Find en billig afbudsrejse til Alanya og spar 1000-vis af kroner

Er feriebudgettet stramt eller vil du gerne holde en ekstra ferie, kan jeg anbefale dig at holde et vågent øje med afbudsrejser. De bliver især udbudt til populære rejsemål sydpå. Tyrkiet er i forvejen et billigt ferieland, så du kan være heldig at finde uhørt billige afbudsrejser til Alanya, hvis du er klar til at hoppe ombord på flyveren med kort varsel.

Rejseselskaber som Primo Tours, SunCharter, Sunweb og Bravo Tours har Alanya på deres program. De annoncerer afbudsrejser på deres hjemmesider, så hold øje med dem, hvis du drømmer om en billig sommerferie i varmen. 

Hold en billig ferie i Alanya

Alanya er en populær badeby på den tyrkiske riviera, som ligger ved Middelhavet. Mange danskere valfarter hvert år til Alanya på charterferie for at slappe af i varmen, tage sig en dukkert i det lune vand, opleve den tyrkiske kultur og nyde livet. 

Er du på jagt efter en billig ferie i varmen, er det bestemt værd at se nærmere på Alanya. Byen har udviklet sig til at blive en af Tyrkiets største feriebyer, så her ligger hotellerne side om side og kappes om gæsterne. Samtidig er leveomkostningerne lave i Tyrkiet, og det smitter af på hotelpriserne. Der er gode muligheder for at finde et billigt hotel tæt på stranden især, hvis du går uden om højsæsonen i juli. Vil du gerne have lidt mere komfort på din ferie, kan du også vælge blandt mange 4-stjernede hoteller. 

Du kan holde ferie med all inclusive, så du ikke skal bekymre dig om dagens næste måltid, eller du kan spise sammen med de lokale på nogle af byens populære spisesteder. Du kan bo på voksenhotel, hvis du rejser uden børn og gerne vil have lidt fred og ro ved poolen, eller du kan bo på familiehotel, hvis de mindste skal have rige muligheder for at udfolde sig i børnepoolen. Rejser du i en stor gruppe, kan du leje en ferielejlighed eller en villa, så I alle kan bo sammen til en virkelig billig pris per person. Er du alene af sted, kan du i stedet glæde dig over, at en singleferie i Alanya ikke behøvet at koste det hvide ud af øjnene, selv om du booker et dobbeltværelse tæt på stranden.

Billige afbudsrejser til Alanya

Hvordan kommer man til Alanya?

For de fleste vil det være alt for langt at køre i bil til Alanya. Uanset hvor du starter i Danmark, vil der være mindst 3200 km til Alanya, som ligger i den asiatiske del af Tyrkiet. I stedet kan du flyve til Alanya på lige omkring 4 timer, hvis du hopper på et direkte fly i en af de danske lufthavne.

Vil du flyve til Alanya, ligger den nærmeste lufthavn i Gazipaşa 41 km uden for Alanyas centrum. Alternativt kan du flyve til Antalyas lufthavn, som ligger 124 km vest for Alanya. Mange rutefly flyver direkte til Gazipaşa ved Alanya, så du kan spare tid på transfer til og fra lufthavnen. Du kan flyve direkte til Gazipaşa med rutefly fra både Kastrup og Billund, hvis du foretrækker at planlægge din egen ferie, så du har den ultimative frihed til at vælge, hvor du vil bo i Alanya.

Snupper du derimod en pakkerejse med hotel og fly til Alanya, kan du flyve fra både Kastrup, Billund og Aalborg. Flere rejseselskaber tilbyder pakkerejser både med og uden all inclusive til Alanya. Tag et kig hos SunCharter, Sunweb og Primo Tours, hvis du gerne vil på en charterferie til Alanya. De tilbyder ofte adskillige billige afbudsrejser til Alanya i sommerhalvåret.

Det tager cirka 4 timer at flyve direkte fra Danmark til Alanya

Hvordan er vejret i Alanya?

Alanya ligger på Tyrkiets sydkyst ud mod Middelhavet. Egnen er præget af typisk middelhavsklima med varme tørre somre og milde vintre. Holder du sommerferie i Alanya, kan du forvente masser af sol og varme med dagtemperaturer omkring 27 – 31 grader i sommermånederne. Juli og august er varmest, og en tur i havet vil næppe køle dig ned, da badevandet er omkring 26-27 grader varmt. Af og til vil en svalende havbrise blæse ind over Alanya, men en sommerferie i Alanya er først og fremmest for dig, der elsker sol og varme.

Trives du dårligt med en stegende hed sommer, kan du overveje i stedet at tage på efterårsferie i Alanya. I oktober ligger dagtemperaturen omkring 20-22 grader. Det regner lidt mere, men mængden af regn er ingenting sammenlignet med et typisk dansk efterår. 

Sommeren i Alanya er lang , varm og tør

Hvordan er stranden i Alanya?

Kysten ved Alanya bliver delt i to af en halvø, som rager cirka en kilometer ud i Middelhavet. Vest for halvøen ligger den populære Kleopatra-strand med krystalklart vand og det fineste hvide strandsand, som strækker sig cirka 2 km langs kysten. Her er nærmest ingen sten, men til gengæld bliver vandet hurtigt dybt. Et stort udvalg af restauranter og barer flankerer stranden, hvor du kan spille beach volley eller leje en liggestol og en parasol.

Mod øst ligger en lidt mere stenet strand, som også er lang. Den er populær blandt børnefamilier, fordi vandet er lavt og roligt. Flere steder langs stranden er der badebroer, hvorfra du kan springe i vandet. Melder sulten sig, er der også her mange muligheder for at købe snacks og mad. 

Lidt længere mod øst ligger Portakal-stranden, som ligeledes  er en populær strand i Alanya. Det er en mere varieret strand med en lang strandpromenade, små parkområder og fint hvidt sand.

Du kan vælge mellem flere strande i Alanya

Hvem holder ferie i Alanya?

Alanya er en klar favorit blandt solglade danskere, som vil kombinere badeferie med storbyferie. Du kan også møde en del svenskere, nordmænd og hollændere i Alanya.

Mange børnefamilier nyder godt af billige all inclusive ferier i Alanya, hvor der er et stort udvalg af hoteller med børnevenlige pools og underholdning. Andre hoteller er voksenhoteller, hvor gæsterne skal være minimum 16 år gamle. 

Havneområdet i Alanyas centrum er præget af et hektisk natteliv. Den tyrkiske by har ry for at være en festby, som tiltrækker mange unge i sommermånederne. Vil du ikke holdes vågen natten lang af dunkende basrytmer, skal du nok se dig om efter et hotel i en anden del af byen. Heldigvis er der mange valgmuligheder både i Alanya og i de tilstødende byer som fx Konakli og Incekum. 

Du kan holde en billig familieferie med all inclusive i Alanya

Hvad spiser man i Tyrkiet?

Tyrkisk mad er meget mere end kebab, som du kan købe i et væld af afskygninger over alt i byen. Prøv alligevel en rigtig tyrkisk kebab, for det er en helt anden smagsoplevelse end den, du støder på i danske pizzeriaer. Vil du spise autentisk tyrkisk mad, skal du gå på opdagelse i de smalle sidegader og kigge efter de små restauranter, hvor de lokale mødes. 

I det tyrkiske køkken bliver det bedste fra Middelhavet og Mellemøsten fusioneret. Tyrkiets svar på tapas hedder meze og består af en masse små traditionelle forretter. Hovedretterne er ofte kødrige, og desserterne er et helt kapitel for sig selv. Tyrkerne elsker søde sager. Du har sikkert hørt om baklava, som er filodej fyldt med hakkede nødder og overhældt med en sukkerlage.

Der bliver drukket rigtig meget te i Tyrkiet. Det skal være sort te sødet med sukker, og det kan du købe på nærmest hvert eneste gadehjørne.

Baklave er en traditionel tyrkisk dessert

Hvad kan man opleve i Alanya?

Du kommer ikke til at kede dig på en ferie i Alanya. Er du den impulsive type, der har købt en billig afbudsrejse til Alanya i sidste øjeblik, har du næppe planlagt på forhånd, hvad du vil lave på din ferie, men her er aktiviteter for alle typer.

Som i enhver anden badeby med respekt for sig selv er der også i Alanya rig mulighed for at prøve kræfter med vandsport i alle afskygninger lige fra dykning og paddle board til windsurfing og paragliding. Du kan leje en vandscooter, tage på rafting på floden eller cruise langs kysten på en hyggelig bådtur.

Det vrimler med markeder i Alanya. I centrum af Alanya er der marked hver fredag. Tyrkerne køber det meste af deres frugt og grønt på de lokale markeder, hvor udvalget er stort, så det er i sig selv en oplevelse at gå rundt mellem boderne, suge stemningen til sig og måske smage på friske pistacienødder eller nogle af de eksotiske frugter, som sjældent finder vej til hylderne i de danske supermarkeder. Man prutter ikke om prisen på frugt og grønt på markederne. Til gengæld skal du ikke holde dig tilbage med at prutte om prisen på tøj, sko og tasker. 

Ved havneområdet ligger en stor livlig basar, hvor du kan købe alverdens kopiprodukter. Også her skal du prutte om prisen. Vil du shoppe i butikker med internationale mærkevarer, skal du lægge vejen forbi Atatürk Boulevard, som er hovedgaden i Alanya.

En tur på basar er et must på din ferie i Alanya

En tur i hamam er en gammel tyrkisk tradition, som kan være en god måde at starte din ferie i Alanya. Et besøg i hamam indledes med en tur i sauna, inden din hud bliver eksfolieret fra top til tå. Herefter bliver din hud sæbet ind og vasket af, inden det er tid til massage. Det er ren wellness. Et besøg i et tyrkisk bad varer 2-4 timer alt afhængig af, hvilken type behandling du har valgt. 

Ude på klippehalvøen ligger den gamle borg Alanya Kalesi. Det er byens vartegn og en af de største attraktioner i området. Udsigten herfra er intet mindre end fantastisk. Vejen derop er stejl, så et godt tip er at tage svævebanen op og så gå retur gennem de hyggelige snoede gader, som er belagt med brosten. 

Det røde tårn ved havnen byder også på en smuk udsigt. Inde i tårnet ligger et museum, som fortæller historien om det osmanniske rige. Ved siden af tårnet er der for øvrigt en smal port i muren, som gemmer på en hemmelig lille strand. Det gamle skibsværft ligger også i havneområdet og kan datere sin historie helt tilbage til 1200-tallet, hvor der blev bygget utallige krigsskibe.

På den anden side af halvøen ligger drypstenshulen Damlatas Cave – lige for enden af stranden. Det er en lille grotte, som er velbesøgt af turister. Vil du gerne besøge en “rigtig” drypstenshule, ligger Dim Cave cirka 12 kilometer fra Alanya. Med en længde på 360 meter er det den andenstørste drypstenshule i Tyrkiet. Flere lokale firmaer arrangerer ture til Dim Cave og den nærliggende flod Dimçay, som er et populært sted at tage på picnic.

Vil du opleve mere af Tyrkiets natur eller besøge nogle af de historiske seværdigheder, kan du enten leje en bil eller købe plads på en guidet tur. I Taurusbjergene vælter vandfald ud fra bjergsiderne. Köprülü Canyon er Tyrkiets svar på Gran Canyon med dybe kløfter og bjergsider beklædt med et væld af cypresser. Altinbesik-hulen er et underjordisk system af huler, som strækker sig over 100 km. Verdens bedst bevarede amfiteater ligger i Aspendos. Og sådan kunne jeg blive ved. Tyrkiet byder på virkelig mange turmuligheder, hvis du gerne vil opleve storslået natur eller interesserer dig for landets imponerende historie.

Köprülü Canyon er Tyrkiets svar på Gran Canyon

Hvad skal man ellers være opmærksom på ved en rejse til Tyrkiet?

Tyrkiet er ikke medlem af EU, så hverken det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort dækker, hvis du får brug for lægebehandling på din ferie i Alanya. Derfor er det en god idé at tegne en privat rejseforsikring, så du ikke risikerer at blive ruineret, hvis nu uheldet skulle være ude på din ferie. Ender du på hospitalet uden at være forsikret, kan din billige afbudsrejse til Alanya pludselig blive en dyr fornøjelse.