29 hjemmesider tipper dig om ferietrafikken i Europa

29 hjemmesider tipper dig om ferietrafikken i Europa

Bilen er pakket, og forventningens glæde bobler i maven, for nu er det endelig tid til ferie. Men ak, glæden er kort, for du og din familie er langtfra de eneste, der begiver sig ud på vejen netop den dag.

Du har knapt forladt din indkørsel, før bilerne holder kofanger mod kofanger på den sorte asfalt. Glade smil forvandler sig til trætte suk, og tiden slæber sig af sted, mens du får baghjul af en snegl.

Frygter du ferietrafikken, eller orker du bare ikke at sidde stille i en varm bil længere end højst nødvendigt, kan det være en god idé at tjekke vej- og vejrforholdene, inden du ruller ud i trafikken.

Google Maps kan advare dig om køer forude, men vil du for alvor være på forkant og undgå frustrerende trafikpropper eller tilsneede veje, kan du med fordel også orientere dig på nationale hjemmesider med information om kødannelser, trafikuheld, vejarbejde og udfordrende vejr.

Her har jeg samlet en række nyttige links til hjemmesider med trafikmeldinger. De kan være praktiske at kende, hvis du vil starte ferien med en stressfri køretur mod jeres destination. Listen er alfabetisk, så du nemt kan finde de lande, som er relevante for dig på din kør-selv-ferie gennem Europa.