20 flotte billeder af Lofotens magiske natur

Velkommen til Lofotens smukke, vilde og barske natur. De norske øer nord for polarcirklen er et paradis for enhver landskabsfotograf, og her får du en smagsprøve på, hvad du kan forvente dig af et besøg på Lofoten.

Landskabet på Lofoten er mangfoldigt med takkede bjerge, som rejser sig stejlt i vejret fra fjordenes dyb. Her er fine sandstrande godt gemt for enden af grønne enge, og et helt fantastisk lys vælder om sommeren ned over stemningsfulde bygder, som ligger isoleret fra omverdenen. Midnatssolen lyser op i juli og august, så man mister enhver tidsfornemmelse. Forestil dig blot at vandre i bjergene midt om natten i det smukkeste lys.

Lofoten bliver besøgt af mange fotografer, som vil indfange nordlysets dramatiske dans hen over sneklædte bjerge. På klare nætter fra december til april er der gode muligheder for at indfange de smukke bølger af farvestrålende lys, som bryder den sorte nattehimmel.

Takket være Golfstrømmen er klimaet på Lofoten ganske mildt til trods for, at øerne ligger så langt mod nord. Forventer du meterhøje snedriver om vinteren, risikerer du at blive skuffet. I vinterhalvåret er det nemlig ikke usædvanligt, at termometret med jævne mellemrum viser plusgrader.

Vil du besøge Lofoten i vintermånederne, skal du huske på, at solen knap nok viser sig over horisonten i december og januar,. Til gengæld er lyset utrolig blødt, hvilket også kan være en oplevelse værd.

 

Horseid strand på Lofoten
Horseid strand er en af de smukkeste strande på Lofoten. Den ligger lidt mere afsides end mange andre strande på Lofoten, så du skal snørre vandrestøvlerne for at nå frem til den.

 

Midnatssol i Lofoten
I Lofoten er der lyst døgnet rundt i sommermånederne, når solen nægter at bevæge sig ned under horisonten. Jo længere mod nord du rejser, jo flere nætter lyser solen op.

 

En typisk sommeraften på Lofoten
De dramatiske klipper rejser sig nærmest lodret fra havet. Her er de fanget på en typisk sommeraften på Lofoten.

 

Surfing i Lofoten
Lofoten er kendt som et af de bedste steder i verden at surfe i koldt vand. Her er det Unstad strand, som tiltrækker de professionelle surfers i efteråret og vinteren, hvor bølgerne viser tænder.

 

Nusfjord i Lofoten
Nusfjord er et af de bedst bevarede fiskelejre på Lofoten. Her kan du leje en rorbua, som er hytter, hvor tilrejsende fiskere plejede at overnatte. I dag er mange af hytterne omdannet til moderne ferieboliger.

 

Lofoten er et yndet mål for fototure
Lige så smuk Lofoten er, lige så udfordrende kan vejret være for de mange fotografer, som valfarter til den nordnorske øgruppe. Det ene øjeblik stråler solen, og det næste øjeblik driver skyerne ind over fjeldene.

 

Voldandstiden på Lofoten
Udsigten fra Voldandstinden er spektakulær. Alt afhængig af dit rutevalg tager det 1-2 timer at vandre til toppen, som ligger 457 meter over havets overflade.

 

Munken er et populært mål for en vandreferie på Lofoten
Munken er et populært mål for en vandreferie på Lofoten. Der er mange gode muligheder for at campere i området.

 

Udsigt på Lofoten
Udsigten fra Lofotens fjeldtinder er intet mindre end fænomenal. Der er virkelig mange muligheder for at tage på smukke vandreture for både begyndere og erfarne vandrere.

 

Vej på Lofoten
Lofoten er en stor øgruppe, som består af 7 hovedøer og et væld af mindre øer, hvoraf mange er ubeboede. Hovedvejen E10 forbinder mange af øerne med hinanden, så det er muligt at rejse rundt i bil.

 

Mange øer i Lofoten er forbundet til hinanden med broer
Mange øer i Lofoten er forbundet til hinanden med broer.

 

Fiskerlejret Henningsvær på Lofoten
Fiskerlejret Henningsvær på Lofoten er kendt for sin fodboldbane, som er et yndet motiv blandt fotografer. Der bor omkring 500 mennesker i Henningsvær, som ligger på den sydlige side af Lofoten.

 

Stranden på en kold vinternat i Lofoten
Vinteren gør sit indtog med sne på fjeldtoppene og nordlys på nattehimlen. Stranden er derimod stadig snefri.

 

Sne på Lofotens fjelde
Sne har pudret Lofotens fjelde, som spejler sig i en blikstille fjord. Men lad dig ikke snyde, for det blæser ganske ofte kraftigt på Lofoten om vinteren.

 

Røde rorbuaer lyser op i det sneklædte landskab på Lofoten
Røde rorbua lyser op i det sneklædte landskab på Lofoten. Der er mange muligheder for at leje en af de traditionelle fiskehytter, hvis du vil feriere på Lofoten. Med deres kystnære beliggenhed er de ofte et perfekt udgangspunkt for fisketure.

 

Nordlys på Lofoten
Lofoten er en populær feriedestination både sommer og vinter. Om sommeren er der mange vandrere og sejlfolk. Om vinteren bliver folk lokket til af nordlys og hvaler.

 

Nordlys på Lofoten
Der er særdeles gode muligheder for at opleve nordlys, hvis du besøger Lofoten om vinteren. Øgruppen ligger nemlig i nordlysbæltet.

 

Nordlys viser sig i tørt og klart vejr
Nordlys viser sig i tørt og koldt vejr. Det skal selvfølgelig også være skyfrit, så der er frit udsyn til nattehimlen, hvor nordlyset bølger frem og tilbage. Det fascinerende lys er som regel kraftigst om aftenen og natten.

 

Nordlys er ofte grønne
Nordlys er ofte grønne, men det kan også vise sig i andre farver, hvis det rammer ilt eller kvælstof i jordens atmosfære.

 

Tag med på fotosafari hvis du vil fotografere nordlys på Lofoten
De lokale kender de bedste steder at fotografere nordlys. Tag med på en fotosafari hvis du vil være sikker på at indfange nordlyset de smukkeste steder på Lofoten.