Find afbudsrejser med op til 50% rabat og få en billig ferie

Afbudsrejser er din chance for at købe en billig ferie i noget nær sidste øjeblik. Det er restpladser, som bliver solgt med en stor rabat, så rejseselskaberne kan få fyldt op med glade gæster frem for at stå tilbage med udgifter til tomme flysæder og hotelværelser.

Du kan med fordel slå et smut forbi rejsebureauer som fx Aarhus Charter, Primo Tours, Sunweb og SunCharter, hvis du drømmer om en billig ferie til et varmt land.

Vil du tilbringe din sommerferie i et populært ferieland som Spanien, Tyrkiet, Grækenland, Cypern, Egypten eller Bulgarien, kan du være heldig at finde et godt last minute tilbud med op mod 50% rabat. Til gengæld skal du også på det nærmeste have pakket feriekufferten, inden du køber de billigste afbudsrejser, da det ofte er med afrejse på dagen. Jo tættere rejsebureauerne kommer på afrejsedagen, jo mere er de villige til at slå af på prisen, så de kan få solgt så mange pladser som muligt.

Find en billig afbudsrejse hvis du vil spare penge på din ferie
Find en billig afbudsrejse hvis du vil spare penge på din ferie

En afbudsrejse er ikke en dårligere rejse, selv om du får en billig ferie. Du kan forvente en ferie i samme kvalitet, som hvis du havde betalt fuld pris. Til gengæld kan det være lidt af et lotteri, hvis du satser på at købe en billig ferie i sidste øjeblik. En del last minute tilbud bliver solgt hurtigt, fordi mange gerne vil på en dejlig ferie med rabat, så du skal have is i maven og være indstillet på, at du kan gå glip af et godt tilbud, hvis du venter for længe med at slå til.

Vil du bare ned til varmen, betyder det måske ikke så meget for dig, om turen går til Tenerife eller Sharm el Sheikh, og så er det jo bare at se, hvad de forskellige rejsebureauer tilbyder af charterferier sydpå, når du vil rejse.

Find billige afbudsrejser når den danske sommer er varm

Der er som regel flest afbudsrejser at vælge mellem i sommermånederne, hvor mange af os rejser til udlandet. Samtidig er juli absolut en af de dyreste måneder at rejse på ferie til Sydeuropa, så her kan et godt last minute tilbud give lidt ekstra luft i feriebudgettet.

Du kan fx finde afbudsferier til Alanya i Tyrkiet

Udbud og efterspørgsel afgør, hvor billigt sommerens afbudsrejser og restpladser bliver solgt. Er den danske sommer præget af regn, er mange tilbøjelige til at springe på et fly med kurs mod Mallorca, Kreta eller Alanya. Det betyder, at der vil være færre afbudsrejser at vælge mellem, og priserne vil ofte være højere, fordi flere hungrer efter at mærke solens varme stråler.

Er sommeren varm i Danmark, vil mange omvendt have hang til at holde sommerferie på de hjemlige breddegrader. Det betyder flere tomme sæder på flyene, hvilket er dit held, hvis du gerne vil af sted for at opleve nyt på fx Madeira, Tenerife eller Cypern.

Du kan selvfølgelig også finde afbudsrejser resten af året. Skoleferierne er altid populære rejseuger uanset, om det er efterårsferien, juleferien, vinterferien eller påskeferien. Har du sat næsen op efter en afbudsferie til Sydeuropa, går du næppe forgæves, hvis du ikke er så kræsen med, om der står Mallorca, Tenerife, Madeira eller Alanya på din flybillet. Udvalget af last minute tilbud vil være mindre end i sommerferien, og måske skal du også lede lidt grundigere for at finde de helt store besparelser, men omvendt er det jo ofte billigere at rejse uden for sommerferien.

Prisen på hotel og fly svinger dog også lidt afhængig af din destination. Generelt er det fx dyrest at flyve til Phuket i december, fordi mange gerne vil holde en varm juleferie. Samtidig er mange af de lidt mere eksotiske rejsemål ulideligt varme i juli, så den dyre turistsæson ligger i vinterhalvåret. Vil du derimod fejre jul i Malaga, skal du ikke være alt for bekymret for opskruede priser.

Der er gode muligheder for at finde en billig afbudsferie med all inclusive hvis du er fleksibel

Find en ferie med rabat

Måske tænker du først og fremmest på charterrejser, når snakken falder på afbudsrejser. De lokkende rabatter er dog ikke kun forbeholdt charterbureauerne. Du kan også finde last minute tilbud på sommerhuse i Danmark, ødegårde i Sverige, ferielejligheder i Tyskland, campingpladser i Italien, luksushoteller på Mallorca og kør-selv-ferie til hele Europa lige fra Lofoten til Sicilien.

Mulighederne er mange, hvis du ikke har en foretrukken ferieform – men skal rabatten være virkelig stor, skal du nok først og fremmest holde øje med de rejsebureauer, som tilbyder pakkerejser til de varme lande i Sydeuropa samt Egypten og Thailand. Du kan finde gode tilbud på last minute rejser med all inclusive og afgang fra både Aalborg, Aarhus, Billund og København, så du kan komme på en billig ferie uanset, hvilken lufthavn du vil flyve fra.

Hvor finder man de billige afbudsrejser?

Det gælder om at holde øjnene åbne foran skærmen, hvis du gerne vil finde en af de absolut billigste afbudsrejser med all inclusive. Fordelen ved at købe en all inclusive ferie er, at du så har betalt for stort set alt på din ferie som fly, hotel og alle måltider og snacks, som du kan spise i hotellets restaurant. Det gør det nemt at budgettere med de samlede udgifter til din ferie, hvis den skal være så billig som mulig.

Hyggelig gade i græsk landsby

Der er mange rejsebureauer, som sælger all inclusive ferier sydpå til destinationer som Mallorca, Tenerife, Kreta, Rhodos, Cypern, Tyrkiet og Egypten. Kniber det med at få solgt alle pladserne, bliver restpladserne annonceret som afbudsrejser, og det sker først og fremmest på rejsebureauernes egne hjemmesider.

Hold derfor øje med fx Aarhus Charter, Primo Tours, Sunweb og SunCharter, hvis du gerne vil finde en billig ferie til et varmt land. Du kan finde afbudsrejser både med og uden all inclusive, så du kan vælge alt efter, om du vil kende den samlede pris på din ferie og spise alle dine måltider på hotellet, eller om du vil have mere frihed til at tage på lange dagsture, opdage autentiske spisesteder og mærke den lokale kultur.

Kig efter afbudsrejser hvis du vil på en billig ferie på Tenerife

Hvornår falder prisen på restpladserne?

Afbudsrejser bliver billigere i takt med, at afrejsedagen nærmer sig. Priserne begynder for alvor at falde cirka 14 dage før afrejse. Er du fleksibel med både dato og destination, kan du være heldig at spare helt op mod 50% på de bedste tilbud, hvis du kan rejse lige om lidt.

Er du eventyrlysten, kan du komme på en utrolig billig ferie, hvis du går helt bevidst efter at købe en afbudsferie i sidste øjeblik. Det er vitterligt det, man kalder et last minute tilbud. Sådan en taktik kræver is i maven, for der er også en risiko for, at du ikke finder en ferie, som appellerer til dig, når du har fundet passet frem og pakket kufferten.

Det gælder om at være klar til at pakke kufferten, hvis du finder et godt last minute tilbud på en ferie

Hvad koster en afbudsferie?

En ting er, at du kan spare mange procenter på at købe en restplads i sidste øjeblik, men er det så 1000 kr. eller 4000 kr. du kan spare på din ferie? Du kan finde last minute tilbud på ferier i alle prisklasser lige fra all inclusive ferier på billige 2-stjernede hoteller på Kreta til eksklusive ophold på 5-stjernede voksenhoteller på Zakynthos – og svaret er, at besparelsen varierer alt afhængig af sæson, destination og standard.

Typisk ser jeg dog de største procentvise besparelser på rejser i den billige ende af skalaen lige op til afrejsedagen. Cirka en ugen inden flyet letter kan du i sommermånederne være heldig at kunne vælge mellem flere rejser til 2- eller 3-stjernede hoteller i Sydeuropa, hvor du kan komme afsted på en uges ferie for 2500 – 3000 kr. pr. person, hvis I rejser to voksne sammen. Det er en pris, som dækker både fly og hotel.

Du kan finde billige afbudsrejser til Sharm El Sheikh i Egypten

Hvor kan jeg rejse hen på en afbudsrejse?

Du kan i princippet være heldig at finde en afbudsrejse til alle de destinationer, som står på charterselskabernes programmer. De fleste afbudsrejser om sommeren går dog til sydeuropæiske destinationer, som hitter blandt danskerne. Det er blandt andet populære græske øer som Kreta og Rhodos, solrige spanske feriemål som Costa del Sol, Tenerife og Gran Canaria samt badebyer som Alanya og Antalya på den tyrkiske riviera og Sunny Beach i Bulgarien.

Det kan svinge lidt fra år til år, om det er Tyrkiet, Grækenland, Egypten eller et helt fjerde land, der er den billigste destination, hvis du vil spare så meget som muligt i din jagt på en afbudsrejse.

De senere år er Tyrkiets og Egyptens popularitet dalet, mens Spanien altid er en favorit blandt de danske charterturister, og det spiller naturligvis ind, når de sidste pladser i flyet skal fyldes op. Er der ikke så meget rift om en ferie, vil rabatten være større, og den vil stige i takt med, at afrejsedagen nærmer sig.

Spanien er en af danskernes foretrukne ferielande

Kan jeg købe en afbudsferie som single?

I rejsebranchen er det normalt at oplyse priser på en rejse per person, når to personer rejser sammen. Derfor kan du godt risikere at blive lidt skuffet som single, hvis du vil rejse på ferie alene, for det er stort set altid dyrere, når man regner prisen ud per person.

Man skal lede godt og grundigt for at finde afbudsrejser, som kun er for én person, men det kan godt lade sig gøre hos fx Sunweb. Hos flere andre rejsebureauer som fx Aarhus Charter kan du købe billige flybilletter som afbudsrejser til en enkelt person, men generelt er det mit indtryk, at langt de fleste afbudsrejser med fly og hotel er målrettet par.

Til gengæld er der flere og flere rejseselskaber, som får øjnene op for, at en del mennesker gerne rejser på ferie alene. Derfor kan man kun håbe, at det i fremtiden også bliver nemmere at finde billige afbudsrejser med både fly og hotel til singler.