Mallorca-kort til din ferie på Mallorca

Det er ofte praktisk med et landkort, når man skal planlægge sin ferie eller finde vej. Du kan finde mange kort over Mallorca på nettet. Der er både trykte kort og digitale kort som fx Google Maps.

Mallorca-kort til din ferie på Mallorca

Google Maps kan vise dig mange detaljer om Mallorca

De fleste af os har altid en smartphone på os, så der er hurtig og nem adgang til et Mallorca-kort på fx Google Maps. Her kan man søge efter destinationer, rutevejledninger og zoome ind på mange detaljer, så der er gode muligheder for at udforske en destination, planlægge sin rute, finde overnatningsmuligheder, indkøbsmuligheder, aktiviteter og så videre.

Men Google Maps kommer til kort, hvis du befinder dig et sted, hvor der ikke er så god dækning. Jeg har selv stået flere gange i bjergrige omgivelser uden internet på min telefon. Hvis man ved, at der er sådan en risiko, kan man forberede sig på forhånd ved at downloade et kort fra Google Maps, så man kan bruge det, selv om man er offline. Men det kræver altså, at man er forberedt på det.

Der er jo også risikoen for, at man løber tør for strøm på sin telefon. Det er især relevant, hvis man er på aktiv ferie som fx vandreferie eller cykelferie på Mallorca, hvor man er ude i naturen mange timer i træk. Her kan man ikke lige sætte sin telefon til opladning, når batteriet er ved at opgive ævred. Bruger du en app som Google Maps aktivt i løbet af din tur, vil du nok opleve, at det dræner din telefon ganske meget. Sværger du til at bruge din telefon, kan det derfor være en god idé at investere i en powerbank.

Trykte kort over Mallorca har sine fordele

Vil du være uafhængig af elektronik, vil jeg anbefale dig at medbringe et trykt kort over Mallorca på din rejse. Det er en god sikkerhed at have, hvis din telefon løber tør for strøm, eller det kniber med internet-forbindelsen.

Kort over Mallorca

Du kan købe mange forskellige kort over Mallorca. Der er fx et stort foldbart Mallorca-kort fra Marco Polo Holiday Map-serien, som er lavet i et robust materiale, der kan tåle vand og slid fra de mange gange, som man folder et kort ud og ind. Kortet dækker hele Mallorca og er suppleret med et mindre kort over centrum i Palma. De 10 mest populære attraktioner er markeret på kortet, så du nemt kan planlægge, hvilke du vil besøge. Der er også forslag til et par ture rundt på øen.

Kort over Palma på Mallorca

Har du brug for et mere detaljeret kort over Palma, kan du fx anskaffe dig Michelins kort over Mallorcas hovedstad. Det giver dig overblik over de forskellige bydele i Palma, butikker, attraktioner, ensrettede gader, parkeringspladser og offentlig transport rundt i byen.

Kort med Mallorcas vandre- og cykelruter

Der er også mange kort over Mallorca til dig, som skal ud at vandre eller cykle. Det er kort med forskellige ruter, som er baseret på et indgående kendskab til området. Her er Google Maps normalt ikke så brugbar.

Kort over Mallorca med vandreruter

Der er fx lavet mange kort over gode vandre- og cykelruter i Mallorcas berømte Tramuntana-bjerge. Du kan købe vandrekort med en tilhørende bog, som beskriver ruterne i detaljer. Det kunne fx være Mallorca Tramuntana Hiking Map.

En af de mest omfattende bøger med vandreruter er Mountain Walking in Mallorca, som beskriver 50 vandreruter i Tramuntana.

Kort over Mallorca med cykelruter

Skal du ud at cykle på Mallorca, findes der også kort med indtegnede cykelruter. Mallorca Road & Cycle Route Set består af 2 cykelkort. Det ene kort dækker den nordlige del af øen, mens det andet kort dækker den sydlige del. Der følger også et hæfte med, som beskriver de forskellige cykelruter.

Sådan henter du et Google-kort over Mallorca til offline-brug

Som jeg tidligere nævnte, kan du downloade et uddrag fra Google Maps til din smartphone. Det er praktisk, hvis du risikerer at befinde dig et sted med dårlig dækning. Det er til gengæld yderst upraktisk, hvis du løber tør for strøm på din telefon.

Når du downloader et kort, vil det tage plads på din telefon. Jo større kortet er, jo mere plads vil det optage. Det kan være endnu en grund til at supplere med et trykt kort over Mallorca, så du ikke riskerer at løbe tør for plads, hvis du fx også tager mange billeder på din ferie. Downloader du et kort over hele Mallorca, skal du forvente, at det vil fylde op til 30 MB.

Her er en vejledning til at downloade et Google-kort på en Android-telefon, så du kan bruge kortet uden at være på nettet:

  1. Sørg for, at du er på nettet med den telefon eller tablet, hvor du vil gemme kortet
  2. Åbn app’en for Google Maps på din telefon eller tablet
  3. Søg efter det område, som du vil have et kort over. Det kan være hele Mallorca, et område eller en by. Det er helt op til dig selv.
  4. Tryk på menu-ikonet i søgefeltet på kortet
  5. Vælg “Offlinekort”
  6. Klik på “Vælg dit eget kort”
  7. Tryk på “Download”

Når du har downloadet et kort til din telefon eller tablet, kan du finde det igen ved at gå ind i Google Maps-app’en og klikke på menu-ikonet i søgefeltet.

I menuen skal du vælge “Offlinekort”. Så kan du blandt andet se en oversigt over de kort, som du har downloadet. De vil blot hedde “kort 1”, “kort 2” og så videre, hvis du ikke giver dem et andet navn.

Du kan omdøbe dine kort ved at klikke på de tre prikker ud for et kort, så der åbner sig en menu. Vælg “Omdøb”, navngiv dit kort og klik på gem. Har du fx downloadet et helt kort over Mallorca, kan du jo meget passende kalde det for “Mallorca”.

Vil du være så godt forberedt på din ferie som muligt, kan du læse mere om, hvordan du bruger Google Maps offline.