7 fantastiske strandhoteller i Nordtyskland

Det er de færreste af os, der forbinder strandferie med Tyskland. Ikke desto mindre gemmer den nordtyske kystlinje på nogle virkelig vidunderlige ferieperler, hvor du kan slappe af i smukke omgivelser og lade feriestemningen indfinde sig.

11 fantastiske strandhoteller i Nordtyskland
Østersøbad Sellin ligger ved en attraktiv badestrand i Nordtyskland.

Drømmen om at bo på et overdådigt strandhotel med udsigt over skvulpende bølger under fremmede himmelstrøg  er lige inden for rækkevidde. Du skal ikke længere væk end Nordtyskland. Efter en kort køretur i bil åbner sig en verden, som var legeplads for de rige tyskere helt op til anden verdenskrig. Her er lange sandstrande, smuk natur, luksuriøse hoteller og rig mulighed for at lade dig forkæle med massage, wellness og lækker mad.

Seeschloss Sellin

Seeschloss Sellin er et fint lille strandhotel i Nordtyskland

Det første hotel i feriebyen Sellin slog dørene op i 1896 på foranledning af fyrsten af Putbus. Han havde en vision om at skabe et feriested ved den fine sandstrand, som strækker sig langs kysten ud mod Østersøen. Side om side på Wilhelmstrasse ligger de mest idylliske hvide huse med detaljerede udsmykninger af verandaer og balkoner. Den charmerende boulevard fører lige ned til det smukke Østersøbad med den nærmest endeløse lange mole, som strækker sig 500 meter ud i havet. Du kan vælge mellem et væld af elegante hoteller i Sellin. Vil du gerne bo med udsigt over Østersøen, fås det ikke meget bedre end hos Seeschloss Sellin. Det er et fint lille strandhotel med spa, sauna, massagebehandlinger og a la carte restaurant.

Travel Charme Kurhaus Binz

Travel Charme Kurhaus Binz er et luksus strandhotel i Nordtyskland

Lige som Sellin ligger Binz på den nordtyske ø Rügen. Binz er større og mere kendt, så byen kan føles mere overrendt af turister, men har til gengæld også mange oplevelser og aktiviteter for hele familien. Rejser du med tog, er Binz nemmere at nå end Sellin. Vel ankommet til Binz kan du spadsere en tur på den lange strandpromenade, vandre i de store skove, nyde synet af de hvide kridtklinter, shoppe ferieminder og meget andet, som du kan forvente dig af en populær og velbesøgt ferieby. Lige ved den lange træmole ud i havet ligger Travel Charme Kurhaus Binz, som er et klassisk tysk strandhotel ved Østersøen. Værelserne er store og indrettet med friske pastelfarver, som matcher havets klare blå vand. Fra den velrenommerede restaurant er der panoramaudsigt over bølgerne, og i godt vejr kan du nyde en kølig drink på terrassen direkte ned til stranden. Det 5-stjernede luksushotel har naturligvis også spa og wellness-faciliteter, hvor du er i de bedste hænder.

Steigenberger Grandhotel & Spa Heringsdorf

Steigenberger Grandhotel & Spa Heringsdorf ligger i første række til stranden på den tyske ferieø Usedom.

Tæt på grænsen til Polen ligger de tre spa-byer Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck som perler på en snor. Her på øen Usedom var flere af de tyske kejsere faste feriegæster. Sandstranden er lang og bred, og de hyggelige kurbyer er flankeret af smuk natur og store skovområder. Turisterne valfarter til de charmerende byer, hvor stilfulde og historiske hoteller og pensionater præger billedet. Du kan spadsere helt til Polen på Europas længste strandpromenade, der er næsten 12 kilometer lang, slænge dig i de karakteristiske strandkurve eller beskue stranden ude fra den 508 meter lange mole. Det er for øvrigt den længste mole på det europæiske fastland. Steigenberger Grandhotel & Spa Heringsdorf ligger lige midt i alle herlighederne kun et stenkast fra stranden. Det er et elegant hotel gennemsyret af luksus lige fra de komfortable værelser til de velrenommerede restauranter til den eksklusive spa.

Strandhotel Dünenmeer

Strandhotel Dünemeer ligger i Dierhagen i Nordtyskland

Knap en times kørsel fra Rostock ligger feriestedet Dierhagen som en indgangsport til halvøen Fischland-Darß-Zingst. Det er et naturskønt område med lange sandstrande og adskillige nationalparker, så her er mange muligheder for skønne afvekslende gå- eller cykelture. Du vil opleve rå natur med forkrøblede fyrretræer, unikke hedelandskaber og eventyrligt vilde skovområder. Området er kendt for sine maritime traditioner, som stadig holdes i hævd. Også rav har spillet en stor rolle, og du kan blive meget klogere på nordens guld, hvis du lægger vejen forbi den store udstilling på ravmuseet i den nærliggende by Ribnitz. Står ro, afslapning og wellness højt på listen over den perfekte ferie, byder Strandhotel Dünemeer dig velkommen. Det er et voksenhotel, som nærmest kan beskrives som et moderne badehotel med udsigt til Østersøen, store rummelige værelser, luksuriøs spa, indendørs pool og udsøgt mad.

Strandhotel Zingst

Strandhotel Zingst i Nordtyskland ligger ud til Østersøens strande

Zingst er sidste stop på den naturskønne halvø Fischland-Darß-Zingst, som kiler sig ind som en tange mellem Østersøen og Barther bugten. Her er strand, skov og marsk i lange baner. Naturen inviterer til lange ture til fods, på cykel eller i kajak. Det er et paradis for fugleinteresserede – især når de store træk af traner skal hvile sig. Byen Zingst har udviklet sig til at være en moderne kurby med masser af historisk charme og maritim stemning. Uanset om du vil kombinere en aktiv ferie med wellness eller bare slippe væk fra hverdagens trummerum og nyde lidt luksus på et velrenommeret strandhotel, kan du få dine feriedrømme indfriet på Strandhotel Zingst. I receptionen står de klar med anbefalinger til udflugter uanset, om du vil opleve natur, kultur eller gastronomi. På de store lyse værelser kan du hvile ud efter en dag fuld af oplevelser I restauranten kan du sætte tænderne i veltilberedt friskfanget fisk eller lokale specialiteter. I spaen kan du blive masseret fra top til tå, så du kan føle dig helt afslappet og veludhvilet.

Hotel Gran BelVeder

Hotel Gran BelVeder er et familievenligt hotel  tæt på stranden i Nordtyskland

Trækker shopping lige så meget i dig som stranden, kan du få sagtens det bedste af begge verdener i Nordtyskland. Det 5-stjernede Hotel Gran Belveder ligger kun 20 kilometer nord for charmerende Lübeck. Skal det være større og vildere, ligger metropolen Hamborg en times kørsel fra hotellet. Tilbage på hotellet kan du fryde dig over den fantastiske beliggenhed ved Timmendorfer Strand, som er berømt for sit fine sand og det krystalklare vand. Det er en børnevenlig strand med lavt vand og mange aktiviteter for de yngste i familien. Yderligere er Hotel Gran BelVeder et familievenligt hotel med underholdning for børn og teenagers. Til de voksne er der wellness-faciliteter med sauna, spa og massage. Der er pools og vandland til vandhunde i alle aldre, så et ophold på Hotel Gran BelVeder bliver en mindeværdig familieferie i luksusklassen.

Grand Hotel Heiligendamm

Grand Hotel Heiligendamm ligger i den berømte kurby i Nordtyskland

Heiligendamm ligger kun 30 minutters kørsel fra Rostock. Denne oase er Tysklands første kurby, som også går under navnet den hvide by ved havet. Store hvide palæer ligger tæt langs den fine sandstrand, hvor det klare vand og den friske havluft kan kurere mangt og meget. Den første gæst var storhertugen af Mecklenburg i 1793, og i hans kølvand fulgte stribevis af adelige, rige og kendte helt frem til 2. verdenskrig, som satte en effektiv stopper for fornøjelserne. Heiligendamm blev en del af Østtyskland og forfaldt, men efter genforeningen er den berømte badeby blomstret op igen. Grand Hotel Heiligendamm er et fredet hotel, som begejstrer mange gæster, der vil slappe af i luksuriøse omgivelser. Det 5-stjernede hotel ligger smukt placeret kun to minutters gang fra Østersøen, hvor du kan snuppe en forfriskende dukkert. Værelserne er store og eksklusivt indrettet med kvalitetsmaterialer i lyse indbydende farver. I restauranten kan du nyde en gourmetmiddag, og den enorme spa tilbyder alt, hvad du kan ønske dig med indendørs og udendørs pools, sauna, hammam, massage og skønhedsbehandlinger.

Naturen langs Nordtysklands kyst mod Østersøen  er skøn med smukke hvide strande og store fredede skovarealer. Det vrimler med historiske kurbyer langs kystlinjen, som er et yndet feriemål blandt både tyske og udenlandske gæster. Luksuriøse strandhoteller ligger side om side med fabelagtige udsigter over det klare blå vand og de fine sandstrande, som de færreste af os forbinder Nordtyskland med. Ikke desto mindre er her et bredt udvalg af strandhoteller, så du kan få en drøm af en ferie under fremmede himmelstrøg uden at starte ferien med en lang varm dag på den tyske motorvej.