9 fredfyldte overnatninger midt i Sveriges skove

Forbinder du fred og ro med luksus, vil du falde i svime over de hyggelige hytter, som ligger midt ude i de svenske skove. Du behøver ikke engang at køre særlig langt nordpå i Sverige, før de høje træer lukker sig om dig.

7 fredfyldte overnatninger midt i Sveriges skove

Over halvdelen af Sverige er dækket af skov, og det gør vores naboland til et paradis for naturelskere, som søger tilbage til naturen for at finde ro og balance. Mange har en drøm om at skrue ned for tempoet, slippe hverdagens bekymringer og bare være i nuet. Naturen er stedet, hvor den friske duft af gran, lyden af fuglenes kvidren og solens lune stråler på vores hud kan fortrænge følelsen af stress og jag, så vi genfinder vores indre harmoni og styrker vores mentale helbred.

Der er alle mulige grunde til at drage på ferie tæt på naturen. Selv en enkelt weekend i nye omgivelser kan udrette mirakler, hvis du trænger til et skud energi. Men har du tiden og muligheden, bør du måske planlægge lidt flere overnatninger midt i Sveriges natur, for det kan nemt blive en ferie, som du ikke vil hjem fra.

Overnatninger i trætophytter og shelters er blevet vældig populære. Vil du gerne have lidt mere luksus, er der heldigvis også gode muligheder for at leje en hytte eller ødegård langt ude i de svenske skove. Nogle hytter kan du leje for en enkelt dag, mens andre kræver et ophold på minimum 3 overnatninger eller måske endda en hel uge.

Her har jeg set nærmere på mulighederne i Skåne og Småland. Der er jo ingen grund til at bruge en masse tid på at køre langt nord på til Idre Fjäll eller Abisko, hvis du kan få opfyldt drømmen om en fredfyldt ferie i Sveriges skove få timers kørsel fra Øresundsbroen.

Lill Hagahus på Söderåsen

Lill Hagahus er en typisk svensk hytte på Söderåsen

For foden af Søderåsen kan du bo i den fineste lille røde hytte, som ligger rigtig idyllisk ved en gård med høns, får og katte. Køjesenge og sovesofa giver plads til 6 overnattende gæster. De 30 kvadratmeter er indrettet med bad og kombineret tekøkken/stue. Pladsen i Lill Hagahus kan måske føles lidt trang, men du skal jo også først og fremmest ud og nyde Søderåsens enestående natur, som åbenbarer sig kun en times kørsel fra Øresundsbroen. Der er mange gode vandreruter gennem Søderåsens skov- og klippelandskaber lige uden for døren, så det er et paradis for alle, der vil på opdagelse i Skånes vildmark for at nyde naturen.

Kronobo

Kronobo er en hyggelig svensk hytte i Skåne

På en grusvej ind i Skånes dybe skove dukker feriehuset Kronobo op. De afsondrede omgivelser lokker elge og hjorte frem, og udsigten over landskabet er fantastisk fra det højt beliggende hus. Store og små kan samles her til en herlig familieferie, for det velindrettede hus har sovepladser til hele 10 personer. Køkkenet er fuldt udstyret, så du selv kan lave mad. Stuer og værelser er charmerende indrettet med mønstrede tapeter, pæne puder og lyse møbler, så du vil føle dig hjemme fra første færd. Der er gjort lidt ekstra for børnefamilier i form af sikkerhedslåger på trappen, puslebord, barnestol, legetøj og meget mere. Du er endda velkommen til at tage hunden med, hvis du giver udlejer besked på forhånd.

Sommerhus ved Lursjön

Hytte ved Lursjön i Sverige

Du skal være tidligt ude, hvis du vil leje dette fine og velholdte sommerhus ved Lursjön i den nordlige del af Skåne. Her ved en af Skånes bedste og reneste badesøer kan du nyde din ferie med alt, hvad du kan ønske dig af moderne komfort som fx mikroovn og smart-TV. Huset ligger i et lille sommerhusområde med naboer, men den afskærmede have har mange hyggelige lækroge, hvor du kan slappe af i fred og ro. Et stenkast fra huset ligger naturreservatet Lur med et kuperet landskab, som domineres af bøgeskov.

Tiny House

Tiny house i Sydsverige

For et par uden børn er Tiny House helt perfekt til en getaway i de skånske skove. Den lille hytte er 23 kvadratmeter stor med sengepladser til 4, men så bliver det måske også lidt trangt, med mindre vejret viser sig fra sin bedste side. Der er nemlig også en stor afskærmet terrasse med udendørs spa, som inviterer til at tilbringe tiden udendørs. Luksus er der rigeligt af både i form af udendørs grill, sauna og flot indretning, men så sandelig også i kraft af de idylliske omgivelser, hvor bladenes raslen i vinden og fuglenes kvidren er den eneste forstyrrelse.

Strönhult Ødegård

Strönhult Ødegård ligger i skoven i Sydsverige

Den svenske natur viser sig frem fra sin bedste side i det nordøstlige hjørne af Skåne, hvor Strönhult gemmer sig mellem træerne. Skåneleden passerer tæt forbi, den store sø Immeln ligger et par kilometer væk med mulighed for fantastiske kanoture, og 200 år gamle træer i den nærliggende Nytebodaskogen knejser stadig stolt. Når du træder ind i huset, står du midt i en tidslomme med karlekammerskab, kakkelovn og retro tapet. Der er plads til hele familien med sovepladser til 8 personer fordelt i 4 værelser, som oser af nostalgisk hygge. Uden for er der havemøbler og mulighed for at grille. Den private strand inviterer til en badetur i søen. Der er gode chancer for at opleve de vilde dyr på tæt hold, når I sidder under åben himmel om aftenen og sludrer, mens solen går ned.

Tildas Urshult

Tildas Urshult er en traditionel svensk hytte

Karakterne fra tidligere gæster er høje. Tildas Urshults beliggenhed ved vejen men alligevel godt inde i skoven vækker begejstring. Den uberørte vildmark ligger en kort køretur væk. Åsnen Nationalpark er et fascinerende landskab i det sydlige Småland med urskovsagtig bevoksning, grotter, øer, søer, mose og en rig flora og fauna uanset, hvor du vender blikket hen. Indretningen er charmerende gammeldags med rustikke trægulve, brændeovn og synlige loftsbjælker. Køkkenet har alt, hvad du skal bruge for selv at lave mad, og der er gode muligheder for at grille ude i haven. Vil du udforske området, kan du låne cykler eller robåd. Børnene er der også tænkt på med lidt legetøj.

Paradiset i Småland

Paradiset i Småland er en veludstyret hytte

Paradiset er det helt rigtige navn til dette skønne feriehus lige på kanten mellem Småland og Blekinge. Her er romantik og idyl for alle pengene. En bred å strømmer forbi huset, som ligger godt skjult mellem høje træer. Overgiv jer til de fredelige omgivelser og læn jer tilbage i en behagelig havestol, luk øjnene og nyd naturens afstressende virkning. Åen er rig på fisk, og der er et væld af vandreruter nærmest lige uden for døren. I kan bade i åen, leje en robåd eller bare slappe af. Er du så heldig at fange fisk, kan du grille den i haven. Huset er stort og har rigelig plads til 6 personer. Alt er pænt, velholdt og hyggeligt indrettet. Køkkenet er udstyret med alt, hvad du skal bruge for at forberede et festmåltid, så I kan fejre verdens bedste ferie ude i den svenske natur.

Fårbo

Fårbo er en moderne hytte i Sydsverige

Den fantastiske hytte i Fårbo i Småland er måske ikke så stor, men med sine 27 velindrettede kvadratmeter rummer den alligevel alt, hvad den lille familie har brug for på en ferie i form af sovepladser, køkken og bad. Der er en stor madras til to personer på hemsen, og i stuen er der en sovesofa til yderligere to personer. Den store terrasse og frodige have lokker med sit afslappende miljø, som giver ro og velvære. Når det er tid til at gå på opdagelse, er der kun 200 meter ned til en stor sø. Skoven breder sig over hele lokalområdet, så der er rig mulighed for at nyde naturen på en fredfyldt ferie. Skal der ske lidt mere, er der cirka en times kørsel til Visby, hvor du og dine børn kan udforske Villa Villekulla i den kendte eventyrpark Astrid Lindgrens Verden.

Trollsebo

Trollsebo Sjöstuga er en hytte i Småland i Sverige tæt på både skov og sø

Udsigten vil tage pusten fra dig. Trollsebo har den mest fantastiske beliggenhed på en bakketop. Fra verandaen kan du skue ud over sø og skov så langt øjet rækker. Når mørket sænker sig, blinker tusindvis af stjerner til dig fra en himmel befriet for lysforurening. Hytten er 60 kvadratmeter stor med sovepladser til 5 personer. Der er et soveværelse, hems, bad og åben køkken/stue. Indretningen er landlig og rustik med bræddebeklædte vægge, lofter og gulve. Der er højt til loftet og fritlagte loftsbjælker, så feriehuset føles luftigt. Brændeovnen spreder varme og hygge på de kølige efterårsdage. Der er gode muligheder for at fiske og bade. Er du mere til mountainbike eller golf, ligger Isaberg en kort køretur væk.