11 fine hoteller i Firenzes fortryllende centrum

Firenze er renæssancens vugge, UNESCO-verdensarv, hovedstaden i Toscana og Italiens mest romantiske by. Der er al mulig grund til at besøge Firenze, hvis du er bare det mindste interesseret i historie, kunst, vin eller italiensk mad.

9 fine hoteller i Firenze centrum

Hjertet banker lidt hurtigere, og sjælen drømmer stort, når renæssancens elegance møder italiensk charme i Firenzes smalle stræder, som omfavner dig med en unik stemning af tidløs skønhed og autenticitet. Århundredes historie og kultur træder levende frem takket være storslåede seværdigheder lige fra den bemærkelsesværdige katedral Santa Maria del Fiore og det gigantiske renæssancepalads Palazzo Pitti til dejlige åndehuller som Boboli-haven og Cascine-parken. 

Hvert hjørne af Firenzes historiske bymidte rummer en fortælling om den skønhed, viden og kreativitet, som blomstrede under renæssancen for flere hundrede år siden – lige fra da Vincis banebrydende skitser til Michelangelos monumentale skulpturer til Dantes klassiske komedie til Machiavellis skelsættende teorier. 

De mange indtryk fra den imponerende arv kan du fordøje på de små, hyggelige spisesteder. Her kan du forkæle dine smagsløg med mættende toscansk mad akkompagneret af en lokal vin, inden det er tid til langsomt at sætte kursen mod dit hotel i hjertet af Firenze, mens aftensolen kaster sig gyldne skær over Arno-floden, som dovent slynger sig under broernes buer.

25hours Hotel Florence Piazza San Paolino

25hours Hotel Florence Piazza San Paolino er et hotel tæt på centrum i Firenze

Der er ingen tvivl om, at skal du opleve alt det bedste af Firenze, skal du bo i byens centrum. Drømmer du samtidig om at bo på et helt unikt hotel, skal du se nærmere på 25hours Hotel Florence Piazza San Paolino. Indretningen er inspireret af Dantes Guddommelige Komedie om en rejse gennem helvede og skærsilden frem mod paradis. Værelserne er således indrettet som en fortolkning af enten himmel eller helvede. Det er moderne og finurligt. Den funky indretning går igen i restauranten og baren. Faciliteterne på det 4-stjernede hotel lader intet tilbage at ønske. Du kan få sved på panden i fitnesslokalet eller i saunaen, inden du nyder en velfortjent cocktail i loungen eller måske i hotellets biograf. Vil du hellere slappe af i fred og ro på dit værelse, kan du kvit og frit tage for dig i minibaren. Din bil kan du trygt parkere i den underjordiske parkeringskælder (mod ekstra betaling), for Firenze udforskes bedst til fods eller på cykel, som du naturligvis også kan leje på hotellet.

Palazzo Roselli Cecconi

Palazzo Roselli Cecconi er et centralt hotel i Firenze

Lige midt i Firenze ligger det dejligste lille hotel. Palazzo Roselli Cecconi er et elegant boutiquehotel beliggende i en stille gade kun få skridt fra den smukke Santa Croce kirke, hvor Michelangelo, Galileo og Machiavelli ligger begravet. Hotellet har 8 værelser, som alle er indrettet i en smuk stil i et perfekt match til bygningens historie med rødder helt tilbage til 1500-tallet. Skal kærligheden fejres med maner, kan du overraske dit hjertes udkårne med en overnatning i tårnsuiten, hvor I kan skue ud over byens tage – eller måske vil I hellere bo i en suite med egen sauna.  Uanset hvad står det opmærksomme personale klar til at byde jer velkommen til et fantastisk ophold i luksuriøse omgivelser.

Hotel degli Orafi

Hotel degli Orafi er et super centralt hotel i Firenze

Vil du bo så centralt i Firenze som muligt, byder Hotel degli Orafi på byens bedste beliggenhed med alle byens populære seværdigheder inden for overkommelig afstand. Du kan gå til alle de navnkundige seværdigheder som fx den smukke katedral Santa Maria del Fiore, galleriet dell’Accademia med Michelangelos statue af David og den fantastiske park Bobolihaven, som praktisk talt er et udendørs museum med skulpturer, springvand, amfiteater og grotter. Det stilfulde hotel har hjemme i et tidligere kloster med ​​Uffizi-galleriet som nærmeste nabo. Mange af de overdådigt indrettede værelser har udsigt over Arno-floden og Ponte Vecchio. Morgenmaden bliver serveret i et smukt lokale med et vidunderligt florentinsk freskomaleri i loftet.  Fra hotellets bar på 5. sal er der en fantastisk udsigt over Firenze. Skal hele familien på ferie i Firenze, kan I bo i en stor familiesuite med to soveværelser og to badeværelser. Kan mindre gøre det, er de klassiske dobbeltværelser en behagelig base med aircondition, minibar og morgenmad inkluderet i opholdet.

4F Boutique Hotel Florence

4F Boutique Hotel Florence er et hotel tæt på bymidten i Firenze

Bliver du stresset over vrimlen af turister, kan du nyde en stille stund på 4F Boutique Florence i udkanten af Firenzes centrum. Det flotte og kreativt indrettede hotel har hjemme på 4. sal i en bygning med udsigt over Arno-floden. Det er et roligt og trygt kvarter, hvor mange konsulater har adresse. Følger du floden ind mod den historiske bymidte, kan du i løbet af 15 minutters gang nå frem til de spektakulære seværdigheder. Er du rejst med tog til Firenze, kan du også glæde dig over, at hotellet ligger i fornuftig gåafstand fra stationen. Værelserne er store og moderne med friske farver på væggene, smukt interiør, dejlige senge,svalende aircondition og elkedel med et udvalg af gratis kaffe og te. Den gratis morgenmad er typisk italiensk, så du kan se frem til en god kop cappuccino eller caffè latte med sprøde croissanter til at starte dagen på.

Hotel Costantini

Hotel Costantini har en af de bedste placeringer i Firenze

Beliggenheden er perfekt, hvis du vil bo lige midt i centrum af Firenze. Hotel Costantini ligger direkte over for Firenzes imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med verdens største murede kuppel. Herfra er det nemt at spadsere rundt til alle de største attraktioner i Toscanas smukke hovedstad. Det vrimler med butikker og spisesteder lige uden for det budgetvenlige hotel, og lyden af gadens liv bliver dæmpet af lydisolerede vinduer. Værelserne er enkelt indrettet med rustikke terrakottaklinker på gulvet og solide møbler i mørkt træ. De varme farver får modspil af lyse vægge. Der er fjernsyn, air condition og privat badeværelse på alle værelser. Nogle værelser har kig til domkirken. Melder trangen til en varm kop te sig om aftenen, kan du slå dig ned i det hyggelige sofahjørne, hvor der står elkedel og tebreve til fri afbenyttelse.

Hotel Ginori Al Duomo

Hotel Ginori Al Duomo har den bedste beliggenhed i Firenze

I en stille sidegade kun et stenkast fra byens pulserende liv kan det elegante Hotel Ginori Al Duomo indfri din drøm om en skøn ferie i Firenze uanset, om du rejser på budget eller første klasse. Ønsker du først og fremmest en seng at sove i uden at gå på kompromis med komforten, kan du bo godt og forholdsvis billigt på et economy-dobbeltværelse. Drømmer du om en romantisk ferie med luksus i lange baner, kan du nyde det gode liv på et overdådigt værelse med balkon, privat sauna og adgang til swimmingpool. Indretningen er elegant og charmerende med sans for selv den mindste detalje, så du vil føle dig hensat til renæssancens velmagtsdage. Nogle værelser er udsmykket med smukke loftsmalerier, mens andre er prydet af rustikke loftsbjælker, som understreger de historiske rammer.

Rivoli Boutique Hotel

Rivoli Boutique Hotel er et hotel i Firenze med en central beliggenhed

Receptionisten byder dig velkommen med et stort smil, når du træder ind på Rivoli Boutique Hotel lige rundt om hjørnet fra togstationen. Den dejligt rolige atmosfære får dig straks til at slappe af, så du måske får lyst til at sparke skoene af og starte din ferie med at lade poolens lune vand omfavne dig. Vil du hellere gå på opdagelse i Firenzes historiske gader, vil Santa Maria Novella kirken fange din opmærksomhed efter ganske få skridt ned ad den smalle gade. Værelserne er indrettet i klassisk stil, som skaber en behagelig atmosfære, hvor alle kan føle sig godt tilpas. Størrelserne på værelserne varierer lige fra mindre enkeltværelser til store luksuriøse familieværelser. Nogle har endda balkon. Dagens mange indtryk kan du fordøje i den afslappede hotelbar, elegante lounge eller hyggelige gårdhave, inden du trækker dig tilbage til dit værelse.

Hotel Croce Di Malta

Hotel Croce Di Malta er et hotel midt i Firenze

Wauv, forestil dig at sidde på den skønne tagterrasse med en velsmagende drink i glasset og udsigt til byens kupler og tårne, mens solen synker ned bag horisonten. Hotel Croce Di Malta er et familievenligt 4-stjernet hotel med fantastiske faciliteter og en helt central placering i Firenze. Her er al den komfort, som du kan ønske dig efter en lang varm dag med masser af sightseeing og shopping. Den skyggefulde gårdhave er en oase, hvor du kan køle dig i den lille swimmingpool. Værelserne er rummelige og smukt indrettet med moderne bekvemmeligheder som aircondition, minibar og himmelske senge. Sover du let om natten, kan du med fordel vælge et værelse, som vender ind mod gårdhaven. Efter en god nats søvn kan du glæde dig til at sætte tænderne i en lækker morgenmad, som naturligvis er inklusiv i dit ophold.

Hotel Alba Palace

Hotel Alba Palace ligger tæt på alt i centrum af Firenze

Midt blandt Firenzes skattekiste af attraktioner gemmer Hotel Alba Palace sig. De lyse og indbydende værelser vender ud mod den overdækkede gårdhave, hvor du kan starte din morgen i ro og mag med at hapse lidt forskelligt fra den italienske morgenbuffet og nyde en god kop cappuccino, mens du planlægger dagens program. Terrakotta, mørkt træ og smedejern pryder indretningen på det velbesøgte hotel, hvor fine detaljer afslører stoltheden over Firenzes indflydelse under renæssancen. Her er rent, velholdt og hyggeligt, og det opmærksomme personale fortjener 5 stjerner. Skal hele familien til Firenze i samlet flok, kan I indkvartere jer på et rummeligt 4-personers værelse, hvor den gamle bygnings charme får modspil af moderne komfort.

Hotel Silla

Hotel Silla ligger tæt på Piazzale Michelangelo i Firenzes centrum

Mindre end 10 minutters gang fra Firenzes historiske bymidte aftager strømmen af turister, så du kan nyde lidt fred og ro. Hotel Silla på sydsiden af Arno-floden er en skjult perle i en stille sidegade få minutter fra Boboli-haven og Belvedere-fortet. Byens bedste udsigt over de mange smukke kupler, spir og tårne finder du lige i nærheden på Michelangelo-pladsen, hvor du kan slå dig ned på en bænk. Det er for øvrigt også her, startskuddet til Tour de France i 2024 vil lyde. Tilbage på hotellet kan du hvile dig i den himmelske seng, mens aircondition sørger for en behagelig temperatur på værelset, som er stort, rent og moderne. Efter en god nats søvn kan du tanke energi i morgenbuffeten og drikke dagens første kaffe på den dejlige terrasse med udsigt til floden.

Park Palace Hotel

Park Palace Hotel er et fredfyldt hotel med pool i Firenze

På en bakketop syd for Firenzes travle centrum troner den flotteste florentinske villa. Den historiske bygning huser det 4-stjernede Park Palace Hotel, som ligger idyllisk midt i grønne omgivelser. Traveturen ned til byen kan du udnytte til at opleve den autentiske stemning i nogle af de stille stræder, som er flankeret af gamle velholdte stenmure. Det er en helt anden verden end gaderne omkring alle de populære turistattraktioner i Firenze. Vil du have det bedste af det bedste på din ferie, kan du indkvartere dig på et fyrsteligt deluxe værelse med en stor balkon, som byder på en fantastisk udsigt. Du kan også nyde solen i hotellets have, svale dig i swimmingpoolen eller slå dig ned i loungens bløde møbler. Morgenmaden er varieret og lækker, så der er noget for enhver smag uanset, om du vil starte dagen på italiensk vis med lidt sødt og en hurtig kaffe eller foretrækker at lægge en solid bund til en dag fyldt med nye indtryk.

Hvor skal man bo i Firenze?

Forhåbentlig har du nu fået afklaret, hvor du skal bo i Firenze, hvis din ferie går mod en af Italiens mest romantiske byer. Som du måske har opdaget, ligger de fleste hoteller på denne liste centreret omkring byens historiske kerne, og det er der en god grund til. Det er nemlig nemmest at gå rundt til alle de store seværdigheder, som ligger samlet midt i Firenze. Den gamle bys gader og stræder er meget smalle, så det er faktisk kun områdets beboere, som må køre bil inde i centrum. De fleste hoteller i hjertet af Firenze har dog en aftale, så du kan køre i bil til og fra deres adresse uden at risikere en bøde.

Du kan naturligvis stadig køre rundt i byen med taxa eller bus, men jeg kan kun anbefale dig at finde de gode travesko frem og spadsere rundt til de mange kirker, museer og byparker. Det langsomme tempo giver dig god tid til at suge stemningen til dig og gå på opdagelse blandt de mange små specialbutikker og spisesteder, som præger gadebilledet. 

Vil du undgå at stresse over trafikken, kan du bytte din kør-selv-ferie ud med en togrejse til Firenze. Togstationen i den toscanske storby ligger helt centralt lige over for Santa Maria Novella kirken. Det er såmænd også muligt at flyve til Firenze, hvis du vil korte rejsetiden ned. Foretrækker du alligevel at køre i bil til Firenze, kan du eventuelt indkvartere dig på et hotel syd for Arno-floden, hvor det er lidt nemmere at komme rundt i bil. Også her ligger der mange gode hoteller ganske tæt på Firenzes centrum.