17 anderledes overnatninger midt i Sveriges natur

Blot få timers rejse fra dit hjem kan du træde ind i en helt anden verden, hvor du er omgivet af natur og ro kun afbrudt af fuglekvidder og raslende blade. Sverige frister med storslåede landskaber. Enorme skove, blanke søer, barske klipper og bølgende nordlys danner bagtæppe for et væld af unikke ophold fra Skåne i syd til Sameland i nord.

17 anderledes overnatninger midt i Sveriges natur

En anderledes overnatning midt i Sveriges vilde natur kan opfylde din drøm om at bo på en fredfyldt plet fjernt fra byernes trængsel og travlhed. Det er en oplevelse, som byder på både eventyr og afslapning, når du rykker ud af dine vante rammer og kommer tæt på naturens små vidundere. Måske er du heldig at se en elg dukke frem mellem træerne, eller måske bader solen generøst horisonten med sit gyldne lys i aftentimerne. 

Den levende og dynamiske natur taler til alle vores sanser, trækker os ned i tempo og giver vores hjerner en tiltrængt pause. Flere og flere opdager glæden ved at opholde sig i grønne omgivelser og søger bevidst roen som en modvægt til en stresset hverdag. Nu til dags behøver du end ikke at gå på kompromis med komforten, når du begiver dig ud i den vilde natur langt fra civilisationen og andre mennesker. Der er rig mulighed for at bo i sus og dus i fine hytter og luksuriøse telte, hvor du kan føle dig varm, veludhvilet og tilpas.

Flydende iglo på Skånes næststørste sø

Glashytte ved vandet i Skåne i Sverige

Træk vejret dybt og mærk den friske luft, når du ankommer til den flydende iglo på Ringsjön, som er Skånes næststørste sø kun en times kørsel fra København. Er du en ivrig fisker, kan du fange din egen aftensmad. Solnedgangen kan du nyde inde fra den skønne seng, og når du vågner veludhvilet, kan du sætte tænderne i en mættende morgenmad.

Glamping ved vingård på Kullen

Glamping ved vingård på Kullen

Udforsk de charmerende landsbyer på Kullen og sov godt i en dejlig seng redt op med dundyner. Du kan lave te, kaffe eller et let måltid mad på gasblus på terrassen ved dit telt. Der er hverken strøm eller wifi. Til gengæld bor du midt i den smukkeste natur, så her er alle muligheder for at koble af fra hverdagen. Det er glamping, når det er bedst.

Luksustelt med havudsigt

Glamping med havudsigt nær Båstad i Skåne

Glamping er populært om sommeren, og nær Båstad kan du endda bo i et luksustelt med havudsigt. Teltet ligger helt for sig selv på en mark med græssende får, så du kan nyde udsigten i fred og ro. Ved ankomst får du en kurv med morgenmad, kaffe og te. Der er også mulighed for at tilkøbe en picnickurv, så du har lidt godt at nippe til under dit ophold.

Romantisk overnatning tæt på naturen

Romantisk overnatning tæt på naturen

Det summer af romantik i det smukt indrettede luksustelt, som sender tankerne i retning af den afrikanske savanne. Herligheden ligger lige uden for Båstad i et roligt hjørne af en familievenlig campingplads med udsigt over Hallandsåsen. Teltet står på en stor træterrasse med lidt afskærmning, hyggelige møbler og stemningsfuld belysning. Der er adgang til et servicehus med bad og køkken.

Fred og ro i luksushytte tæt på Gøteborg

Fred og ro i luksushytte tæt på Gøteborg

Godt gemt i skoven ved en stor sø tæt på Gøteborg kan du bo komfortabelt i en lille veludstyret hytte. Pladsen er udnyttet optimalt med et funktionelt tekøkken, spiseplads, sovesofa, soveværelse og badeværelse. Du kan bade i søen eller bare læne dig tilbage i en god stol på terrassen og nyde de fredelige omgivelser.

Glamping i trætoppene

Bo i en trætophytte i Sverige

I skovkanten tæt på Vättern kan du forkæle dig selv med en anderledes overnatning, hvor du bor i et stort telt blandt trætoppene. Teltet står på en platform, der er forankret på høje pæle, så det er med lidt god vilje en trætophytte. Du er helt offgrid, men du har adgang til køleskab, el, bad og toilet lige i nærheden. Sengen er til gengæld stor og god, prisen er forholdsvis billig og fuglene skal nok vække dig blidt.

Romantik og glamping i Blekinges skærgård

Romantik og glamping i Blekinges skærgård

Den smukke skærgårdsidyl på Tärnø danner kulisse for en romantisk og anderledes overnatning i naturen. Du kan sejle til øen fra Karlshamn. Den rå klippeø er milevidt fra den blide danske natur, og det gælder bare om at udnytte muligheden for at bade, fiske og vandre langs vandet. Morgenmad er inkluderet i dit ophold i dette luksustelt.

Lille ugenert hytte midt i svensk natur

Lille ugenert hytte midt i svensk natur

I ugenerte omgivelser på grænsen mellem Skåne og Småland ligger denne rustikke skovhytte. Fra hytten er der udsigt over en sø med gode fiskemuligheder og chancer for at spotte en elg. Der er et lille køkken og køjesenge i den 18 kvadratmeter store hytte, som du kan leje til en billig pris. Det er en anderledes overnatning for dig, som vil bo i pagt med naturen i Sverige.

Enkel men luksuriøs overnatning

Anderledes overnatning i Falkenberg i Sverige

Nord for Falkenberg kan du glæde dig til et fantastisk glampingophold i magiske omgivelser med grønne enge, søde grise og nysgerrige geder. Værten har tænkt på alt, så du kan lave mad over åben ild, låne cykler ned til stranden, dase i hængekøje, sove i bløde senge og spise dig mæt i en lækker morgenmad. Både børn og voksne vil finde lykken på denne anderledes overnatning i Sydsverige.

Rustik hytte med brændeovn

Anderledes luksus overnatning i Sverige

Midt i Halland kan du slippe hverdagens stress ude i skoven, hvor denne unikke hytte gemmer sig. Stedet er rustikt og luksuriøst på sin helt egen måde. Måske møder du et får eller to, men ellers hersker der ro og fred. En brændeovn sørger for, at du kan holde varmen selv om vinteren. Du kan lave aftensmad i det fuldt udstyrede udekøkken. Morgenmad er inkluderet i dit ophold.

Unik trætophytte i Sverige

Unik trætophytte i Sverige

Smukke arkitekttegnede trætophytter dukker op mellem træerne små 300 km nordøst for København. Den unikke oplevelse er absolut køreturen værd. Her finder du et luksuriøst fristed i skovens rolige omgivelser. Lyt til naturens lyde, mens du slapper af i en hot tub. Forkæl dine smagsløg med en 3-retters menu, som du kan tilkøbe. Fald i søvn med udsigt til stjernehimlen.

Trætophytte i Värmlands skov

Trætophytte i Värmlands skov

Den rustikke trætophytte falder i et med grantræerne, hvor den hænger og blidt følger stammernes bevægelser i vinden. Bjælkehytten ligger i den sydlige ende af Värmland nær Vänern, som er Sveriges største sø. Når solen går ned, sørger stearinlys og brændeovn for en romantisk stemning. Der er dobbeltseng og 2 køjesenge til børn. Du kan lave mad over åben ild.

Glamping ved en af Sveriges store attraktioner

Luksuscamping i Sverige

Der er lagt op til luksuscamping ved den historiske Götakanal, som forbinder Göteborg med Norrköping. Du kan sove i rigtige senge i et telt med en stemningsfuld indretning, slappe af i træernes skygge eller tage en dukkert i kanalen. Der er strøm i teltene, så du kan tænde for den hyggelige belysning om aftenen. Der er adgang til køleskab og fryser og mulighed for at varme mad på komfur eller i mikroovn. Børn op til 4 år gamle kan sove gratis i teltet.

Luksus overnatning med strøm i naturen

Luksus overnatning med strøm i naturen

Træk stikket og nyd roen. Den tætte nåleskov dæmper alle lyde, så du vil føle dig helt alene. Det er en oplevelse, som er svær at finde i vores moderne verden – men du kan nyde den luksus kun 3½ timers kørsel fra København. Den lille hytte er udstyret med tekøkken, badeværelse, soveværelse og hems. Solceller leverer strøm, så du kan se frem til et komfortabelt ophold midt ude i skoven.

Eventyrlig og anderledes overnatning i Sverige

Eventyrlig og anderledes overnatning i Sverige

Eventyret venter på en skovklædt bakke i Dalarna. Den tøndeformede hytte er perfekt til et romantisk ophold ude i naturen både sommer og vinter, for der er både gulvvarme og brændeovn. Måske er du heldig at spotte en elg eller en los. I kan også nyde varm velvære i sauna. Lige i nærheden er der adgang til bad, køkken og en stue med wi-fi. Gratis morgenmad er inkluderet.

Sauna, kano og bål langt ude i skoven

Anderledes overnatning i Jämtland midt i Sverige

Den grønne nåleskov rejser sig højt omkring den rene sø, hvor du kan tage en velfortjent time out i en unik sovetønde, som er bygget, møbleret og dekoreret med sans for de små detaljer. Herligheden ligger ganske afsondret i Jämtland midt i Sverige med lune somre og snefyldte vintre. Til hytten hører en kano og privat bålplads, så der er lagt op til en idyllisk ferie langt ude i skoven. Der er også adgang til fælles sauna.

Spektakulær overnatning på en lille ø

Total anderledes overnatning i Sverige

Stilheden omfavner dig på den lille ø i Västernorrland et godt stykke mod nord i Sverige. I træerne gemmer sig en opsigtsvækkende hytte i to etager med en fantastisk udsigt over søen. Husk din fiskestang, for aborrer og gedder bider ofte på krogen. Fisketegn og en robåd med motor indgår i dit ophold. Fangsten kan du tilberede i det udendørs køkken. Solceller leverer strøm til lys.