5 lækre hoteller i gå-afstand fra Guggenheim i Bilbao

5 lækre hoteller i gå-afstand fra Guggenheim i Bilbao

Bilbao er en spændende by, som især er kendt for Guggenheim-museet. Det er en imponerende bygning, som man aldrig bliver træt af at beundre, hvis man er den mindste smule interesseret i moderne arkitektur.

Alene det kan være en god grund til at bo på et hotel i gå-afstand fra Guggenheim-museet i Bilbao. Men der er nu også mange andre gode grunde til at vælge et hotel centralt i Bilbao, som summer af aktivitet nærmest døgnet rundt. Byen har nemlig oplevet en renæssance, hvor den er gået fra at være en nedslidt industriby til at være et kulturelt centrum med museer, spillesteder, teatre, barer, restauranter og promenader langs floden.

 

5-stjernet hotel i hjertet af Bilbao

Luksus hotel tæt på Guggenheim i Bilbao

Vil du forkæle dig selv med et luksus-ophold, er Hotel Carlton et godt valg. Dette eksklusive hotel har en central beliggenhed på Plaza de Federico Moyua med cirka 850 meter til Guggenheim. Det er muligvis ikke gå-stand for alle og enhver, men til gengæld kan du bo på et dejligt stort værelse med moderne indretning, behagelige senge og overdådig morgenmad.

Det er et af Bilbaos ældste luksushoteller bygget færdigt i 1926 – og det første hotel i Spanien med ensuite badeværelser.

 

Hotel med udsigt til Guggenheim

Luksus hotel tæt på Guggenheim i Bilbao

Vil du have mulighed for at nyde synet af Guggenheim døgnet rundt, skal du bo på Gran Hotel Domine Bilbao.

Cirka en tredjedel af hotellets 145 værelser har udsigt over mod Guggenheim. Er du ikke så heldig at bo på et af de værelser, kan du i stedet betragte museet fra tagterrassen, mens du slapper af og nyder en velfortjent drink. Her kan du se solens stråler spille i den smukke facade og betragte, hvordan den ændrer udtryk i takt med, at solen bevæger sig henover himlen.

I tilgift er Gran Hotel Domine Bilbao et lækkert hotel, som tidligere gæster roser højt til skyerne. Her er store værelser med moderne faciliteter, dejlig morgenmad serveret på tagterrassen og et særdeles hjælpsomt personale, som hellere end gerne giver dig gode råd, når du skal planlægge din dag i Bilbao.

 

Arkitekt-tegnet luksus-hotel ved floden i Bilbao

Arkitekt-tegnet luksus-hotel ved floden i Bilbao

Hotel Meliá Bilbao er tegnet af den mexicanske arkitekt Ricardo Legorreta, som lod sig inspirere af den spanske skulptør Eduardo Chillida. Det bliver afspejlet i valget af røde og brune nuancer, rå materialer og rene linjer, som også matcher byens fortid som industrielt centrum rigtig godt.

Dette 5-stjernede hotel ligger ved bredden af floden Nervion. Det er et fredeligt område med en dejlig grøn park, hvor du kan slappe af, hvis du trænger til frisk luft. Herfra kan du nyde en 10 minutter lang spadseretur langs floden over til Guggenheim.

Rejser du til Bilbao i arbejdsøjemed er du endda så heldig, at det store kongrescenter Palacio Euskalduna ligger blot et stenkast væk.

Trænger du til en dukkert efter en dag i det pulserende byliv, kan du hoppe i den opvarmede swimming pool på sjette etage, hvorfra du også kan nyde udsigten over Bilbao. Eller du kan nyde en hurtig omgang pintxos, som er den baskiske version af tapas, eller et lækkert måltid mad i en af hotellets barer og restauranter.

 

Hyggeligt lille hotel tæt på Guggenheim

Hyggeligt lille hotel tæt på Guggenheim

Hotel Miro er endnu et hotel, som ligger lige over for Guggenheim, men dog ikke så tæt på, at du har frit udsyn til museet fra dit værelse. Til gengæld er prisen også lidt mere overkommelig, så det er et attraktivt hotel, hvis du foretrækker en minimalistisk indretning. De lyse farver og lette møbler vil appellere til mange skandinaver.

Det er et lille hotel med 50 værelser, så stemningen er mere hyggelig end på mange af de store kæde-hoteller. Indretningen i receptionen og loungen er sofistikeret og moderne, morgenmaden bliver serveret ved dit bord, og der bliver gjort noget ekstra ud af alt.

Er du så uheldig, at det regner, mens du besøger Bilbao, kan du låne en paraply i receptionen, og personalet giver dig hellere end gerne tips til, hvad du skal opleve i byen.

 

Fabelagtig placering til en fornuftig pris

Fabelagtig placering i Bilbao til en fornuftig pris

Indtil videre har vi kigget på hoteller, der ligger på den sydlige side af floden Nervion. På den nordlige side finder vi NH Collection Ría de Bilbao, som er ganske iøjnefaldende med en facade dækket af farverige balkoner.

Vil du have udsigt ud over floden med kig over til Guggenheim og en balkon med det flotte farvede glasparti, skal du bestille et superior room eller en junior suite. Alle værelserne er lyse og moderne med tv og gratis wi-fi, du bliver hilst velkommen i lobbyen med en drink, og morgenmaden er formidabel med et bredt udvalg til enhver smag.