5 hyggelige hoteller i Skåne hvor hunden må komme med

Skåne ligger blot en lille tur væk fra Danmark og byder på så mange oplevelser, som er lidt anderledes, end hvad vi er vant til. Kulturen ligner den danske, og så alligevel ikke. Der er både noget hjemligt og noget eventyrligt over en ferie i Skåne. Her kan du opleve midsommerfest, ålegilde og luciaoptog. Eller du kan nyde den smukke uberørte natur sammen med din hund, som vil elske at boltre sig blandt skærgårdens klipper eller trave lange ture sammen med dig i Skånes naturreservater.

5 hyggelige hoteller i Skåne hvor hunden må komme med

Der er efterhånden en del hyggelige hoteller i Skåne, hvor din hund også er velkommen. På et hundevenligt hotel kan I nyde jeres ophold i Skåne i afslappende omgivelser, hvor der er plads til alle. Glæd dig til en god ferie sammen med din hund, hvor I kan få masser af oplevelser sammen ude i den fantastiske svenske natur, som omkranser disse fine hoteller. Uanset om I vil udforske Kullen, Skåneleden, Söderås, Sandhammaren eller nogle af de mange andre smukke destinationer i Skåne, kan I finde et hyggeligt hotel, som hellere end gerne byder dig og din hund ind til et dejligt ophold.

 

The Vault Hotel i Helsingborg

The Vault Hotel i Helsingborg byder din hund velkommen

Vil du bo midt inde i byen tæt på spisesteder, shopping, museer og de historiske bygninger i Helsingborg, ligger The Vault Hotel helt perfekt, når du har din hund med. Hotellet ligger nemlig lige ved siden af middelalderborgen Kärnan, som bliver omkranset af en slotshave, hvor du og din hund kan få rørt jer. Måske har I også fået masser af frisk luft på Kullen nord for Helsingborg, inden I slutter jeres tur til Sverige af med en god nats søvn på et af Helsingborgs flotteste hoteller.

The Vault Hotel har flere værelser, hvor din hund er velkommen. De ligger alle på den samme etage, så måske er I så heldige at møde andre hunde på hotellet. Det koster et ekstra gebyr at have din hund med.

Hotellet oser af hygge og romantik. Alle værelser er unikke og stilfuldt indrettet med respekt for bygningens historie. Restauranten serverer lækker italiensk mad i en afslappende atmosfære. Du kan også nyde et glas Lambrusco i vinbaren. Morgenmaden er i en klasse for sig med nybagt brød, hjemmelavet granola, charcuteri, oste og friskbagte croissanter.

Den hyggelige stemning på The Vault Hotel bliver blot understreget af de omkransende bygninger, som rummer en masse historie helt tilbage til middelalderen. Selve hotellet ligger i en bygning, som tidligere har huset en bank med rødder tilbage i 1800-tallet.

 

Torekov Hotell på Bjärehalvøen

Torekov Hotell er et spahotel hvor hunde er velkomne

Lidt længere oppe ad den vestsvenske skærgårdskyst ligger den lille skånske fiskerby Torekov. Her kan du og din hund indkvartere jer på Torekov Hotell, som ligger i fredelige omgivelser tæt på vandet. Måske kan I være heldige at nyde en magisk solnedgang over Bjärehalvøens klipper, når I går en aftentur langs Kattegats brusende bølger. Det meste af kysten er fri for bebyggelse, så kystlinjen rundt langs Bjärehalvøen er nærmest et stort naturreservat, som lokker med vidunderlige udsigter, et rigt fugleliv og et væld af forhistoriske minder.

På Torekov Hotell kan du og din hund bo i jeres egen hytte. Værelserne er store, så der er god plads til din hund. Det koster et ekstra gebyr at have din hund med.

Torekov Hotell er et lille hotel, som er stedet for dig, der søger afslapning, ro og tid til eftertanke. Vil du helt ned i gear, kan du booke en massage eller koble af i den lille hyggelige spa. Der er både en varm indendørs spa, flere udendørs pools, sauna og en lounge med knitrende ild i pejsen. Restauranten serverer lækker mad til både frokost og aften. Du kan også købe en frokostkurv, hvis du vil ud på en lang vandretur med en madpakke, som giver både energi og nydelse.

 

Hotel Skansen i Båstad

Hotel Skansen i Båstad har flere hundeværelser

Båstad ligger lige mellem havet og Hallandsåsen. Det er en populær ferieby i Skåne. Havnen tiltrækker mange lystsejlere, og de fine børnevenlige sandstrande er et mekka for alle vandhunde.

Faktisk ligger Sveriges længste sandstrand her langs Laholmsbugten, men du skal være opmærksom på, at hunde ikke må være på stranden i perioden 1. maj – 15. september andet end ved hundebadet, som ligger ved udmundingen af en å.

Heldigvis findes der mange andre muligheder for at gå en god lang tur med din hund i og omkring Båstad. Du kan fx slippe din hund løs i Malenskogen, som har et indhegnet område til hunde. Skåneleden går også forbi Båstad. Herfra kan I fx vandre en udfordrende tur til Hovs Hallar, hvor havets enorme kræfter har skåret grotter ind i klippekysten.

Efter en lang dag ude i naturen kan I slappe af på Hotel Skansen, som ligger lige ud til vandet. Du kan fx booke tid til en ansigtsbehandling i hotellets spaområde eller slappe af i deres nye infinity-pool med en drink i hånden, mens du nyder udsigten over havet.

Hotel Skansen har naturligvis også sin egen restaurant, som kreerer fantastisk velsmagende mad ud af lokale råvarer. Havet spiller en stor rolle både i menuen, spa’en og hele atmosfæren på stedet. Lyden af de rullende bølger skaber en hyggelig og afslappende stemning for både 2- og 4-benede sjæle, som kan få pulsen ned og lade roen sænke sig.

 

Ängavallen tæt på Falsterbo

Nyd et ophold på et hundevenligt hotel i Skåne

Vil I hellere på et ophold i den sydlige del af Skåne, kunne I fx lægge vejen ned forbi de to tvillingebyer Skanör og Falsterbo. Det er en lille oase med hvide sandstrande, klitter og et helt fantastisk lys. Synes du, at Skagen ligger for langt væk, kan du opleve den samme stemning kun en halv times kørsel syd for Øresundsbroen.

En kort køretur fra Falsterbo ligger Ängavallen, som er et økologisk hotel, der vil sørge godt for både dig og din hund. Den berømte morgenbuffet er naturligvis økologisk. Du kan også nyde morgenmad på Ängavallen uden at overnatte. I caféen og gårdbutikken er al kød fra gårdens egne dyr. Krydderier og grøntsager bliver dyrket i egen køkkenhave, og i køkkenet fremtryller kokken den ene kulinariske oplevelse efter den anden.

Hotellets værelser er hyggeligt indrettet i landlig stil med lyse vægge og bløde varme farver på interiøret. Værelserne er store, så din hund kan få god plads. Alt ånder idyl her, og du er velkommen til at gå rundt på gården og se alle dyrene i deres naturlige omgivelser.

 

Anno 1793 Sekelgården i Ystad

Anno 193 Sekelgården er et hotel i Sverige hvor hunde er velkomne

Sydskåne gemmer på mange små perler, ikke mindst hvis du og din hund drager til Sverige for at opleve naturen. Fyledalen er stedet, hvor du kan spotte rovfugle især i vinterhalvåret. Ales Stenar er en fascinerende cirkel af sten, som kan dateres helt tilbage til 600 e. Kr. Stenshuvud Nationalpark er en stor bøgeskov ud mod Østersøen. Romeleåsen er et smukt naturområde lige nord for ystad. Verkeån byder på Skånes højeste vandfald på 23 meter.

Det hele ligger i overkommelig afstand fra Ystad, som er en stemningsfuld by med mange velbevarede bygninger fra middelalderen. Her ligger et af de hyggeligste hoteller i Skåne, nemlig Anno 1793 Sekelgården, som byder både dig og din hund velkommen i det gamle bindingsværkshus. Anno 1793 Sekelgården er nævnt adskillige gange i Mankells krimier om Wallander, så derfor er hotellet ganske kendt blandt krimifans. Som et ekstra skulderklap er hotellet blevet kåret som et af Sveriges mest romantiske hoteller.

Anno 1793 Sekelgården ligger lige i hjertet af Ystad, hvor de gamle bindingsværkshuse ligger side om side i de smalle gader. Her er I simpelthen nødt til at gå en tur i de brostenstoppede gader og suge stemningen til jer.

Hotellet er lille og kan kun tilbyde 24 værelser. Du og din hund kan trygt føle jer hjemme i de hyggelige og individuelt indrettede værelser, som sender tankerne i retning af de gode gamle dage. Stemningen er afslappet og uhøjtidelig. På de lune sommerdage kan du nyde din morgenmad ude i gårdhaven, inden turen går videre ud i Skåne.

Alle 5 hoteller her på listen er glade for at få besøg af hunde. De har hver især et antal udvalgte værelser, hvor din hund er velkommen til at bo. De fleste af hotellerne opkræver et ekstra gebyr for din hund, fordi det kræver noget ekstra rengøring og støvsugning, men der er også hoteller, hvor hunden kan komme gratis med.

Vil du have din hund med på et af disse hyggelige hoteller i Skåne, er det en god idé at sikre dig, at hotellet har plads til jer i et af deres hundeværelser, så I ikke risikerer at få jer en kedelig overraskelse, når I ankommer til hotellet.

Oplev naturen i Sverige