Havnerundfart i Hamborg – oplev Hamborg fra Elben

Skibene sejler tæt på Elben, som gennemskærer den nordtyske millionby Hamborg. Havnen i Hamborg er den tredje største i Europa og har gennem tiden sikret byens velstand. De store containerhavne ligger lige syd for Hamborgs centrum. Du kan ikke undgå at lægge mærke til dem, hvis du går en tur langs floden, hvor du også vil passere store seværdigheder som Hamborgs nye koncerthus Elbphilharmonie i Hafencity og de smukke UNESCO-fredede pakhuse i Speicherstadt - men hvorfor ikke hoppe på en havnerundfart i Hamborg og se nærmere på den vigtige havneby ude fra vandet i selskab med en velorienteret guide?

Havnerundfart i Hamborg - oplev Hamborg fra Elben

Havnen i Hamborg spiller en central rolle i byens udvikling. I 1880’erne tog man det første spadestik til det enorme kompleks af pakhuse, som hviler på tykke pæle af egetræ. Det historiske lagerområde breder sig over hele 26 hektar langs Elbens nordlige bred, hvilket er verdens største lageranlæg.

De velbevarede pakhuse opført i mursten står i kontrast til de store containerterminaler på den modsatte bred af Elben. Det giver et godt indtryk af den store betydning, som søfart stadig spiller for Hamborg, der er et logistisk knudepunkt i Nordeuropa. Den dag i dag er Hamborg en af Europas vigtigste havnebyer. Det er ikke usædvanligt at se et internationalt containerskib i megaklassen lægge til kaj i containerhavnen, som på europæisk plan kun bliver overgået af Rotterdam og Antwerpen.

Vil du blive klogere på livet på havnens kaj, har du mulighed for at komme helt tæt på, hvis du tager med på en havnerundfart i Hamborg. Alle havnerundfarter her på siden kan du booke hos GetYourGuide, som vi reklamerer for.

Populær 1½ times havnerundfart i Hamborg med tysk guide

Populær havnerundfart i Hamborg med tysk guide

Hyggelig 1½ times havnerundfart i Hamborg om aftenen

Havnerundfart i Hamborg om aftenen

2 timers kanalrundfart på Alster og de omkringliggende kanaler

Kanalrundfart i Hamborg på Alster sø og søens kanaler i Hamborg

1 times havnerundfart i Hamborg forbi Speicherstadt, Hafencity og containerterminalerne.

Havnerundfart i Hamborg med mulighed for engelsk audio-guide

2 timers havnerundfart mod vest til Blankenese

Havnerundfart fra Hamborg city til Blankenese

Hvad koster en havnerundfart i Hamborg?

De billigste havnerundfarter i Hamborg koster lidt over 100 kr. pr. person og varer omkring en time. Du kan vælge mellem mange forskellige sejlture i Hamborgs havn, så du kan også komme på længere ture rundt i havnen og kanalerne, hvis du vil betale lidt mere. Til gengæld får du også set mere af Hamborgs havneområde. 

Skal det være rigtig hyggeligt og socialt, kan du vælge en rundfart med lidt mad og drikke undervejs. Der er fx ture med vin og ost. Andre ture er garant for et godt grin, når guiden fortæller anekdoter om Hamborg og Elben krydret med jokes og sjove facts.

De fleste havnerundfarter er åbne for alle, men du kan også booke en tur for en privat gruppe, hvis I er et stort selskab, som besøger Hamborg sammen. Prisen for en privat tur på Elben er dog i den dyre ende af skalaen for havnerundfarter i Hamborg.

Hvor køber man billetter til en havnerundfart i Hamborg?

Du kan booke og betale billetter på nettet. Køber du billetter online, slipper du for at stå i kø ved billetlugen. Du kan printe dine billetter ud eller vise dem på din mobil, så det er ganske nemt.

Der er mange firmaer, som arrangerer havnerundfarter i Hamborg. Derfor kan det være en god idé at se lidt nærmere på mulighederne hjemmefra, hvis du har det bedst med at planlægge din ferie på forhånd. 

Er du den mere impulsive type, kan du også købe billetter til en havnerundfart i Hamborg nede på kajen. Mange af de guidede ture starter og slutter ved molen på Landungsbrücken i St. Pauli, hvor du også finder billetkontoret.

Hvor lang tid tager en havnerundfart i Hamborg?

De korteste havnerundfarter i Hamborg varer en time, og du kan vælge mellem flere forskellige ture af en times varighed. Du kan tage på en traditionel havnerundfart, hvor du kommer forbi Hamborgs populæreste seværdigheder langs Elben som fx pakhusene i Speicherstadt og containerhavnene på flodens sydlige bred. Eller du kan tage på et cruise om aftenen, hvor byens lys bliver tændt og skaber en helt anden og mere intim stemning.

Andre ture er lidt længere og varer 2 eller 2½ time. Du kan tage på en kanalrundfart i Hamborgs forgrenede net af kanaler, som leder dig fra Hamborgs store sø Alster rundt i nogle af byens forstæder. Her kan du sejle rundt mellem luksuslejligheder, villaer og parker og få et glimt af hverdagen i Hamborg. Eller du kan sejle med til smukke og rolige Blankenese, hvor store villaer omkranset af idylliske haver ligger langs vandet. Det er en helt anden verden end de travle gader i Hamborgs midtby.

Kan man komme på en havnerundfart i Hamborg med engelsk guide?

Langt de fleste havnerundfarter i Hamborg er med tysk guide. På flere af turene er det dog muligt at downloade en engelsk-sproget guide, så du stadig kan få en god oplevelse, selv om dine tyske sprogkundskaber har samlet støv i mange år.

Hvilken havnerundfart er den bedste?

Vil du gerne have fuld valuta for pengene, gælder det om at finde den bedste havnerundfart til lige præcis dig. Du kan tage med på den populæreste havnerundfart, som de fleste turister vælger. Det er traditionelle havnerundfarter med sightseeing, hvor du kommer forbi Hamborgs store containerhavn, det nye koncerthus Elbphilharmonie og de berømte murstensrøde pakhuse langs kanalerne i Speicherstadt.

Andre havnerundfarter er mere specialiserede, så du fx kan se andre hjørner af den store metropol, som Hamborg er. Du kan sejle ud til den velhavende og idylliske forstad Blankenese eller cruise på den store sø Alster og videre ad kanalerne til andre forstæder i Hamborg. Er du blevet bidt af at stå på SUP-board, vil du måske få den bedste oplevelse ved at padle rundt i kanalerne sammen med en guide frem for at sidde stille på en turbåd. Du kan få ondt i maven af grin på en comedy-tur, nyde et glas vin på en tur med spisning eller opleve Hamborg by night ude fra Elben. Mulighederne er mange, og det gør det svært at pege på den absolut bedste havnerundfart i Hamborg.