Tag på hyggelig juletur til Lübeck med kør-selv-feriens frihed

Tag på hyggelig juletur til Lübeck med kør-selv-feriens frihed

Lübeck er en oplagt destination til en hyggelig juletur, hvis du vil på kør-selv-ferie i december. Oplev Lübecks historiske charme og lad dig indhylle i den hjertevarme stemning på det årlige julemarked, som er et festligt lyspunkt i årets mørkeste måned.

Lübecks julemarked er ikke blot en lokal begivenhed. Det er en magnet for besøgende fra nær og fjern. De mange boder med julegodter, tekstiler, kunsthåndværk og julepynt spreder glæde og hygge i Lübecks gader. Det er en tradition, som i mere end 350 år har samlet juleglade mennesker i den nordtyske hansestad.

Hvor langt er der fra grænsen til Lübeck?

Afstanden til Lübeck er overkommelig, hvis du vil på kør-selv-ferie til Tysklands berømte juleby. Den hyggelige by med det velbevarede historiske centrum ligger kun 60 km fra Hamborg. Krydser du den dansk-tyske grænse ved Padborg, er der lige over 160 km til centrum af Lübeck. Det er en køretur, som kan klares på 2 timer.

Tager du i stedet færgen fra Rødby til Puttgarden, skal du køre omkring 100 km, når du forlader færgelejet for at fortsætte mod Lübeck. Det er en køretur, som tager lige omkring en time.

Hvor skal man bo i Lübeck?

Julemarkederne ligger i Lübecks historiske centrum, som også bliver kaldt for Altstadt. Det klassiske julemarked er forankret omkring byens smukke rådhus på torvet Markt, hvorfra de mange boder spreder sig videre ad gågaden Breite Straße.

Vil du bo så tæt på julemarkedet som muligt, skal du altså bo midt i byens centrum. Der er overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung lige fra luksuriøse hoteller til hyggelige bed & breakfasts og moderne ferielejligheder, for Lübeck er velbesøgt af turister året rundt.

Radisson Blu Senator Hotel

Radisson Blu Senator Hotel ligger perfekt til en juletur til Lübeck

En hjertevarm atmosfære slår dig i møde, når den smilende receptionist byder dig velkommen i Radisson Blu Senator Hotels smukke foyer. De store værelser er indrettet i varme farver med blødt gulvtæppe, gode senge og komfortable møbler, så det er en skøn base på din juletur. Her bor du få skridt fra den historiske byport Holstentor, som er Lübecks stolte vartegn. Hotellet har en stor parkeringsplads og byder på en fabelagtig morgenbuffet, som næsten er en oplevelse i sig selv. Alle værelser er udstyret med minibar og Nespresso kaffemaskine, så du kan slukke kaffetørsten. Når du har overstået alle juleindkøbene, kan du nyde en rolig stund i hotellets pool, inden du sætter tænderne i et godt måltid mad på en af restauranterne.

Park Inn by Radisson Lübeck

Park Inn by Radisson Lübeck ligger få minutters gang fra julemarkedet

Mange gæster vender tilbage til Park Inn by Radisson Lübeck, og det er nemt at forstå. Hotellets beliggenhed er perfekt, hvis du er på kør-selv-ferie. Det ligger tæt på de store indfaldsveje, der er en stor parkeringsplads, og julemarkedet ligger rundt om hjørnet. Værelserne på det hundevenlige hotel er indrettet i en urban stil med rå murstensvægge, maskuline møbler og en farveskala inspireret af beton og træ. Omgivelserne er rolige, så du kan sove uforstyrret i den komfortable seng, inden det er tid til at gå om bord i den overdådige morgenmad.

LIHO – einfach Lübeck

LIHO – einfach Lübeck er et hyggeligt og børnevenligt hotel tæt på Lübecks julemarked

Ankommer du til Lübeck med tog, kan du spare nogle skridt med al din bagage ved at indkvartere dig på LIHO – einfach Lübeck. Det tager cirka 5 minutter at gå fra hovedbanegården til det hyggelige familiedrevne hotel, som ligger strategisk placeret i gå-afstand fra julemarkedet. Humøret er i top hos personalet, som står klar til at sørge godt for dig og din familie inklusiv hunden. Mindre børn vil elske familieværelserne med køjeseng og et gigantisk trafiktæppe på gulvet. Morgenbuffeten er stor og lækker med et bredt udvalg af lunt brød, frisk frugt og alt, hvad du ellers kan ønske dig til en god start på dagen.

Baltic Hotel Lübeck

Baltic Hotel Lübeck er fin til en overnatning tæt på julemarkedet

Fra togstationen kan du se over til Baltic Hotel Lübeck, som er et godt lille hotel til dig, der rejser klimabevidst. For bilister er der billig parkering for enden af Am Güterbahnhof, som ligger en rask gåtur fra hotellet. Værelserne er lyse og enkelt indrettet i klassisk hotelstil. De er udstyret med tv, el-kedel og privat badeværelse, så du har alle bekvemmeligheder inden for rækkevidde. En velsmagende morgenmad er inklusiv i dit ophold. Børnefamilier kan bo sammen på et dobbeltværelse med opredning til 4 personer. Hunde er velkomne efter aftale. Enkelhed og funktionalitet går hånd i hånd, og det velfungerende hotel bliver belønnet med pæne anmeldelser fra tidligere gæster, som har nydt deres juletur til Lübeck.

B&B Hotel Lübeck

B&B Hotel Lübeck er et godt og billigt hotel tæt på julemarkedet i Lübeck

Du får god værdi for pengene hos B&B Hotel Lübeck, hvis du er på udkig efter en billig overnatning tæt på byens traditionsrige julemarked. Det er et moderne kædehotel, som bryster sig af at være klimabevidst med ladestationer til el-biler, økologisk morgenmad og mulighed for at fravælge rengøring på dit værelse. Beliggenheden er central, men alligevel let tilgængelig i bil. De lydisolerede vinduer dæmper trafikstøjen, så der er fred og ro. Efter en god nats søvn kan du vågne med en friskbrygget kop kaffe og dejlig morgenmad, som er et valgfrit tilkøb. Alt i alt er det et simpelt men godt hotel med hyggelig indretning og mulighed for at tage hunden med.

Fisher’s Loft Hotel

Fisher's Loft Hotel er et boutiquehotel med en central beliggenhed i Lübeck

Midt i den UNESCO-beskyttede verdenskulturarv gemmer sig en lille perle af et boutiquehotel. Fisher’s Loft Hotel har hjemme i et historisk fiskerkvarter tæt på julemarkedet og byens mange kulturelle oplevelser. At bo her er en oplevelse ud over det sædvanlige. De 10 værelser er ekstraordinært store og individuelt indrettet i en anderledes rå stil med fritlagte bjælker, mørke farver og et væld af fine detaljer i stål. Fra værelserne er der udsigt til en charmerende lille gårdhave. Inden sengetid kan du hente dig en godnatdrink i receptionens hyggelige selvbetjeningsbar. Sengene er exceptionelt behagelige, og du vil føle dig som en royal, når dagens første måltid bliver serveret for dig ved bordet.

Hotel Haase

Hotel Haase er et hyggeligt hotel tæt på julemarkedet i Lübeck

De gamle romantiske byhuse fra 1300-tallet står side om side i den brostensbelagte gade, hvor Hotel Haase har adresse. Når du træder ind i receptionen, bliver du mødt af en varm og nostalgisk atmosfære med masser af hjerterum. Hotellets 7 værelser er små tidslommer med individuel indretning og komfort i form af gode senge, privat badeværelse og eget tekøkken med køleskab, kedel og kogeplade. Morgenmaden bliver serveret i det smukkeste lokale med synlige loftsbjælker, sprossede vinduer, udskårne træmøbler, levende lys på bordene og udsigt til en fin lille gårdhave.

Atlantic Hotel Lübeck

Atlantic Hotel Lübeck ligger centralt i Lübecker Altstadt

Vil du bo så centralt som muligt på din kør-selv juletur til Lübeck uden at bøvle med at finde en ledig parkeringsbås til din bil, skal du overveje et ophold hos Atlantic Hotel Lübeck. Det 4-stjernede hotel har egen parkeringskælder, så din bil kan stå tørt og sikkert – men husk at reservere plads på forhånd. Hotellet ligger blot 200 meter fra byens rådhusplads, hvor du kan suge julestemningen til dig blandt de mange boder, så du får næppe brug for din bil, mens du er i Lübeck. Efter en lang dag med masser af oplevelser vil du med garanti sove helt fantastisk i de store senge, mens de lydisolerede vinduer lukker al støj ude. Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, elkedel og minibar, så du kan smække fødderne op med en varmende drik i din kop. Den gratis morgenmad byder på et overdådigt udvalg, så selv den mest kræsne sjæl kan blive mæt.

The Layhead B&B

The Layhead B&B er perfekt til en overnatning på en kør-selv-juletur til Lübeck

I hjertet af Lübecks gamle bydel venter det lille familiedrevne The Layhead B&B på at kræse om dig. Den søde værtinde tager imod dig med smil og varme, så du straks vil føle dig godt tilpas. Du kan vælge mellem 8 værelser, som alle er indrettet i moderne skandinavisk stil med masser af træ og lyse farver. Der er fokus på bæredygtige løsninger som fx minimal brug af plastik, vandbesparende toilet og bad samt grøn strøm. Morgenmaden bliver i høj grad leveret af lokale producenter, og der er et udvalg af veganske såvel som vegetariske tilbud. Du er velkommen til at tage din hund med efter aftale til en af Lübecks hyggeligste bed & breakfasts, som er en vidunderlig base til et weekendophold i den nordtyske juleby.

Hotel Am Mühlenteich

Hotel Am Mühlenteich er et billigt hotel i Lübeck

Udsigten fejler intet hos Hotel Am Mühlenteich. Fra de fleste af værelserne kan du hvile øjnene på den idylliske mølledam og domkirkens høje spir. Prisen for en overnatning er endda i den billige ende af skalaen i betragtning af den centrale beliggenhed. Fra hotellet er der 5-10 minutters gang til julemarkedet. Undervejs kommer du forbi flere indbydende spisesteder, så du vil næppe savne en restaurant på hotellet. Der er dog mulighed for at tilkøbe en let morgenmad, så du kan nippe til dagens første kop kaffe i ro og mag. Orker du ikke at gå ind til centrum, stopper bussen lige uden for døren.

Ferielejlighed ved Burgtor

Ferielejlighed i et roligt kvarter i Lübecks gamle bydel tæt på julemarkedet

Vil du udforske Lübeck i mere end et par dage, kan det være rart med lidt mere plads. Denne velholdte ferielejlighed ligger i den nordlige ende af den gamle bydel, så du bor omgivet af historiske seværdigheder. Beliggenheden er det ideelle udgangspunkt for en juletur til Lübeck. Kvarteret er stille og roligt, så du kan se frem til nogle afslappende dage. Komforten er i top i den flot indrettede lejlighed, hvor du kan glæde dig over gode senge, en hyggelig stue og et funktionelt køkken med køleskab, komfur og ovn.

Hotel Wakenitzblick

Hotel Wakenitzblick er et billigt hotel til en overnatning i Lübeck

Alene udsigten fra Hotel Wakenitzblick er alle pengene værd. Wakenitz er navnet på floden, som snor sig øst om Lübeck, og det hyggelige hotel ligger ned til bredden, så du kan hvile øjnene på det dovne vand, mens du starter dagen med en solid morgenmad. Hele hotellet emmer af retroagtig charme som i gamle dage. Alle værelser er nydelige og rene, og som en lille luksus har mange af dem balkon. Der er mulighed for at bo på et stort værelse med 3 opredninger. Hotellet ligger i et pænt villaområde lidt uden for den historiske bydel, men det er nemt at gå ind til midtbyen med julemarked, museer og smukke gamle bygninger. Dog tager det omkring 20 minutter til fods, men set fra den lyse side giver det godt med motion og plads til lidt ekstra julestollen i kalorieregnskabet.

Hotel zur alten Stadtmauer

Hotel zur alten Stadtmauer er et lille hyggeligt hotel i centrum af Lübeck

Leder du efter et lille hyggeligt hotel tæt på julemarkedet, overrasker Hotel zur alten Stadtmauer positivt. Det familiedrevne hotel med to stjerner ligger centralt men alligevel i rolige omgivelser og råder over i alt 23 værelser. Værterne er imødekommende og glade for hunde, som også er velkomne på dit værelse mod et ekstra gebyr. Børnefamilier kan bo sammen på et komfort-dobbeltværelse med plads til 4 opredninger. Indretningen er personlig og hjemlig med legetøj til børnene, glade farver og kunst på væggene samt et lille bibliotek i spisesalen. Bilen kan du parkere i nærheden til en fornuftig pris.

Hotel Kaiserhof Deluxe

Hotel Kaiserhof Deluxe er et godt lille hotel med en god beliggenhed i Lübeck

I gåafstand fra Lübecks bymidte finder du det smukke Hotel Kaiserhof Deluxe. Den historiske bygning er velholdt, og flere værelser er dekoreret med enten stuk eller fritlagte bjælker. Lysekroner, elegante tapeter og antikke møbler skaber en smagfuld indretning, som går igen i den hyggelige restaurant med udsigt til haven. Morgenmaden er et tilkøb, så du har mulighed for at sove længe og starte dagen med en lækker brunch på en af Lübecks udmærkede caféer. Flere af værelserne har balkon. Familieværelserne har badekar, så det er nemt at bade mindre børn, som er med på familiens kør-selv juletur til Lübeck.