7 tips til at finde en billig rejse til et varmt land

Når vinteren melder sin ankomst i Danmark med gråt, vådt og kedeligt vejr, kan sydens sol med sine livgivende stråler give dig et tiltrængt boost af energi og D-vitamin.

Selv på et stramt budget er det muligt at komme af sted på en tiltrængt vinterferie. Skal din ferie være så billig som mulig, gælder det om at være fleksibel med både rejsetidspunktet og destinationen, så du kan slå til med det samme, hvis der dukker et godt tilbud op i form af en afbudsrejse eller last minute tilbud med en klækkelig rabat.

Her er en række tips til, hvordan du kan rejse så billigt som muligt ned til sol og varme, så du kan få fuld valuta for dine penge.

7 tips til at finde en billig rejse til et varmt land

1. Køb en afbudsrejse

Er garanti for sol vigtigere for dig end om din ferie går til Spanien eller Tyrkiet, skal du holde øje med vejrudsigten og afbudsrejserne hos de store rejseselskaber som fx Aarhus Charter, Bravo Tours, Primo Tours, Sunweb, SunCharter og Eliza Was Here. Jo tættere du kommer på afrejsedagen, jo billigere bliver afbudsrejserne. Priserne begynder for alvor at rasle ned de sidste 4-5 dage, inden flyet letter.

2. Rejs uden for skoleferierne

Priserne for at rejse får et ordentligt hak opad i skoleferierne, for det er i disse uger, alle familier med skolebørn har mulighed for at tage på ferie. Du kan spare helt op til 50% ved at holde din ferie uden for den travle feriesæson, og så slipper du samtidig for det værste mylder af turister på din feriedestination. Vil du på efterårsferie, kan du nemt få en billigere ferie ved blot at rykke din ferie til en uge senere. Sammenlign derfor priserne på flere forskellige uger, inden du booker din rejse.

Nyttige links til at planlægge en billig ferie

  • Momondo – sammenlign de bedste priser på fly, hoteller, lejebiler, færger og pakkerejser
  • Booking – søg blandt tusindvis af ferieboliger lige fra luksushoteller til privat indkvartering
  • Trivago – find de bedste deals på hoteller i hele verden

3. Find en billig destination

Der er stor forskel på, hvor dyrt det er at feriere i forskellige lande. Tyrkiet er blandt de billigste ferielande i Europa. Spanien og Grækenland er også gode bud på prisvenlige destinationer med lune temperaturer og solskin i vintermånederne. Skal rejsen gå lidt længere væk, kan du overveje Marokko eller Egypten. Der kan også være stor forskel på prisen for en ferie i et land alt afhængig af, om du booker et hotel i en af de mest turistede byer, eller om du vælger at søge lidt mere afsides. Vil du på storbyferie, er hotellerne i centrum og ved stranden dyrere end et vandrehjem i en forstad. Husk dog at tage højde for, om besparelsen på en overnatning til gengæld gør dit transportbudget dyrere, hvis du er nødt til at leje en bil frem for at bruge offentlig transport.

4. Spar penge på flybilletten til en destination med mange afgange

Hotellerne kan være dyre i de populære feriebyer. Til gengæld kan flybilletterne være billige, fordi flere flyselskaber flyver den samme rute, og der er mange afgange at vælge mellem. Prøv derfor at sammenligne priser på flybilletter til forskellige lufthavne i Sydeuropa, inden du beslutter dig for, hvor du ferie skal gå hen. Hos søgemaskinen Momondo kan du få et godt overblik over priserne på de forskellige ruter og oprette en prisagent, så du får besked, hvis priserne falder.

5. Vælg en billig rejsedag

Mange af os har for vane at flyve ud fredag og hjem igen søndag. Det kan ses på priserne for flybilletter. Vil du købe billige flybilletter, skal du derfor så vidt muligt flyve midt på ugen. Der kan også være stor variation på billetpriserne afhængig af, hvornår på dagen du vil flyve. 

6. Overvej en mellemlanding

Et direkte fly er ofte dyrere end at kombinere to kortere ruter. Det betyder til gengæld, at din rejsetid bliver længere, fordi du skal mellemlande. Ventetiden kan være lang og kedelig, så det er nemt at blive fristet til at købe en kop kaffe eller en lækker snack i en af lufthavnens spisesteder, så besparelsen på flybilletten kan hurtigt blive ædt op på den konto. 

7. Book hotel i sidste øjeblik

Du kan være heldig at få en klækkelig rabat, hvis du bestiller et hotelophold i sidste øjeblik gennem fx Trivago eller Booking.com. Det er hotelsøgemaskiner, som giver dig et godt overblik over udvalget af overnatningsmuligheder, så du kan finde et hotel, b&b, vandrehjem eller privat indkvartering i et prisleje, som matcher dit budget. Det er en god mulighed for at spare penge i ydersæsonen, hvor det tynder ud i feriegæster. I højsæsonen kan du derimod risikere, at alt er udsolgt, hvis du venter for længe med at booke et ophold.