Bedste stop på vej til Italien ad motorvej A7

Bedste stop på vej til Italien ad motorvej A7

Køreturen til Italien er lang og søvndyssende med mange timer bag rattet, så det kan være tiltrængt med en overnatning undervejs. Motorvej A7 fører dig sydpå gennem Tyskland, men blot få minutters kørsel fra den trafikerede færdselsåre ligger et væld af små byer, hvor du kan hvile ud på et hyggeligt hotel.

Køreturen til Italien er lang og søvndyssende med mange timer bag rattet, så det kan være tiltrængt med en overnatning undervejs. Motorvej A7 fører dig sydpå gennem Tyskland, men blot få minutters kørsel fra den trafikerede færdselsåre ligger et væld af små byer, hvor du kan hvile ud på et hyggeligt hotel.

Du har en lang køretur foran dig, hvis din ferie går til Gardasøen, Venedig eller Comosøen ad motorvej A7 gennem Tyskland. Når du er kommet helskindet gennem Hamborg, kan du se frem til yderligere 11-1200 km, inden du kan slukke GPS’en. Du får brug for at gøre holdt for natten inden din endelige destination, så her guider jeg dig til nogle af de bedste stop på vej til Italien. 

Hotel Montana

Hotel Montana er perfekt til en overnatning tæt på motorvej A7 syd for Kassel

Når du har passeret Kassel, er du ved at være halvvejs mod den italienske grænse. Er det tid til at gøre holdt for natten, ligger Hotel Montana i Guxhagen helt perfekt. Tag afkørslen mod Guxhagen, og så er du 3 minutters kørsel fra en god nats søvn. Inden da passerer du en tankstation, hvor der også er ladestation til elbiler. Hotellet er trukket lidt væk fra motorvejen, så du kan hvile ørerne fra trafikstøj. Der er gratis parkering, og hunde er velkomne. Trænger du til lidt at spise, ligger der en god italiensk restaurant lige ved siden af hotellet. Eftersom det er et motorvejshotel, kan du spise morgenmad tidligt, så du kan køre videre først på dagen.

Leipziger Hof

Leipziger Hof i Fulda er et af de bedste stop på vej gennem Tyskland

Cirka 400 km syd for Hamborg ligger den hyggelige by Fulda med byport, slot og domkirke. En spadseretur gennem de historiske gader kan få gang i blodomløbet efter mange timer i bil. Byen er også et godt stop på vej sydpå mod Italien, hvis du bare vil sove. Leipziger Hof ligger 5 minutters kørsel fra motorvej A7. Her kan du parkere bilen gratis og falde omkuld i en behagelig seng på et stort værelse, som er udstyret med køleskab, elkedel og tv. Rumler maven, kan du sætte dig til bords i restauranten, hvor kokken tryller lækker græsk mad frem. Ved afgang kan du tanke bilen lidt længere henne ad gaden uanset, om du kører på fossilt brændstof eller el.

Villa Thea Hotel am Rosengarten

Villa Thea Hotel am Rosengarten er et af de bedste stop på vej til Italien

Bad Kissingen ligger i den nordligste del af Bayern. Det er en af de 3 tyske kurbyer, som er optaget på UNESCO’s verdensarvliste. De helbredende kilder har haft fornemt besøg af Otto von Bismarck og kejserinde Elizabeth fra Østrig, og du kan gøre dem kunsten efter, hvis du vil kombinere en overnatning med lidt kultur og historie. Fra motorvej A7 er der cirka et kvarters kørsel til det charmerende Villa Thea Hotel am Rosengarten, som er renoveret efter alle kunstens regler. Beliggenheden er rolig med få minutters gang til centrum. Værelserne er store, lyse og rene. Morgenmad er inklusiv i en overnatning, og der er mulighed for at bestille massage, så du kan få løsnet alle muskler og starte din ferie på den bedst tænkelige måde.

Hotel Deutsches Haus

Hotel Deutsches Haus er et af de bedste stop for en overnatning ved motorvej A7 i Tyskland

Hammelburg er Frankens ældste vinby med en tradition for vinproduktion, som kan spores helt tilbage til år 777. Det er en charmerende by med brostensbelagte gader, historiske bygninger og en skøn atmosfære. Herligheden ligger ganske få kilometer fra motorvej A7, så det er en oplagt mulighed for en stopover, hvis du vil smage på lokalproduceret hvidvin. Hotel Deutsches Haus ligger i et smukt gammelt hus tæt på byens torv. Ankommer du fredag eller lørdag, skal du næsten besøge hotelbaren, som er tro mod de historiske omgivelser. Ellers ligger der mange gode spisesteder i nabolaget, så du ikke går sulten i seng. Værelserne er udstyret med komfortable senge, som sikrer dig en god nats søvn i rolige omgivelser, inden det er tid til at vågne med en god kop kaffe og en solid morgenmad.

WÜ Hotel by WMM Hotels

WÜ Hotel er nemt til en overnatning tæt på motorvej A7 i Tyskland

Har du bare brug for en nem og ukompliceret overnatning, inden du haster videre mod Italien, er WÜ Hotel et moderne motorvejshotel lige op og ned ad A7 ved Würzburg. Det er cirka 500 km syd for Hamborg med yderligere 670 km til Gardasøen. Stedet er indrettet til rejsende på gennemfart, så check-in foregår ved, at gæster får tilsendt en kode til døren. Det er praktisk, hvis du ankommer midt om natten. Her er intet personale, men til gengæld er det billigt. Der er stor gratis parkeringsplads, og alle værelser har eget bad, køleskab, elkedel og fjernsyn. En overnatning er uden morgenmad, men du kan købe forsyninger i et par supermarkeder lige i nærheden. Bilen kan du også tanke, inden du atter trykker speederen i bund ude på motorvejen.

Löwen Hotel & Restaurant

Löwen Hotel & Restaurant tilbyder en hyggelig overnatning tæt på motorvej A7 gennem Tyskland

Kun 2 kilometer fra motorvej A7 finder du Marktbreit, som er en romantisk middelalderby i Bayern med velbevarede tårne, smukt udsmykkede huse og masser af historisk charme. I et af de flotte gamle bindingsværkshuse ligger det idylliske Löwen Hotel & Restaurant, som er højt værdsat af mange gæster. Det familiedrevne hotel kan bryste sig af at være en af de ældste kroer i Sydtyskland, men stedet er løbende blevet moderniseret, så værelserne er store, lyse og komfortable. Her er hunde velkomne. Bilen kan du parkere i nærheden på en gratis parkeringsplads. Hotellet råder over ladestandere til elbiler og har stor fokus på bæredygtig drift. Restauranten er indrettet i en traditionel og autentisk stil, der er tro mod stedets lange historie som kro. Det afspejles i menuen, der tager udgangspunkt i det frankiske køkken, men der er også tænkt på vegetarer og børn. Morgenmaden bliver serveret allerede kl. 7, så du kan komme tidligt af sted på opdagelse i lokalområdet eller videre mod Italien. 

Hotel Neuthor

Hotel Neuthor i Ulm tilbyder en god overnatning i Sydtyskland

Byen Ulm er en omvej på 14 km værd, hvis du interesserer dig for historie og arkitektur. Størstedelen af byen blev bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig, men domkirken Ulmer Münster står stadig. Det er verdens højeste kirke med et tårn, som hæver sig 161,53 meter mod himlen. Det gamle rådhus og bymuren langs Donau overlevede også. Hotel Neuthor ligger i udkanten af den gamle bymidte. Alt ånder fred og ro på det lille hotel, som er praktisk indrettet med komfortable senge, elkedel og køleskab på værelserne. Børnefamilier kan indkvartere sig på et familieværelse med opredning til 4 personer og udsigt til kirken. Bilen kan holde sikkert og godt i det nærliggende parkeringshus, som har ladestandere til elbiler.

Hotel Goldene Steig

Hotel Goldene Steig er et af de bedste stop i Sydtyskland på vej mod Italien

Kempten i Allgäu er endnu en historisk by rig på historie, som man nemt kan overse, når man suser af sted på motorvej A7 med kurs mod Italien. Ikke desto mindre er det en af Tysklands ældste byer, som i mange år var præget af fejder mellem katolikker og protestanter. Den gamle bymidte er domineret af Sankt Lorenz Basilika og det kejserlige kloster, hvor guider viser rundt. Hotel Goldene Steig er et dejligt hotel i hjertet af byen. Stemningen er fantastisk, og stilen er gennemført med natur som tema. Det familievenlige hotel tilbyder store værelser med 4 opredninger. Parkering er en udfordring, hvis du vil holde tæt på hotellet, men der er parkeringshus 3 minutters gang derfra. Rundt om hjørnet kan du købe morgenmad hos byens bedste bager.

Best Western Plus Hotel Füssen

Best Western Plus Hotel Füssen er et af de bedste stop langs motorvej A7 på vej mod Italien

Sidste stop langs motorvej A7 inden grænsen til Østrig er Füssen. Nu befinder du dig i de sydtyske alper, så den gamle bydel hæver sig højt over floden, som slynger sig forbi slot, kloster og fæstningsværker. Omegnen kan fremvise flere spektakulære slotte og kirker som fx slottet Neuschwanstein, der efter sigende var inspiration til Torneroseslottet i Disneyland. Midt i Füssen ligger det 4-stjernede hotel Best Western Plus Hotel Füssen med pæne værelser. Der kan bo op til 4 personer på det samme værelse. Nogle af værelserne er indrettet til handicappede. Familiens hund er mere end velkommen, og der bliver stillet både madskål og kurv frem til den, så den også kan sove godt. I parkeringskælderen er der ladestander til elbiler, så du kan udnytte overnatningen til at lade batteriet op. Alle værelser har minibar, elkedel, aircondition, tv, værdiskab og badeværelse med gulvvarme.

Gasthof Salzstadl

Gasthof Salzstadl tilbyder en hyggelig overnatning i Østrig på vej mod Italien

Når du endelig er nået til Østrig, mangler du kun at tilbagelægge omkring 120 km, inden du krydser ind i Italien ved Brennerpasset. Turen gennem Tyrol er smuk, og måske er du fristet til at tage et ekstra stop. En skøn mulighed byder sig til i form af Gasthof Salzstadl, som er et idyllisk sted i bedste tyrolerstil. Børnefamilier kan indkvartere sig i en stor juniorsuite eller en ferielejlighed. Alle værelser har balkon og udsigt til Alperne. Der venter jer flere spændende oplevelser lige uden for døren. Den rekordlange hængebro Highline 179 forbinder de gamle fæstningsanlæg på hver side af dalen. Vil I helt op på toppen og skue ud over det fabelagtige landskab, kan I hoppe ombord på Top Liner-banen. Børnene kan brænde energi af på legepladsen, inden det er tid til aftensmad på hotellets restaurant.

Hotel Schwarzer Adler Innsbruck

Hotel Schwarzer Adler Innsbruck er et hyggeligt og elegant hotel i Tyrol i Østrig

Tyroler-byen Innsbruck er absolut et af de bedste stop på vej til Italien, selv om du nu er ganske tæt på din feriedestination. Natur, sport, kultur og historie går op i en højere enhed i den gamle kejserby, som du kører lige forbi på vej mod Gardasøen. Farverige huse flankerer de snævre gader i bymidten, hvor den største attraktion er det kobberbelagte Gyldne Tag, som blev bygget af Kejser Maximilian I i år 1500. Et par minutters gang derfra ligger det 4-stjernede Hotel Schwarzer Adler Innsbruck på en central placering i den gamle by. Din bil kan du parkere sikkert i et nærliggende parkeringshus. Værelser såvel som suiter er elegant indrettet og udstyret med moderne faciliteter som aircondition, elkedel, fjernsyn, gode senge og komfortable stole, så du kan slappe af efter alle kunstens regler. Enkelte værelser har balkon med udsigt til bjergene, men du kan også se de stejle tinder fra tagterrassen – måske endda i selskab med en velsmagende drink fra hotelbaren til at fejre starten på verdens bedste ferie til Italien.