9 varme lande lokker med den ultimative luksusferie i februar

I februar kan det danske forår føles langt væk. Trænger du til at tanke op på sol og D-vitaminer, kan en velfortjent vinterferie under varme himmelstrøg være den ultimative forkælelse.

5 varme lande lokker med den ultimative luksusferie i februar

Der er mange vidunderlige og eksotiske destinationer at vælge mellem, hvis du jagter sol, varme og luksus i februar. Du kan glæde dig til en enestående luksusferie i et paradis med blå himmel, hvide sandstrande og krystalklart badevand, som indbyder til afslapning i zen-agtige omgivelser, hvis du søger fred og varme i fjerne egne som Afrika, Asien og Mellemamerika.

Vil du vinke farvel til den danske vinter for en stund, har jeg her fundet frem til 9 varme lande, som er den perfekte destination, hvis du drømmer om en luksusferie i februar. Med få klik kan du booke en luksusferie, som vil blive et minde for livet. Du har mulighed for at bo i elegante omgivelser med smuk udsigt, fabelagtig mad, udsøgt betjening og enestående oplevelser, som vil få dig til at glemme alt om hverdagens trængsler.

1. Egypten

En flyrejse på 5 timer kan tage dig til en helt anden verden. De egyptiske badebyer Hurghada og Sharm El-Sheikh er fremragende valg, hvis du vil på en varm badeferie i februar uden at rejse det halve af jorden rundt. Begge byer er populære rejsemål, hvor du kan bo på et bredt udvalg af 5-stjernede luksushoteller tæt på stranden. I februar er vejret solrigt med temperaturer omkring 22 grader. Det er en behagelig temperatur for mange nordboere, hvis du vil på udflugt til Luxor for at opleve historiens vingesus blandt gravkamre og templer fra en fascinerende civilisation. Det Røde Hav byder på fantastiske muligheder for at dykke og snorkle blandt flotte koralrev, eksotiske fisk og gamle skibsvrag. Som en ekstra bonus er Egypten et billigt ferieland, så du kan nyde en varm luksusferie uden at sprænge banken.

Hurghada i Egypten er et solsikkert hit, hvis du vil på en varm vinterferie blot 5 timer fra Danmark
Hurghada i Egypten er et solsikkert hit, hvis du vil på en varm vinterferie blot 5 timer fra Danmark

2. Dubai

Læg en time til flyvetiden, og du kan lande i den magiske storby Dubai. Det er et mekka for dig, der vil mingle med de rige, shoppe amok og samle eksotiske oplevelser i en kultur, hvor arabiske traditioner møder vestlig levevis. Imponerende skyskrabere står side om side som et symbol på ørkenstatens økonomiske vækst. Ved vandet rejser det ikoniske hotel Burj Al Arab Jumeirah sig. Det er formentlig verdens kendteste luksushotel. Kan mindre gøre det, kan du bo godt på en perlerække af luksuriøse hoteller, hvoraf adskillige har deres egen private sandstrand. Badevandet er dejligt lunt, og solen er gavmild med temperaturer omkring 24 grader. Februar er en af de køligste måneder i Dubai, så vinterhalvåret er den bedste tid at udforske byen og ørkenen, hvis du vil undgå at smelte fuldstændig.

Burj Al Arab Jumeirah er et ikonisk luksushotel i Dubai
Burj Al Arab Jumeirah er et ikonisk luksushotel i Dubai

3. Thailand

Tusindvis af danskere drager hver vinter mod Thailand, som for mange er synonym med den ultimative drøm om en luksusferie, når trangen til sol og varme for alvor melder sig i februar. Du kan flyve direkte til Bangkok i løbet af 10-11 timer, men vil du til de populære og familievenlige feriesteder som fx Phuket, Khao Lak eller Krabi, må du ruste dig med lidt mere tålmodighed. Den lange rejse er imidlertid det værd, hvis du fantaserer om at bo på et lækkert strandhotel i eventyrlige omgivelser med hvide sandstrande og turkis vand, der strækker sig ud mod horisonten, mens klipper og jungle danner et frodigt bagtæppen. Når du skal pakke kufferten, skal du finde det lette sommertøj frem, for termometret når snildt 30 grader på disse kanter i februar.

Det vrimler med eksotiske strande i Thailand
Det vrimler med eksotiske strande i Thailand

4. Maldiverne

Strandene på Maldiverne er smukke som på et postkort med hvidt sand, klart vand og høje palmer. Med et direkte fly kan du træde ud i denne ferieidyl 9½ time efter afgang. Maldiverne er med sine 1200 øer et paradis for dykkere, for de fleste koralrev ligger så tæt på hotellerne, at du kan svømme ud til dem. Her kan du udleve drømmen om at bo i en bungalow på stranden eller i en villa på pæle ude på vandet, så du kan lytte til bølgernes beroligende skvulpen dagen lang. Mange af øerne er forbeholdt turister, så der er udelukkende hoteller på øer som fx romantiske Veligandu og frodige Bandos. Standarden er høj, hvilket gør Maldiverne til det perfekte rejsemål for en varm luksusferie. Februar byder på temperaturer omkring 30 grader, så husk endelig at pakke både solcreme og bikini.

Maldiverne tilbyder den ultimative luksusferie med direkte adgang til havet
Maldiverne tilbyder den ultimative luksusferie med direkte adgang til havet

5. Tanzania

Vil du kombinere din badeferie med de mest fantastiske naturoplevelser, skal du se nærmere på Tanzania. Der går ingen direkte fly fra Danmark til Tanzania, så forvent en flyvetid på minimum 12 timer til lufthavnen i Kilimanjaro. Det er det perfekte udgangspunkt, hvis du vil bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro eller på safari i de store berømte naturreservater i Serengeti, Tarangire og Ngorongoro, hvor det vrimler med vilde dyr. Februar er endda tidspunktet, hvor de nyfødte dyreunger kommer til verden. Du kan bo i luksustelt med en spektakulær udsigt, som vil gøre alle dine venner grønne af misundelse. Temperaturen i Afrikas største land ligger mere eller mindre konstant omkring 29-32 grader, så du kan alternativt bo på hotel med pool, hvis du vil have mulighed for en forfriskende dukkert efter en lang dag i heden. Det eneste, der mangler på disse kanter er nemlig den bountylækre sandstrand, men der er jo intet til hinder for at slutte din varme luksusferie ude ved Tanzanias kyst eller måske endda på Zanzibar. Her finder du fine uspolerede strande og alverdens muligheder for at boltre dig i det lune vand.

Tag på en tropisk ferie i Tanzania med safari og slut af ved kysten på Zanzibar
Tag på en tropisk ferie i Tanzania med safari og slut af ved kysten på Zanzibar

6. Sydafrika

I februar er sommeren på sit højeste i Sydafrika. Du kan næsten ikke komme længere væk fra Danmark i jagten på en varm ferie, så forbered dig på en flyvetur på mindst 14 timer. Når du lander i Cape Town på Afrikas sydspids, kan du nyde det søde liv på fine sandstrande. Camps Bay er en bynær strand berømt for sin festlige stemning med masser af barer, klubber og luksuriøse hoteller. I baggrunden rejser bjergene sig højt mod himlen, så her kan du få det bedste af alt, hvis du både vil have strand, bjerge, natteliv og luksus. De fine sandstrande bliver brudt af rå klippeformationer, så du skal om på den anden side af Cape Town til False Bay, hvis du søger en endeløs strand, hvor du kan gå en lang tur i vandkanten. Vejret i Cape Town er som en god dansk sommer med dagtemperaturer omkring 24 grader og vandtemperatur omkring 20 grader.

Cape Town byder på smukke strande, høje bjerge, storslåede vandreruter og god vin
Cape Town byder på smukke strande, høje bjerge, storslåede vandreruter og god vin

7. Mexico

Cabo er stedet for dig, der vil nyde en afslappende luksusferie med høj sol og lunt badevand i februar. Stemningen minder mest af alt om dovne sommerdage på en græsk ferieø. Vejen til ferieparadiset i Cabo er dog lang, da flyrejsen kræver et par mellemlandinger, så det kan være oplagt at kombinere din solferie med nogle dage i en amerikansk storby. Til gengæld bliver du belønnet med solskin 350 dage om året i Cabo San Lucas. I februar kan du forvente behagelige 26 grader i luften og lidt køligere vand. Vejret er perfekt til golf, og der ligger da også adskillige golfbaner i verdensklasse i Cabo San Lucas. Vil du hellere besøge nogle af de navnkundige historiske seværdigheder i Mexico, skal du bo i Cancun eller Tulum. Trækker nattelivet i dig, kan både Cancun og Acapulco levere varen.

Nyd et liv i sus og dus i Cabo i Mexico
Nyd et liv i sus og dus i Cabo i Mexico

8. Barbados

Alleryderst mod øst i Caribien ligger øen Barbados, som til fulde vil indfri din drøm om en eksotisk luksusferie med sol, strand og afslappet stemning. Februar på Barbados er lig med 29-30 grader i luften og et par grader køligere i vandet. På disse breddegrader er det faktisk det vejr, du kan regne med hele året rundt, så det er nok en flyrejse på 12 timer værd. Barbados’ bedste strande finder du på vestkysten, hvor de 5-stjernede luksushoteller ligger placeret. Vil du føle dig som en stjerne, kan du bo i en elegant ferielejlighed, eller du kan vælge et all-inclusive ophold, hvor du bliver vartet op efter alle kunstens regler. 

De fantastiske strande på Barbados er den perfekte ramme til en romantisk ferie
De fantastiske strande på Barbados er den perfekte ramme til en romantisk ferie

9. Hawaii

Midt ude i Stillehavet ligger den amerikanske delstat Hawaii, som består af 19 større øer. Der er stor forskel på de enkelte øer. Maui er den næststørste ø og stedet for dig, der elsker strandlivet og de blå bølger, som er et paradis for surfere. Hvalsafari er en populær aktivitet på Maui, hvor tusindvis af pukkelhvaler søger mod det varme vand. Kāʻanapali Strand på vestsiden af Maui er en bred sandstrand, som har ry for at være en af USA’s bedste strande. Desværre er det ingen nem sag at flyve fra Danmark til Hawaii. Du skal regne med en rejsetid på omkring 25 timer, inden du kan sige aloha. Langs kysten ligger adskillige navnkundige luksushoteller omgivet af palmer, som svajer dovent i vinden. Solen sikrer dejligt varmt badevand på omkring 24 grader, og luften er lige så lun.

Kāʻanapali Strand på Maui hører til blandt de bedste strande i USA
Kāʻanapali Strand på Maui hører til blandt de bedste strande i USA

Hvad med Mauritius og Seychellerne?

Nu spørger du måske dig selv om, hvorfor hverken Mauritius eller Seychellerne er med på listen over vores bud på en varm luksusferie i februar. Det er to fabelagtige feriesteder, som er kendt for deres skønne strande og fantastiske muligheder for at snorkle blandt smukke koraller og farvestrålende fisk. Forklaringen er, at feriefornøjelserne kan blive forstyrret af voldsom regn, for februar er den mest regnfulde måned på både Mauritius og Seychellerne. 

Derfor er hverken Mauritius eller Seychellerne blandt de mest oplagte rejsemål, hvis du drømmer om en varm luksusferie i februar. Heldigvis er der mange andre muligheder, og denne liste kan forhåbentlig inspirere dig, når du vil gøre drømmen om en eksotisk rejse med sol og varme til virkelighed.