Se de vilde drypstenshuler i Malaga

Se de vilde drypstenshuler i Malaga

Drypstenshulerne i Malaga er en enestående oplevelse, hvis du er fascineret af naturens kræfter og historiske skatte, som kun er opdaget få andre steder i verden.

Drypstenshulerne i Malaga er en enestående oplevelse, hvis du er fascineret af naturens kræfter og historiske skatte, som kun er opdaget få andre steder i verden.

Klipperne øst for Malaga gemmer på en labyrint af drypstenshuler, som graver sig næsten 5 kilometer ind i bjerget. Cuevas de Nerja, som de bliver kaldt, er et 5 millioner gammelt system af grotter. 

Flere af rummene er gigantiske og adskillige etager høje. Det største rum er 130 meter langt, 100 meter bredt og 32 meter højt. Det er døbt Sala del Cataclismo, som på dansk kan oversættes til Syndflodssalen. 

Over alt hænger stalaktitter ned fra loftet som et massivt gardin, og stalagmitter strækker sig op fra gulvet. Et sted i grotten mødes de og danner verdens største naturlige søjle. Drypstenene changerer i farve. Nogle er hvide, mens andre er grønne eller gule. Akustikken i den største sal er fantastisk, så i juli og august bliver der jævnligt spillet koncert i de unikke omgivelser.

Dagstur fra Malaga til Nerja og Frigiliana

Dagstur fra Malaga til Nerja og Frigiliana

Adgangsbillet til grotterne i Nerja

Adgangsbillet til drypstenshulerne i Nerja

Dagstur fra Torremolinos eller Benalmadena til Nerja og Frigiliana

Dagstur fra Torremolinos eller Benalmadena til Nerja

Verdens første kunstværk – gemt af vejen

Cuevas de Nerja er også kendt for at lægge vægge til hulemalerier, som formentlig er helt op til 42.000 år gamle. De ældste af vægmalerierne forestiller sæler, og forskere er af den opfattelse, at de er skabt af neandertalere. Det gør hulemalerierne i Nerjas drypstenshuler til verdens første menneskeskabte kunstværk.

Der er desværre ikke offentlig adgang til de grotter, hvor man har fundet de spektakulære hulemalerier. De er simpelthen for skrøbelige, og det er vigtigt at bevare dem for eftertiden, da de giver et indblik i forhistorisk liv. I stedet kan du se kopier af dem i en udstilling på Nerja Museum.

Malagas drypstenshuller er UNESCO Verdensarv

Cuevas de Nerja blev optaget på UNESCO Verdensarvslisten i 1985 på grund af sin enestående universelle værdi. De er et af de bedste eksempler på drypstenshuler i verden, og hulemalerierne er af stor betydning for vores forståelse af forhistorisk kunst.

Oplev Cuevas de Nerja med en guide

Er du nysgerrig efter at udforske Malagas berømte drypstenshuler, kan du tage med på en guidet tur. Der bliver arrangeret ture med afgang fra centrum i Malaga by, så du kan blive kørt frem og tilbage i bus, mens guiden fortæller løst og fast om nogle af de steder, som I passerer.

Når du ankommer til Nerja, er guiden en kilde til et væld af informationer om hulernes geologi og historie. De blev fx opdaget ved en tilfældighed i 1959 af fem drenge, som jagtede flagermus.

Foretrækker du at planlægge lidt mere fleksibelt, så du selv kan bestemme, hvor længe du vil opholde dig i Nerja, kan du i stedet købe en adgangsbillet til hulerne og Nerja Museum. Den inkluderer også en audioguide, så du kan lytte til et væld af facts, mens du begiver dig ind i Malagas underjordiske drypstenshuler.

Opdag mere af Nerja

Vil du udforske grotterne på egen hånd, kan du tage en almindelig rutebus fra Malaga til Nerja – eller du kan leje en bil, hvis du vil have mulighed for at tage på spontan sightseeing, mens du er på ferie i Malaga.

Nerja er en af de bedste badebyer på Costa del Sol med gode badestrande, masser af vandreruter, smukke kajakture langs kysten, historiske akvædukter og idylliske hvide landsbyer i nabolaget – og selvfølgelig Malagas drypstenshuler, så det er absolut værd at afsætte god tid til at opleve Nerja og omegn.