Hvor skal man bo i Berlin?

Berlin er en fascinerende by med et væld af seværdigheder, et levende kulturliv og en unik atmosfære. Den tyske hovedstad er en by med noget for enhver smag. Uanset dine interesser er Berlin det perfekte rejsemål til en storbyferie - især hvis du finder et hotel, som ligger strategisk rigtigt i forhold til de oplevelser, som du sætter pris på.

Hvor skal man bo i Berlin?

Hvor skal man bo i Berlin? Det er et godt spørgsmål især, hvis det er dit første besøg i den tyske hovedstad. Hver bydel i Berlin har sin charme, karakteristika og historie. Lad os derfor starte med et overblik over de forskellige områder, så du kan pejle dig ind på, hvor du skal bo i Berlin:

  • Mitte: Berlins historiske centrum med Brandenburger Tor, Museumsinsel og Reichstag. Det bedste område i Berlin for turister.
  • Prenzlauer Berg: Roligt kvarter med charmerende gader, hyggelige caféer og unikke butikker. Et godt område til børnefamilier og dig, der gerne vil snuse til den autentiske hverdag som berliner.
  • Friedrichshain: Ungdommeligt kvarter med street art, et livligt natteliv og et væld af etniske restauranter. Et godt område for unge, der vil feste og bo billigt.
  • Kreuzberg: Hipt kvarter med en afslappet atmosfære, street art og trendy barer. Det helt rigtige sted at bo i Berlin, hvis du vil have masser af liv omkring dig.
  • Neukölln: Upcoming multikulturelt kvarter med en kreativ atmosfære, etniske spisesteder, og kunstgallerier. Et spændende område for dig, der vil udforske det uforfalskede Berlin langt væk fra turisterne.
  • Charlottenburg: Elegant kvarter med eksklusive butikker, gourmetrestauranter og Schloss Charlottenburg. Det perfekte område til en shoppingtur i Berlin.
  • Wilmersdorf: Børnevenligt kvarter med en rolig atmosfære, grønne åndehuller og et væld af små hyggelige caféer. Et fantastisk sted at bo for børnefamilier, der gerne vil bruge lidt ekstra tid på transport til de populære seværdigheder.

Berlin er en stor by, og der er langt fra den ene ende til den anden. Fra KaDeWe i vest til Stasi Museum i øst er der 12 km, og fra Berliner Unterwelten i nord til Tempelhofer Feld i syd er der 8 km. Heldigvis er det nemt at komme rundt i byen med offentlig transport. S-bahn, U-bahn, sporvogne og busser fragter dig fra sted til sted på effektiv vis, og du kan få ubegrænset adgang til alle former for offentlig transport i det centrale Berlin, hvis du køber en dagsbillet eller et rejsekort, som er gyldig flere dage i træk.

Vil du undgå at stresse unødigt over transport, kan det være en god idé at planlægge din tur til Berlin, så du bor tæt på de oplevelser, som du har planer om at opsøge. Lad os derfor se lidt nærmere på de forskellige områder i Berlin, så du kan finde det bedste sted at bo. Hvor du skal bo i Berlin afhænger jo af både dine interesser, dit temperament og dit budget.

Tiergarten er Berlins grønne lunge
Tiergarten er Berlins grønne lunge.

Mitte – bedste område med klassisk kultur og historie i Berlin

I hjertet af Berlin ligger Mitte med ikoniske seværdigheder som Brandenburger Tor, Reichtstag, Museumsinsel, Berliner Dom, TV-tårnet på Alexanderplatz, mindesmærket for Holocaust og Gendarmenmarkt med kirker, koncerthus og det berømte julemarked i december. 

Mitte er det bedste sted at bo i Berlin, hvis du er i byen for første gang eller vil bo så tæt som muligt på alle de største attraktioner. Uanset hvor du bor i Mitte, er det nemt at komme rundt med offentlig transport. Ankommer du til Berlin med tog, står du allerede i Mitte. Vælger du at flyve, sørger S-bahn for, at du står midt i Berlin på mindre end en time.

Mange af Berlins største attraktioner ligger i Mitte.
Mange af Berlins største attraktioner ligger i Mitte.

Hvor skal man bo i Berlin Mitte?

Du kan finde hoteller i mange forskellige prisklasser i Mitte, så det er her, langt de fleste turister vælger at bo, når de besøger Berlin. Lad os se nærmere på mulighederne. Jeg har udvalgt 3 gode hoteller, som får mange pæne ord med på vejen fra tidligere gæster:

Mercure Hotel Berlin City – bedste budgethotel i Berlin Mitte

Mercure Hotel Berlin City er et af de bedste budgethoteller i Berlin Mitte

Det 4-stjernede Mercure Hotel Berlin City giver god værdi for pengene. Værelserne er pæne og moderne med eget bad, aircondition, elkedel og fjernsyn. Naturhistorisk museum ligger et par huse længere henne ad gaden. Både sporvognen og U-bahn stopper lige uden for døren og tager dig med til midtbyens seværdigheder i løbet af ingen tid.

Hotel 38 – bedste mellemklassehotel i Berlin Mitte

Hotel 38 er et af de bedste mellemklassehoteller i Berlin Mitte

Oranienburger Straße er en af de kendteste gader i Berlin, og her kan du bo centralt og godt på det lille hyggelige Hotel 38. Sporvogne og S-bahn kører lige forbi, og der er få stop ind til alle Berlins berømte seværdigheder. Alle værelser er individuelt indrettet, og mange af dem vender ud mod en fredelig gårdhave. Morgenmaden giver en god start på dagen, og din aftensmad kan du indtage på en af de mange restauranter i nabolaget.

Hotel Adlon Kempinski Berlin – bedste luksushotel i Berlin Mitte

Du får det som blommen i et æg hos det 5-stjernede Hotel Adlon Kempinski Berlin, som ligger i historiske omgivelser for enden af Unter den Linden med udsigt til Brandenburger Tor. Alt er gennemført ned til mindste detalje lige fra indretning til service. Morgenmaden er et overflødighedshorn af lækre delikatesser, lune retter og frisk frugt.

Prenzlauer Berg – bedste område for familier og autentisk lokal stemning

Prenzlauer Berg er indbegrebet af Berlin, når du har overstået alle de populære seværdigheder. Her hersker en afslappet atmosfære, så området er perfekt for familier, par og alle andre, som ønsker at opleve den autentiske berliner stemning. Mange bygninger overlevede anden verdenskrig, og efter murens fald blomstrede bydelen op med en energi og kreativitet, som har formet den til et eftertragtet kvarter. De hyggelige gader summer af liv med små butikker, gode caféer og spændende gallerier.

Om søndagen må du ikke snyde dig selv for et besøg på det populære loppemarked i Mauerpark, hvor lokale og turister jagter unikke fund og vipper med på musikken til koncerter. Et andet must-visit er Zeiss-Grossplanetarium, som viser fascinerende astronomiske shows for både børn og voksne.

Som en del af det gamle Østberlin foregår meget af den offentlige transport med sporvogn. Nettet er godt udbygget, så du nemt kan køre ind til Alexanderplatz og derfra videre rundt i Berlin.

Vandtårnet i Prenzlauer Berg
Vandtårnet i Prenzlauer Berg med TV-tårnet i baggrunden.

Hvor skal man bo i Prenzlauer Berg?

Prenzlauer Berg har ry for at være et godt sted at bo på en ferie i Berlin, så der er mange gode hoteller at vælge mellem. Prisen for en overnatning varierer, så her er hoteller for enhver smag og budget. At udnævne et hotel til at være det bedste vil naturligvis altid være en subjektiv bedømmelse, men jeg vover alligevel pelsen. Jeg har fundet frem til tre fremragende hoteller, som tidligere gæster har været særdeles tilfredse med og belønnet med topkarakterer.

Hotel Alex Berlin – bedste budgethotel i Prenzlauer Berg

Bo billigt i Berlin på Hotel Alex Berlin

Har du bare brug for et sted at sove på din tur til Berlin, kan du bo godt, billigt og centralt på Hotel Alex Berlin. Du tjekker selv ind, og du vil næppe møde personale under dit ophold. Morgenmad skal du også kigge langt efter, men der er mange gode caféer i nabolaget. Sporvognen stopper lige uden for døren, og 6 minutter senere står du på Alexanderplatz.

Holiday Inn Berlin City Center East – bedste mellemklassehotel i Prenzlauer Berg

Holiday Inn Berlin City Center East er et godt mellemklassehotel i Prenzlauer Berg i Berlin

Vil du holde formen ved lige under dit ophold i Berlin, vil du fryde dig over det veludstyrede fitnessrum hos Holiday Inn Berlin City Center East. Mange af de smagfuldt indrettede værelser har en lille balkon. Andre værelser vender ind mod en rolig gårdhave, så du bliver skærmet for trafikstøj. Sporvognen kører lige forbi, og S-bahn ligger få minutters gang fra hotellet, så det er nemt at komme rundt i Berlin.

Myer’s Hotel Berlin – bedste luksushotel i Prenzlauer Berg

Myer's Hotel Berlin er et af de bedste luksushoteller i Prenzlauer Berg i Berlin

I en rolig sidegade ligger det hyggelige 4-stjernede Myer’s Hotel. Indretningen er klassisk og elegant på det smukke boutique-hotel, hvor alle værelser er udstyret med aircondition, minibar og lækre produkter på badeværelset. Morgenbuffeten er overdådig, og som gæst har du også gratis adgang til en lille spaafdeling med sauna. Det er nemt at komme ind til Berlins midtby med offentlig transport, og samtidig er hotellet en god base, hvis du vil udforske Prenzlauer Berg.

Friedrichshain – bedste område for billige hoteller og natteliv

Vil du opleve Berlins vilde natteliv, skal du bo i Friedrichshain – nærmere bestemt i nærheden af Boxhagener Platz, Simon-Dach-Straße eller RAW Gelände. Rundt omkring vrimler det også med unikke butikker og markeder, hvor du kan gå på opdagelse blandt boder med lopper, frugt og unika kunst. 

Langs floden Spree trives et kreativt miljø med Holzmarkt 25 i førertrøjen. East Side Gallery står som en påmindelse om den kolde krig med 1316 meter af den gamle Berlinmur prydet med street art. Små museer fortæller om moderne lyskunst og computerspil. I den fjerneste ende af bydelen strækker Volkspark Friedrichshain sig som en grøn oase, der er Berlins ældste offentlige park.

Friedrichshain er et af de bedste områder i Berlin for dig, der rejser på budget. Som en del af det gamle Østberlin er priserne for en overnatning fortsat i den billige ende af skalaen.

U-bahn, S-bahn og sporvogne kører på kryds og tværs af Friedrichshain, så det er virkelig nemt at komme rundt i byen, hvis du finder et hotel i dette hjørne af Berlin.

Oberbaumbrücke forbinder Friedrichshain med Kreuzberg og er kendt som Berlins flotteste bro.
Oberbaumbrücke forbinder Friedrichshain med Kreuzberg og er kendt som Berlins flotteste bro.

Hvor skal man bo i Friedrichshain?

Uanset om du rejser på et stramt budget eller søger luksus, kan du finde et godt hotel i Friedrichshain. Jo længere du bevæger dig væk fra Alexanderplatz, jo billigere overnatningsmuligheder kan du finde. Til gengæld skal du bruge tid og penge på transport, så jeg har bestræbt mig på at finde nogle af de hoteller, som har imponeret deres gæster mest.

ibis budget Berlin Alexanderplatz – bedste budgethotel i Friedrichshain

ibis budget Berlin Alexanderplatz er et af de bedste budgethoteller i Friedrichshain i Berlin

Prisen er i bund og beliggenheden i top for ibis budget Berlin Alexanderplatz, som ligger ret centralt på grænsen mellem Prenzlauer Berg, Friedrichshain og Mitte. Det familievenlige hotel tilbyder billig parkering, så det er et godt sted at bo på en kør-selv-ferie til Berlin. Børn under 12 år kan sove gratis på mor og fars værelse, og morgenmad er gratis for børn under 5 år. Som navnet afslører, bor du tæt på Alexanderplatz, som er et trafikalt knudepunkt, så det er nemt at komme rundt i Berlin med offentlig transport. Værelserne er små, men der er, hvad du skal bruge, sengene er gode, og alt er rent.

Schulz Hotel Berlin Wall – bedste mellemklassehotel i Friedrichshain

Schulz Hotel Berlin Wall er et af de bedste mellemklassehoteller i Friedrichshain i Berlin

Skal du til koncert i Mercedes-Benz Arena, eller skal det bare være nemt at komme rundt i Berlin med offentlig transport, har Schulz Hotel Berlin Wall den helt rigtige beliggenhed. Det er nemt at køre til hotellet i bil, og der er parkeringshus på den anden side af gaden. Ankommer du med fly til Berlin, kan du tage toget fra lufthavnen til Berlin Ostbahnhof, som ligger få minutters gang fra hotellet. Famileværelserne er populære, loungen er rigtig hyggelig, de unge kan more sig med bordfodbold, og morgenmaden er intet mindre end fabelagtig.

sly Berlin – bedste luksushotel i Friedrichshain

sly Berlin er et af de bedste luksushoteller i Friedrichshain i Berlin

Sæt dig godt til rette i saunaen på øverste etage og nyd udsigten til TV-tårnet. Dine forventninger bliver indfriet til fulde, hvis du overnatter på sly Berlin, som er et moderne og flot designhotel tæt på Volkspark Friedrichshain. Det er et trygt og roligt kvarter med nem adgang til Berlins centrum. Nogle værelser har balkon, mens andre har egen terrasse. Indretningen er smuk og elegant med grønne planter over alt i lobbyen og restauranten. Personalet er enestående – altid venlige og hjælpsomme, så de gør dit ophold til noget helt særligt.

Kreuzberg – bedste område med hippe barer og budgetvenlige hoteller

Kreuzberg er Berlins svar på Nørrebro i København. Tidligere var det kendt for at være et råt kvarter med besættere og politiske aktivister. I dag er det et multikulturelt kvarter, hvor små grønthandlere og eksotiske spisesteder ligger dør om dør med trendy gallerier og berygtede natklubber.

Festglade mennesker stimler sammen i barer, klubber og spillesteder omkring Kottbusser Tor og Lohmühleninsel. Foodies kan tage på en kulinarisk opdagelsesrejse i Markthalle Neun. Viktoriapark byder på ro og en storslået udsigt over det sydlige Berlin. Jüdisches Museum Berlin er et stort og velbesøgt museum om jødisk historie i Tyskland. Det ligger tæt på Checkpoint Charlie, som er den berømte grænseovergang mellem det hedengangne Vest- og Østberlin.

Flere U-bahn-linjer kører gennem Kreuzberg, så det er nemt at komme rundt i Berlin, hvis du bor på et hotel tæt på en af stationerne. Ellers er der naturligvis altid busserne.

Der er mange flotte bygninger i Kreuzberg.
Der er mange flotte bygninger i Kreuzberg.

Hvor skal man bo i Kreuzberg?

Den nordlige del af karakteristiske Kreuzberg grænser op til Berlin Mitte, så her bor du forholdsvis centralt. Der er også flere interessante museer i denne del af Kreuzberg som fx Berlin Story Bunker, Holocaust Tower og Jødisk Museum Berlin. Vil du hellere feste, skal du bo i den østlige del af Kreuzberg. Elsker du god mad, vrimler det med kulinariske oplevelser omkring Bergmannstraße, hvor der også er mange små butikker.

Motel One Berlin Mitte – bedste budgethotel i Kreuzberg

Motel One Berlin Mitte er et af de bedste budgethoteller i Kreuzberg i Berlin

Et stenkast fra U-Bahn ligger det prisvenlige Motel One Berlin Mitte, som giver god værdi for pengene. Det moderne hotel ligger i gåafstand fra et væld af barer og restauranter. Nabolaget er præget af mange grønne oaser, som blandt andet tæller en fantastisk fælles have drevet af frivillige. Værelserne er indrettet i en hyggelig og moderne stil med komfortable senge og mørklægningsgardiner, så du kan få en god nats søvn.

Relaxa Hotel Stuttgarter Hof – bedste mellemklassehotel i Kreuzberg

Relaxa Hotel Stuttgarter Hof er et af de bedste mellemklassehoteller i Kreuzberg i Berlin

Hunde er mere end velkomne hos Relaxa Hotel Stuttgarter Hof, som sørger for hundeseng og madskål til din firbenede rejsemakker. Hotellet har egen parkeringskælder,hvor din bil kan holde trygt og sikkert mod ekstra betaling. Er den fyldt, ligger der en billig offentlig parkeringsplads på samme vej. Der er god plads på værelserne, som er klassisk indrettet i lyse og behagelige farver. I gåafstand fra hotellet finder du flere museer om 2. verdenskrig.

Orania.Berlin – bedste luksushotel i Kreuzberg

Orania.Berlin er et af de bedste luksushoteller i Kreuzberg i Berlin

Du vil føle dig velkommen fra første færd, når du træder ind i receptionen hos Orania.Berlin. Det hyggelige lille hotel er luksuriøst indrettet i en varm farveskala, som indbyder til en afslappende stund. I barområdet bliver der afholdt små intime koncerter, som er gratis for gæster. I salonen kan du slå dig ned i en blød sofa foran pejsens knitrende ild, eller du kan trække dig tilbage til dit værelse, hvor du kan brygge en god kop kaffe eller snuppe en drink fra minibaren. 

Neukölln – bedste område for first-movers der vil opleve det ægte Berlin

Syd for Kreuzberg ligger Neukölln, som er godt på vej til at blive det mest trendy område i Berlin. Udviklingsmæssigt er Neukölln cirka 10 år efter Kreuzberg. Det er ved at blive et populært kvarter for expats, der søger en hipster-zone i Berlin. Studerende, kunstnere og andre kreative sjæle flokkes i gaderne, hvor gode bagerier, eksotiske spisesteder og det tyrkiske marked præger billedet.

Natteravne vil også føle sig godt tilpas i Neukölln. Nye klubber og barer slår regelmæssigt dørene op i et miljø, som i høj grad minder om New York. Lad turen gå til Weserstraße, hvis du vil danse natten lang uden at skæve til klokken. Vil du føle dig som en lokal, bør du næsten også dyppe tæerne i Stadtbad Neukölln, som har ry for at være en af Europas smukkeste offentlige svømmehaller med olympiske bassiner og sauna.

Ellers er der langt mellem de traditionelle seværdigheder i Neukölln, men U-bahn kører dig så nemt som ingenting ind til Alexanderplatz og Museumsøen.

Rooftop baren hos Klunkerkranich i Neukölln er kendt for den flotte udsigt over Berlins tage.
Rooftop baren hos Klunkerkranich i Neukölln er kendt for den flotte udsigt over Berlins tage.

Hvor skal man bo i Neukölln

Som turist bor du bedst i den nordlige del af Neukölln, som grænser op til Kreuzberg. Det er også her, de fleste hoteller er placeret. Kvarterets højdepunkter er koncentreret i området omkring Karl-Marx-Straße og Sonnenallee. Den sydlige del af Neukölln er almindelige beboelseskvarterer uden de store dikkedarer, men her kan du finde gode hoteller med gratis parkering, hvis du er på kør-selv-ferie til Berlin.

Erlanger Hof – bedste budgethotel i Neukölln

Erlanger Hof er et af de bedste budgethoteller i Neukölln

Beliggenheden i en stille sidegade tæt på metro er god, hvis du mangler en billig overnatning i Berlin. Vil du bo så billigt som muligt, kan du fravælge morgenmad og muligheden for afbestilling. Erlanger Hof er et ældre hotel, men værelserne har en god størrelse og er funktionelt indrettet. Bilen kan holde i et parkeringshus lige ved siden af til en pris, som er særdeles fordelagtig i Berlin.

Leonardo Boutique Hotel Berlin City South – bedste mellemklassehotel i Neukölln

Leonardo Boutique Hotel Berlin City South er et af de bedste mellemklassehoteller i Neukölln

Tager du bilen til Berlin, kan du finde gratis parkering i gaderne omkring Leonardo Boutique Hotel Berlin City South. Det er oven i købet nemt at køre hen til hotellet. Alligevel kan du bo i fred og ro – især hvis du vælger et værelse, som vender ud mod haven. Alle værelser har lydisolerede vinduer, hyggelig indretning, elkedel og køleskab. Standarden er høj på det hundevenlige hotel, som gør sit yderste for, at alle skal føle sig hjemme.

Estrel Berlin – bedste luksushotel i Neukölln

Estrel Berlin er et af de bedste luksushoteller i Neukölln i Berlin

Mellem Treptower Park og Tempelhofer Feld ligger det enorme hotel Estrel Berlin med et kongrescenter som nabo. Hotellet er intet mindre end Tysklands største, og det rummer både et teater, spa, fitness og en stor samling af kunst. S-bahn stopper tæt på og gør det nemt at køre til Alexanderplatz og hovedbanegården. Du kan bo på et stort dobbeltværelse eller en suite, som er større end mange ferielejligheder i Berlin. Alt er elegant indrettet i en tidløs stil med komfort for øje. Når sulten melder sig, kan du vælge mellem flere forskellige restauranter.

Charlottenburg – bedste område for shopping og familievenlige oaser

Da Berlin blev opdelt mellem øst og vest, udviklede Charlottenburg sig til at være det centrale knudepunkt i Vestberlin. Det er en bydel, som udstråler elegance og historisk charme. Området er kendt for sine imponerende bygningsværker som fx det flotte Schloss Charlottenburg, der er et slot opført i barokstil palads. Den berømte shoppinggade Kurfürstendamm (ofte kaldet Ku’damm) skærer sig gennem Charlottenburg og er spækket med designerbutikker, elegante caféer og det legendariske shoppingcenter KadeWe.

Ud over shopping byder Charlottenburg på en række kulturelle attraktioner såsom operahus, flere kunstmuseer og den historiske Savignyplatz, der er fyldt med restauranter og barer. Området er karakteriseret ved sin raffinerede atmosfære, brede boulevarder og velplejede parker, hvilket gør det til en behagelig kontrast til Berlins mere hektiske kvarterer.

Charlottenburg anbefales varmt til dig, der sætter pris på kultur og historie. Det er også det bedste sted at bo, hvis du vil på shoppingtur i Berlin. Sidst men ikke mindst er Charlottenburg det ideelle valg for børnefamilier, da området er roligt og sikkert med mange parker og grønne områder til afslapning og leg. 

Udvalget af hoteller i alle prisklasser er stort, og U-bahn såvel som S-bahn gør det til en leg at udforske resten af Berlin, hvis du vælger at bo i Charlottenburg.

Kurfürstendamm i Charlottenburg er et mekka for enhver med hang til shopping
Kurfürstendamm i Charlottenburg er et mekka for enhver med hang til shopping.

Hvor skal man bo i Charlottenburg

Skal du på shoppingtur i Berlin, kan du med fordel udse dig et hotel langs Kurfürstendamm, hvor du kan vælge mellem mange pæne hoteller i mellemklassen. Faktisk er langt de fleste hoteller i Charlottenburg centreret omkring Berlins berømte boulevard og den sydlige del af Charlottenburg. Vil du have luksus, skal du vende blikket mod de hoteller, som ligger tættest på grønne Tiergarten.

Novotel Berlin Am Tiergarten – bedste budgethotel i Charlottenburg

Novotel Berlin Am Tiergarten er et af de bedste budgethoteller i Charlottenburg i Berlin

Klods op ad S-bahnen ligger Novotel Berlin Am Tiergarten på grænsen mellem Charlottenburg og Mitte. Her bor du i gåafstand til Berlin Zoo. Dobbeltværelserne er rummelige og lyse med en traditionel indretning. Alle værelser er lydisoleret og udstyret med køleskab. Vil du træne, selv om du er på ferie, kan du få sved på panden i deres fitnessrum, eller du kan løbe en tur i den store Tiergarten-park over for hotellet.

about:Berlin Hotel – bedste mellemklassehotel i Charlottenburg

about:Berlin Hotel er et af de bedste mellemklassehoteller i Charlottenburg i Berlin

Tager du til Berlin for at shoppe, ligger about:berlin helt perfekt med KaDeWe som nabo. Herfra er der ikke langt til Kurfürstendamm. Du kan vælge mellem værelser i forskellige størrelser. Vil du gerne bo ekstra godt, kan du booke en studiolejlighed med balkon og tekøkken. Fælles for alle værelser og lejligheder er den moderne indretning med gode senge, værdiskab, elkedel og lydisolering. Morgenmaden er et kapitel for sig. Den er lækker med et stort udvalg af frugt, grønt, pålæg, ost, lune retter, frisk brød, sødt, juice og hvad du ellers kan ønske dig til en perfekt start på din ferie i Berlin.

Waldorf Astoria Berlin – bedste luksushotel i Charlottenburg

Waldorf Astoria Berlin er et af de bedste luksushoteller i Charlottenburg i Berlin

Skal det være luksus, så lad det være luksus. Det navnkundige Waldorf Astoria Berlin står klar til at byde dig velkommen til en 5-stjernet oplevelse med udsigt til Berlin Zoo og Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Her kan du bo som celebre skuespillere, når de er på besøg i Berlin. Indretningen er elegant og tidløs, og værelserne er indrettet med alt, hvad du kan forvente af moderne komfort lige fra gode senge, elkedel og minibar til kuliltealarm og individuelt styret aircondition. Trænger du til lidt ekstra forkælelse, kan du nyde lidt wellness med massage, pool eller sauna mod ekstra betaling.

Wilmersdorf – bedste område for børnefamilier der gerne bruger lidt tid på transport rundt i Berlin

Beliggende syd-vest for Berlin Mitte er Wilmersdorf et roligt og fornemt kvarter med mange grønne oaser, som tilbyder et fantastisk miljø til børnefamilier. Kvarteret er kendt for sine velholdte parker og fine pladser som fx Fasanenplatz, der er omkranset af hyggelige butikker, afslappede spisesteder og unikke attraktioner som det kuriøse Læbestiftmuseum.

Et exceptionelt træk ved Wilmersdorf er det tidligere jødiske kvarter Bayerisches Viertel, hvor blandt andet Albert Einstein havde adresse. Gaderne er prydet af smukke bygninger og grønne planter – og 80 skilte med nogle af de mange strenge regler fra nazitiden, som du kan få indsigt i, hvis du går en tur rundt i kvarteret.

I weekenderne forvandles Preußenpark, også kendt som Thaipark, til et mekka for dig med hang til thailandsk mad.Et stenkast derfra ligger det lille loppemarked ved Fehrbelliner Platz, hvor du kan være heldig at finde nips, som du bare må eje.

Wilmersdorf er særligt attraktivt for turister, som søger et roligt sted at bo i Berlin væk fra de mest turistede områder, men stadig med nem adgang til byens mange oplevelser. Der er gode offentlige forbindelser med U-bahn til Berlin Zoo, Charlottenburg og Berlin Mitte, så du kan få den fulde Berlin-oplevelse, selv om du har valgt at bo en anelse afsides.

Wilmersdorf er kendt for sin fredelige og familievenlige atmosfære.
Wilmersdorf er kendt for sin fredelige og familievenlige atmosfære.

Hvor skal man bo i Wilmersdorf?

Wilmersdorf er ideelt for dig, der søger en afbalanceret oplevelse, hvor du bor i rolige omgivelser men har byens liv inden for rækkevidde. Hotellerne ligger især spredt rundt omkrig i den nordlige del af Wilmersdorf, som ligger tæt på blandt andet Kurfürstendamm, KaDeWe og Tiergarten.

Skal det være nemt at køre i bil til et hotel i Berlin, slynger motorvej A100 sig syd om Wilmersdorf.

Abba Berlin Hotel – bedste budgethotel i Wilmersdorf

Abba Berlin Hotel er et af de bedste budgethoteller i Wilmersdorf i Berlin

Det er lidt af en kunst at finde et rigtigt billigt hotel i Wilmersdorf, da det er et dyrt nabolag i Berlin. Derfor er det muligvis lidt af en tilsnigelse at kalde Abba Berlin Hotel for et budgethotel, men du kan spare en del penge ved at booke et ophold uden morgenmad. Til gengæld er værelserne store, lyse og flot indrettet. Beliggenheden er central få minutters gang fra Kurfürstendamm og U-bahn. Der ligger gode restauranter lige rundt om hjørnet.

Scandic Berlin Kurfürstendamm – bedste mellemklassehotel i Wilmersdorf

Scandic Berlin Kurfürstendamm er et af de bedste mellemklassehoteller i Wilmersdorf i Berlin

På grænsen mellem Charlottenburg og Wilmersdorf gemmer Scandic Berlin Kurfürstendamm sig i shoppingmekkaet omkring KaDeWe. Beliggenheden er perfekt til at udforske alt det bedste, som Berlin har at byde på. Du bor tæt på U-bahn, så det er nemt at komme rundt. Du kan vælge mellem mange forskellige typer af værelser fra enkeltværelser til deluxe familieværelser. Nogle værelser har balkon. Den alsidige morgenbuffet bliver serveret i en flot vinterhave.

Hyperion Hotel Berlin – bedste luksushotel i Wilmersdorf

Hyperion Hotel Berlin er et af de bedste luksushoteller i Wilmersdorf i Berlin

Vil du bo på et luksushotel, hvor du virkelig får værdi for pengene, er Hyperion Hotel Berlin det helt rigtige valg. Det er et dejligt hotel med opmærksomt personale og store værelser, hvor du kan sove godt i de skønneste senge. Mørklægningsgardiner lukker byens lys ude om natten, og lydisolering skåner dig for trafikstøj. Beliggenheden er rolig ved en lille hyggelig plads med butikker og restauranter. Der er gode forbindelser med offentlig transport ind mod centrum.