Hvor kan man flyve hen på 6 timer?

Vil du ud og opleve verden uden at tilbringe timevis stuvet sammen med fremmede mennesker i en flyvemaskine, er der heldigvis godt nyt til dig. Det er nemlig muligt at komme ganske vidt omkring med en flyvetid på overkommelige 6 timer. Du kan rejse helt til Grønland i nord, til Tenerife i syd eller til Dubai i øst.

De mørke måneder kan friste enhver solhungrende sjæl til at sætte kursen mod syd i jagten på lune temperaturer, solskin og minimale mængder af nedbør. Savner du den danske sommer med temperaturer på omkring 25 grader i dagtimerne, behøver du ikke at rejse om på den anden side af jordkloden. Der er nemlig gode muligheder for at få varmen og tanke D-vitamin i en række nordafrikanske og mellemøstlige lande.

Du kan nyde din vinterferie i fulde drag under varme himmelstrøg i Dubai, Marokko eller Egypten. Eller du kan tage på storbyferie i Sydeuropa, hvor vejret ganske vist er køligere, men stadig behageligt sammenlignet med den danske vinter. 

Langt de fleste af os sukker efter sol og varme, når vinteren for alvor har tag i vores hjemlige breddegrader, men er du begejstret for storslåede naturoplevelser, kunne du også sætte kursen mod nord. Her venter magiske vintereventyr med hundeslæder, hvalsafari og møder med andre vilde dyr i deres rette element. Farvestrålende nordlys bølger hen over himlen i Grønland, hvor du kan opleve den arktiske vinter bide fra sig. Også på Lofoten danser nordlysene aften efter aften, når solen har bevæget sig ned under horisonten.

Flyv ned til varmen i løbet af 6 timer

Flyv ned til varmen i løbet af 6 timer

Vil du så langt sydpå som muligt i løbet af 6 timer fra take off i Kastrup eller en af de andre danske lufthavne, er Dubai på den arabiske halvø, Hurghada i Egypten og Agadir i Marokko blandt de mest populære feriedestinationer. Dubai kræver ganske vist tyve minutter ekstra i luften, men det er det værd.

Gennem de senere år har Dubai udviklet sig til en populær feriedestination. Vintermånederne er det bedste tidspunkt at rejse til Dubai, da der er stegende hedt i De Forenede Arabiske Emirater om sommeren. I december ligger gennemsnitstemperaturen til gengæld omkring 25 grader. Det er en temperatur, som frister mange danskere til at holde en varm juleferie i Dubai, og det bliver afspejlet i prisen på en overnatning. Til gengæld er selv de 5-stjernede luksushoteller i Dubai billige, når solen gør det nærmest umuligt at gå med bare tæer på stranden om sommeren – og det får faktisk flere til at bytte sommerferien på Mallorca ud med en luksusferie i Dubai.

Flyv til Dubai på lidt over 6 timer

Det afrikanske kontinent er også inden for rækkevidde i løbet af en flyvetur på maksimalt 6 timer. Med et direkte fly kan du komme så langt væk som Hurghada. Det er en af de populæreste feriebyer i Egypten. Hundredvis af hoteller langs kysten ved Det Røde Hav inviterer både børn og voksne til en fantastisk vinterferie med all inclusive, lækre poolområder og kort afstand til stranden. Det er perfekt til vandhunde og fritidsdykkere. Det er en anelse køligere i Hurghada end i Dubai, så vejret burde ikke være den afgørende faktor for, om du vil rejse det ene eller andet sted hen. Foretrækker du charterrejser, er der mange muligheder for at booke en god ferie i Hurghada.

Agadir i Marokko er en tredje mulighed, hvis du vil have den ultimative solgaranti inden for en overkommelig flyrejse på 6 timer. Det er ligeledes en populær badeby, hvor du kan vælge mellem mange hoteller i forskellige prisklasser. Uanset om du vil på en billig charterferie, en familieferie med all inclusive eller spare penge på en luksusferie, byder Agadir på alt, hvad en solferie skal indeholde: Lange sandstrande med lavt vand, lækker mad, kølige drinks, lokale markeder, et væld af oplevelser og en dejlig blanding af arabisk kultur og fransk kolonistil. Vil du spille golf i varmen, er forholdene intet mindre end perfekte i Agadir med stabilt vejr og fantastisk flotte golfbaner tæt på kysten. Juli, august og september er de varmeste måneder med en gennemsnitlig temperatur omkring 26 grader. I december, januar og februar kan du forvente mange dejlige solskinsdage og cirka 21 grader i dagtimerne.

Få en drømmeferie i Agadir kun 6 timers flyrejse fra Danmark

Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote lokker ligeledes tusindvis af danskere hvert år. Både sommer og vinter er de kanariske øer en favorit i kraft af det milde klima med lune dagtemperaturer på 20 grader i vintermånederne. I juni, juli og august ligger temperaturen omkring 25 grader, som mange oplever som lige tilpas. Det er en behagelig temperatur, som inviterer til både at dase i solen og tage på ture rundt på de spanske øer ud for den afrikanske kyst. 

Du kan fx bestige Teide, som med sine 3718 meter er Spaniens højeste bjerg og samtidig verdens 3. største vulkan. Vil du gerne spare på kræfterne, kan du tage bussen eller kabelbanen op til toppen. Teide ligger på sydsiden af Tenerife, som statistisk set har den bedste solgaranti, hvis du overvejer en varm vinterferie på de kanariske øer. Det er også den del af Tenerife, som er mest turistet. Populære badebyer som Playa de las Americas, Los Cristianos og Costa Adeje har alt, hvad der skal til, hvis du vil nyde en ferie med sol, strand, luksuriøse hoteller og masser af aktiviteter for både store og små. Vil du hellere opleve den frodige natur på Tenerifes nordlige side, er Puerto de la Cruz en god base med et hyggeligt centrum, hvor der stadig er spor af den kanariske kultur.

500 kilometer nord for De Kanariske Øer ligger den portugisiske ferieø Madeira. Her kan vinteren være lunefuld med regn og blæst omend i meget mindre målestok end på vores egne breddegrader. I stedet kan du holde en fantastisk efterårsferie her. Øen er et paradis, hvis du vil på vandreferie. Her er frodige dale, høje bjerge, underjordiske grotter, smukke vandfald og subtropisk regnskov.

Nyd en varm efterårsferie på Madeira

Vil du hellere nordpå?

Får du sved på panden bare ved tanken om at stege i solen, skal du måske hellere se mod nord, når du planlægger din næste ferie. Vores nordlige naboer gemmer på mange fine ferieperler, hvis du har hang til naturoplevelser. Her kan du hilse på hvaler i deres rette element, se isbjerge, bade i varme kilder, vandre på gletschere, køre hundeslæde og opleve nordlys alt afhængig af, hvornår på året du drager afsted.

På under 5 timer kan du flyve til Kangerlussuaq, som er er Grønlands største lufthavn. Måske kender du bedre lufthavnen under det danske navn Søndre Strømfjord. Herfra kan du flyve videre til andre grønlandske byer som fx Nuuk, Sisimiut og Aasiaat. Fra flyet letter i København til du igen står med fast grund under fødderne i Nuuk vil der inklusiv en mellemlanding gå omkring 6½ time.

Skal din ferie gå nordpå, kan du flyve til Grønland på under 6 timer

Reykjavik kan du nå i løbet af lidt over 3 timer, hvis du vil opleve gejsere, lavalandskaber og varme kilder. Nordnorge ligger lidt længere væk, så det kan være svært at nå Lofoten inden for 6 timer. Der er ingen direkte fly mellem København og Leknes på Lofoten, men du kan flyve via Bodø.

Vil du feriere endnu længere mod nord, kan du opleve noget af det vildeste natur på Svalbard, men så skal du også lægge en halv time til din rejsetid, hvis du vil flyve derop. Et populært alternativ er at tage på krydstogt til Svalbard. Uanset hvordan du vælger at rejse derop, kan du se frem til minder for livet, hvis du nyder en aktiv ferie, hvor du i selskab med en erfaren guide kan gå på opdagelse i den arktiske vildmark.