Kan Berlin Welcome Card betale sig?

Kan Berlin Welcome Card betale sig?

Berlin er en millionby fyldt med kulturelle og historiske oplevelser, som tiltrækker et væld af besøgende. Det er umuligt at opleve det hele på en enkelt weekendtur til Berlin, men med den rette planlægning og Berlin Welcome Card i hånden kan du helt sikkert få det optimale ud af dit ophold.

Berlin er en millionby fyldt med kulturelle og historiske oplevelser, som tiltrækker et væld af besøgende. Det er umuligt at opleve det hele på en enkelt weekendtur til Berlin, men med den rette planlægning og Berlin Welcome Card i hånden kan du helt sikkert få det optimale ud af dit ophold.

Et Berlin Welcome Card er en god investering, hvis du vil udforske Berlin i øst og vest. Når du først har købt dette rejsekort, kan du køre med bus, metro og sporvogn alt det du lyster i det centrale Berlin. Som en ekstra bonus får du rabatter i stribevis på mange af byens populære seværdigheder, guidede ture og gode spisesteder.

Den snusfornuftige og erfarne rejseentusiast vil naturligvis spørge sig selv, om Berlin Welcome Card nu også kan betale sig? Hvor meget skal man egentlig bruge kortet, hvis det skal tjene sig selv hjem?

Billig transport rundt i Berlin

Først og fremmest er Berlin Welcome Card et attraktivt turistkort, fordi det inkluderer gratis transport rundt i Berlin. Tysklands hovedstad er en stor by, så du vil spare meget tid på at komme rundt, hvis du udnytter det effektive net af offentlig transport med bus, metro og sporvogn.

Forventer du ikke at fare rundt fra den ene seværdighed til den anden, kan du selvfølgelig også købe en enkeltbillet, men det kan hurtigt løbe op, hvis du pludselig får lyst til at se lidt mere af byen. Har du allerede besøgt Berliner Dom, Charlottenborg, DDR Museum, Panoramapunkt og alle de andre populære oplevelser i Berlin, kan du måske nøjes med en dagsbillet, som kun gælder til offentlig transport. 

For mange vil en dagsbillet være den billigste måde at komme rundt i Berlin, hvis man primært vil opholde sig i Mitte og måske tage en afstikker til nogle af de andre bydele for at opleve atmosfæren. Skal du fra Kürfürstendamm til den botaniske have og derefter videre til Alexanderplatz, inden du vender tilbage til dit hotel, har din dagsbillet tjent sig selv hjem.

I 2024 koster en dagsbillet til zone ABC i Berlin 85 kr. hos GetYourGuide. Til sammenligning koster et Berlin Welcome Card til zone ABC 231 kr. for to dage. 

Et kort til zone C er mest relevant for dig, der ankommer til Berlin med fly eller har planer om at opleve de mange historiske bygninger i Potsdam eller de grufulde minder fra kz-lejren i Sachsenhausen uden for Oranienburg.

Gode rabatter på populære seværdigheder

Berlin Welcome Card reklamerer med rabatter på helt op til 50% på hos deres samarbejdspartnere. Nogle museer giver endda gratis entré, men det er mit indtryk, at du for det meste kan opnå 25% rabat. Det er nu også en besparelse, der er værd at tage med, hvis du har planer om at udforske et par seværdigheder hver dag.

Der er en flot udsigt over Spree og resten af Berlin fra Berliner Dom

Lad os se på nogle eksempler. Du har i 2024 mulighed for at spare

  • 25% på en sejltur på floden Spree – svarende til 4,25 € i rabat for en voksen
  • 25% på TV-tårnet på Alexanderplatz – svarende til 6,13 € for en voksen
  • 25% på en guidet tur i Tempelhof Lufthavn – svarende til 4,38 € for en voksen
  • 25% på LEGOLAND Discovery Centre Berlin – svarende til 6,25 € per person
  • 25% på Tierpark Berlin – svarende til mindst 3,50 € for en voksen
  • 25% på Anne Frank Zentrum – svarende til 2,00 € for en voksen
  • 30% på Berliner Dom – svarende til 2,50 € i rabat for en voksen
  • 50% på Trabi Museum Berlin – svarende til 4,50 € for en voksen

Disse 8 eksempler kan til sammen give dig en besparelse på 33,51 € per voksen svarende til cirka 249 kr. Det er mere end prisen for at købe et Berlin Welcome Card, som gælder i zone ABC i to dage, så det svarer til at køre gratis med offentlig transport, mens du er i Berlin.

Berlin Welcome Card giver rabat på en bred vifte af oplevelser, så enhver nysgerrig sjæl kan få valuta for sine penge. Derudover kan du få gode rabatter på billetter til forestillinger i fx Friedrichstadt-Palast og på et udvalg af restauranter, så der er mange muligheder for at udnytte det populære turistkort.

Det kan med andre ord sagtens betale sig at købe et Berlin Welcome Card, hvis du har planer om at opleve et udvalg af de mange populære seværdigheder, som kortet giver rabat til.