hundevenligt hotel midt i Skånes smukke klippelandskab

Længere oppe ad den vestsvenske skærgårdskyst ligger det fantastiske udflugtsmål Hovs Hallar med dramatiske klipper og grotter, som bare venter på at blive udforsket. Her kan du indkvartere jer på Hovs Hallar Hotell, som ligger i fredelige omgivelser tæt på vandet. Måske kan I være heldige at nyde en magisk solnedgang over Bjärehalvøens klipper, når I går en aftentur langs Kattegats brusende bølger. Det meste af kysten er fri for bebyggelse, så kystlinjen rundt langs Bjärehalvøen er nærmest et stort naturreservat, som lokker med vidunderlige udsigter, et rigt fugleliv og et væld af forhistoriske minder.

På Hovs Hallar Hotell kan du og din hund bo på et stort værelse med god plads til at bevæge sig rundt. Det koster et ekstra gebyr at have din hund med.

Hovs Hallar Hotell er et lille hotel, som er stedet for dig, der søger afslapning, ro og tid til eftertanke. Vil du helt ned i gear, kan du booke en massage hos naboen Hovs Hallar Spa eller koble af i den udendørs jacuzzi. Restauranten serverer lækker mad til både frokost og aften. Du kan også købe en frokostkurv, hvis du vil ud på en lang vandretur med en madpakke, som giver både energi og nydelse.

Strandpensionatet nord for Båstad

Strandpensionatet i Båstad i Sverige byder hunde velkomne

Båstad ligger lige mellem havet og Hallandsåsen. Det er en populær ferieby i Skåne. Havnen tiltrækker mange lystsejlere, og de fine børnevenlige sandstrande er et mekka for alle vandhunde.

Faktisk ligger Sveriges længste sandstrand her langs Laholmsbugten, men du skal være opmærksom på, at hunde ikke må være på stranden i perioden 1. maj – 15. september andet end ved hundebadet, som ligger ved udmundingen af en å.

Heldigvis findes der mange andre muligheder for at gå en god lang tur med din hund i og omkring Båstad. Du kan fx slippe din hund løs i Malenskogen, som har et indhegnet område til hunde. Skåneleden går også forbi Båstad. Herfra kan I fx vandre en udfordrende tur til Hovs Hallar, hvor havets enorme kræfter har skåret grotter ind i klippekysten.

Efter en lang dag ude i naturen kan I slappe af på Strandpensionatet, som ligger et stenkast fra vandet en anelse nord for Båstad. Lyden af de rullende bølger i baggrunden skaber en hyggelig og afslappende stemning, som kan få pulsen ned og lade roen sænke sig. Værelserne er store, lyse og udstyret med privat tekøkken, så I selv kan lave lidt mad.

Ängavallen tæt på Falsterbo

Nyd et ophold på et hundevenligt hotel i Skåne

Vil I hellere på et ophold i den sydlige del af Skåne, kunne I fx lægge vejen ned forbi de to tvillingebyer Skanör og Falsterbo. Det er en lille oase med hvide sandstrande, klitter og et helt fantastisk lys. Synes du, at Skagen ligger for langt væk, kan du opleve den samme stemning kun en halv times kørsel syd for Øresundsbroen.

En kort køretur fra Falsterbo ligger Ängavallen, som er et økologisk hotel, der vil sørge godt for både dig og din hund. Den berømte morgenbuffet er naturligvis økologisk. Du kan også nyde morgenmad på Ängavallen uden at overnatte. I caféen og gårdbutikken er al kød fra gårdens egne dyr. Krydderier og grøntsager bliver dyrket i egen køkkenhave, og i køkkenet fremtryller kokken den ene kulinariske oplevelse efter den anden.

Hotellets værelser er hyggeligt indrettet i landlig stil med lyse vægge og bløde varme farver på interiøret. Værelserne er store, så din hund kan få god plads. Alt ånder idyl her, og du er velkommen til at gå rundt på gården og se alle dyrene i deres naturlige omgivelser.

Hotell Bäckagården i Ystad

Hotell Bäckagården er et hundevenligt hotel i Ystad i Skåne

Sydskåne gemmer på mange små perler, ikke mindst hvis du og din hund drager til Sverige for at opleve naturen. Fyledalen er stedet, hvor du kan spotte rovfugle især i vinterhalvåret. Ales Stenar er en fascinerende cirkel af sten, som kan dateres helt tilbage til 600 e. Kr. Stenshuvud Nationalpark er en stor bøgeskov ud mod Østersøen. Romeleåsen er et smukt naturområde lige nord for ystad. Verkeån byder på Skånes højeste vandfald på 23 meter.

Det hele ligger i overkommelig afstand fra Ystad, som er en stemningsfuld by med mange velbevarede bygninger fra middelalderen. Her ligger et af de hyggeligste hoteller i Skåne, nemlig Hotell Bäckagården, som byder både dig og din hund velkommen i det romantiske byhus med roser, der klatrer op ad væggen.

Anno 1793 Sekelgården ligger lige i hjertet af Ystad, hvor de gamle velholdte huse ligger side om side i de smalle gader. Her er I simpelthen nødt til at gå en tur i de brostenstoppede gader og suge stemningen til jer.

Hotellet er lille og kan kun tilbyde 7 værelser. Du og din hund kan trygt føle jer hjemme i de hyggelige og individuelt indrettede værelser, som sender tankerne i retning af de gode gamle dage. Stemningen er afslappet og uhøjtidelig. På de lune sommerdage kan du nyde din morgenmad ude i gårdhaven, inden turen går videre ud i Skåne.

Alle 5 hoteller her på listen er glade for at få besøg af hunde. De har hver især et antal udvalgte værelser, hvor din hund er velkommen til at bo. De fleste af hotellerne opkræver et ekstra gebyr for din hund, fordi det kræver noget ekstra rengøring og støvsugning, men der er også hoteller, hvor hunden kan komme gratis med.

Vil du have din hund med på et af disse hyggelige hoteller i Skåne, er det en god idé at sikre dig, at hotellet har plads til jer i et af deres hundeværelser, så I ikke risikerer at få jer en kedelig overraskelse, når I ankommer til hotellet.

Oplev naturen i Sverige