10 dagsture fra Malaga fører dig gennem Andalusiens skjulte skatte

11 dagsture fra Malaga til Andalusiens skjulte skatte

Tag med på oplevelser langt ud over det sædvanlige, når du er på ferie i Malaga. En udflugt til de sydspanske kulturskatte og naturområder åbner for et indblik i Andalusiens hjerte. Besøg det imponerende Alhambra i Granada, få sus i maven mellem kløfterne i Caminito del Rey eller nyd synet af Mijas’ hvidkalkede charme. Her venter særlige minder for dig, der vil se mere end blot byen Malaga på en ferie i Spaniens sol.

Lokalkendte guider tager dig med på dagsture rundt omkring sydspanske Malaga og åbner en verden, der rummer meget mere end de betagende landskaber. Du får et indblik i levende historier og skjulte anekdoter, som gør hver destination til noget unikt. På en udflugt med en erfaren guide får fortiden atter liv, og du får et dybere indblik i Andalusiens kulturelle rigdom, historiske kompleksitet og fantastiske natur.

Her har jeg samlet 11 forslag til dagsture med udgangspunkt i Malaga. Det er udflugter, som fører dig fra det historiske Granada til det fjerne Gibraltar og endda over havet til Marokko, hvis du er rigtig eventyrlysten.

Er du så eventyrlysten, at du hellere vil udforske kysten og bjergene omkring Malaga på egen rig, kan du med fordel leje en bil. Det giver dig mulighed for at finde de små uforstyrrede perler, følge dine impulser eller blive hængende i længere tid, hvis et sted tiltaler dig.

Caminito del Rey

Et besøg i Caminito del Rey er en populær udflugt med start i Malaga

Caminito del Rey blev oprindeligt anlagt som en servicevej for arbejdere, der byggede et kraftværk i El Chorro-slugten i begyndelsen af det 20. århundrede. Indtil for få år siden var Caminito del Rey kendt som en af verdens mest frygtindgydende vandreruter med usikre gangbroer og forvitrede stier. Efter en omfattende renovering blev ruten genåbnet og har på rekordtid udviklet sig til en af de mest populære attraktioner i Malaga-området.

Vandreruten snor sig langs de stejle klippesider, og du kan umuligt undgå at blive imponeret af de betagende udsigter over bjerglandskabet. Med frit fald til den ene side kan du opleve adrenalinen pumpe, mens du kigger ned i dybet fra en højde på 100 meter. Denne unikke kombination af historisk betydning, naturskønne omgivelser og kildrende spænding gør Caminito del Rey til et must-see for enhver eventyrlysten turist i Malaga-området.

Gibraltar

Et besøg i Gibraltar er en god udflugt på en ferie i Malaga

På spidsen af Den Iberiske Halvø ligger Gibraltar. Det er en britisk koloni, som gennem historien har spillet en vigtig rolle i kontrollen af skibstrafikken ind og ud af Middelhavet. Et militærmuseum, gamle kanoner og ruinerne af en maurisk borg giver dig indblik i Gibraltars historie. Siden 2. verdenskrig er den strategiske betydning aftaget, men kolonien har bevaret sit britiske præg, så du kan slukke tørsten med en pint på en engelsk pub under dit besøg. Samtidig kan du drage fordel af toldfri shopping. 

Gibraltars iøjnefaldende attraktion er den 400 meter høje klippe, som du kan komme op på med svævebane. Fra klippens top kan du på en klar dag se helt til Afrika og måske endda spotte hvaler og delfiner i havet nedenfor. Du vil med sikkerhed stifte bekendtskab med de nærgående berberaber, som strejfer frit omkring. Inde i den store klippeformation fascinerer drypstenshulerne med spektakulære formationer, som bliver understreget af lysshows.

Ronda og Setenil

Ronda er en spændende by til en dagsudflugt fra Malaga

I bjergene omkring Malaga ligger nogle af Spaniens ældste byer. I Ronda balancerer de hvide huse på kanten af en dyb kløft, som deler byen i to. En majestætisk bro forbinder den gamle mauriske bydel med de nyere kvarterer. De smalle gader leder frem til tyrefægterarenaen fra 1785. Tapasbarer og vingårde frister med lidt godt til ganen, mens arabiske bade lokker med løfter om afslapning og forkælelse. 

Setenil de las Bodegas er endnu en idyllisk hvid bjerglandsby, men det særlige ved den er, at omkring 100 af husene faktisk er naturlige huler ind i klipperne. I sin tid fungerede husene som forrådskamre, men i dag er flere af dem omdannet til restauranter og butikker, så du har mulighed for at se hulerne indefra. 

Alhambra

Alhambra i Granada lokker mange turister på udflugt under en ferie i Malaga

Kun små to timers kørsel nordøst for Malaga ligger Alhambra, som er Spaniens største turistattraktion og et sandt vidnesbyrd om maurisk arkitektur og kultur. De centrale dele af det imponerende palads kan spores tilbage til 800-tallet, og der er gjort en stor indsats for at restaurere alt, så det oprindelige udtryk bliver bevaret. Det vrimler med arkitektoniske detaljer som arabisk kalligrafi, detaljerede mønstre, farvet glas over alt. Du kan gå gennem de labyrintiske haver, beundre de smukke buegange og nyde synet af fine fontæner, som fuldender den eventyrlige atmosfære, der er så karakteristisk for Alhambra.

Sevilla

Sevilla er absolut en udflugt værd, når du er på ferie i Malaga

Sevilla er hovedstaden i Andalusien og en storby, som absolut er et besøg værd. Historie, kultur og charme går hånd i hånd i den navnkundige by, hvor verdens største katedral Santa Maria de la Sede imponerer med sit kunstfærdige klokketårn. En anden arkitektonisk skat er paladset Real Alcázar de Sevilla, som du måske kan genkende fra TV-serien Game of Thrones. Begge bygninger er på UNESCOs liste over verdensarv.

Den lidenskabelige flamenco-dans har sine rødder i Sevilla, så her kan du opleve et autentisk show, hvor dygtige dansere, guitarister og sangere fletter deres følelser sammen i en intens og bevægende forestilling. Der er i det hele taget så meget at se i Sevilla, at du bør overveje en weekendtur i stedet for en dagsudflugt, hvis du virkelig vil udforske Andalusiens kultur og historie.

Los Cahorros

Los Cahorros er en smuk dagsudflugt fra Malaga

Har du hang til friluftsliv, er nationalparken i Sierra Nevada et skønt sted til en heldagstur, når du er på ferie i Malaga. Det er Spaniens største nationalpark med høje bjerge, dybe kløfter, dovne floder og naturlige pools. Især en vandretur i området tiltrækker vandrere fra nær og fjern: Los Cahorros de Monachil. Det er en virkelig smuk rute gennem et spektakulært landskab. Undervejs passerer du 4 hængebroer. Den længste er 55 meter lang og hænger 15 meter over en flod. Andre steder går du langs gamle vandingskanaler, og indimellem må du godt ned i knæ, når klipperne hænger lavt ind over stien. 

Cordoba

Tag med på en dagsudflugt fra Malaga til Cordoba

Endnu en interessant by i Andalusien er Cordoba, som er en smeltedigel af kulturer. Byen blev grundlagt af romerne som et militært anlæg. Siden blev Cordoba ophøjet til hovedstad i det mauriske Al-Andaluz. Flere hundrede år senere blev byen et samlingspunkt for jøder. I dag er Cordoba anerkendt af UNESCO for sin unikke kulturarv. Helt særlig er La Mezquita, som blev opført som en moské under en maurisk hersker i 786-888 og siden ombygget til en katedral i 1500-tallet, da Cordoba igen var på kristne hænder.

Husene står tæt i byens smalle gader, og de hvide facader skjuler nogle fantastiske gårdhaver, som Cordoba også er kendt for. En gang om året slår de dørene op for gæster i anledning af en festival, som fejrer de små oaser, men du har også mulighed for at komme med ind bag murene på en guidet tur.

Nerja og Frigiliana

Frigiliana og Nerja er en fin dagstur fra Malaga

En times kørsel øst for Malaga gemmer klipperne ved Nerja på en af verdens største og flotteste drypstenshuler. Stalakitter hænger ned fra loftet, mens stalagmitter stiger op fra gulvet og fascinerer med sine forunderlige naturkræfter. Hulen er domineret af en naturligt skabt søjle, som har givet hulen sit tilnavn “Naturens katedral i Costa del Sol”. Det er en forunderlig verden, som du kan få adgang til sammen med en guide. Hulerne var beboet i stenalderen, og arkæologer har fundet over en million genstande i form af lerkrukker, værktøjer, skeletter og sågar hulemalerier malet af neandertalere. 

Når du er på disse kanter, er det oplagt også at lægge vejen forbi landsbyen Frigiliana, som anses for at være en af Andalusiens smukkeste byer. Hvide huse og grønne planter i store krukker flankerer de smalle gader i det gamle kvarter, hvor gyderne snor sig i en labyrint.

El Torcal de Antequera

Antequera er en naturskøn dagsudflugt fra Malaga

Naturen spiller med musklerne i El Torcal de Antequera, som er en nationalpark med helt usædvanlige klippeformationer. Det er kalksten, som for mange millioner år siden var dækket af havvand. Vejrets elementer har formet dem, så sedimenter har lagt sig i horisontale lag og skabt et enestående landskab, som UNESCO anerkender som bevaringsværdigt. På en vandretur mellem klipperne kan du måske være heldig at få øje på en cirklende grib i luften eller en klatrende bjergged.

Mijas

En tur til Mijas er en populær dagsudflugt fra Malaga

Kun en halv times kørsel fra Malaga lyser de hvide huse i Mijas op. Den traditionelle andalusiske charme bliver fuldendt af de snævre brostensbelagte gader i de gamle kvarterer. Byen er kendt for de traditionelle æseltrukne taxaer, som du støder på ved det centrale torv med springvand og skyggefulde træer. Fortsæt turen til Marbella, hvor fine strande venter, inden du sætter kursen mod Puerto Banus, hvor du kan få en smagsprøve på det glamourøse liv. Luksuriøse både og eksklusive butikker præger lysthavnen, hvor du kan nyde en kølig drink. Det er en dag fyldt med kultur, sol og gode oplevelser langs Costa del Sol.

Marokko

Marokko er også en mulighed, hvis du vil på en dagsudflugt på din ferie i Malaga

Skal der skrues helt op for det eksotiske islæt, kan du krydse over Middelhavet til en heldagstur i Marokko. Du kan tage med på en bustur med guide til Tetouan, som har en rig og fascinerende historie. Den største oplevelse er en gåtur gennem den gamle medina, som er UNESCO-verdensarv. Her kan du udforske de smalle gader, beundre de smukt bevarede mauriske bygninger og suge den autentiske atmosfære til dig. Det velbevarede Khalifa-palads er et af de smukkeste eksempler på spansk-maurisk arkitektur, som du kan få yderligere indsigt i på byens arkæologiske museum. Gå heller ikke glip af en tur til souken, hvor du kan shoppe lokale varer og souvenirs, inden det er tid til at vende retur til Malaga.