10 gode hoteller langs motorvej A10 gennem Østrig

Kilometer efter kilometer ruller din bil ned gennem Europa, mens du koncentreret styrer gennem trafikken. Udenfor skifter landskabet fra grønne marker til fjerne bjergtoppe. Selv om spændingen ved eventyret holder dig vågen, begynder trætheden at melde sig. Din krop længes efter hvile, og dine tanker kredser om en blød seng. Nu er det tid til at stoppe for natten, genoplade dine batterier, og forberede dig på næste dags eventyr, når du fortsætter rejsen videre mod dit endelige mål.

10 gode motorvejshoteller i Østrig

Vil du undgå kø på motorvejene, kan det være en god idé at køre hjemmefra virkelig tidligt om morgenen. Omkring Hamborg kan man nemt komme til at spilde et par timer på at sidde fast i kø. Der kan være meget tid at spare ved at forsøge at planlægge køreturen, så du rammer den nordtyske storby uden for myldretiden, som sætter ind allerede omkring kl. 6.30 om morgenen. Det er en god start på kør-selv-ferien, når det lykkes at køre lige gennem Hamborg uden forsinkelser.

Fra Hamborg er der lige under 1000 km til Salzburg, og så begynder trætheden nok for alvor at melde sig. Der ligger heldigvis mange hyggelige hoteller i Østrig langs Tauernautobahn, som er navnet på motorvej A10 fra grænsen mellem Østrig og Tyskland videre ned mod Slovenien, som du også skal igennem, hvis din ferie går til Kroatien.

Trænger du til fred og ro, kan det være en god idé at styre uden om de egentlige motorvejshoteller langs A10 i Østrig. Bruger du blot 10 minutter på at køre lidt væk fra den trafikerede autobahn, kan du nyde en god nats søvn uden forstyrrelser. Alt afhængig af dit budget og dine prioriteringer kan du bo billigt, hvis du bare vil have en seng at sove i, eller du kan tyvstarte din ferie med et lækkert ophold på et autentisk alpehotel.

Motel One Salzburg-Süd

Motel One Salzburg-Süd er et godt motorvejshotel til en overnatning tæt på motorvej A10 ved Salzburg i Østrig.

Salzburg ligger lige på grænsen mellem Tyskland og Østrig. Skal du videre sydpå ad motorvejen, fletter du ud mod Villach, som er sidste by langs A10.

Er du på udkig efter en god overnatning med mulighed for kulturelle oplevelser, er Salzburg et oplagt valg. Bymidten i Mozarts fødeby er på UNESCO’s liste over verdensarv. Du kan smage på godt øl i de hyggelige ølhaver eller sætte tænderne i en lækkerbisken af en mozartkugle.

Motel One Salzburg-Süd  ligger små 5 km fra afkørslen ved netop Salzburg-Süd. Bilen kan du parkere i parkeringshus mod et ekstra gebyr, men vil du spare lidt penge, kan du køre rundt om hjørnet til en billig parkeringsplads. Bussen videre ind mod byen stopper lige uden for hotellet.

Værelserne er pæne og indbydende, så du kan slappe af efter mange timer bag rattet. Har du din hund med på ferie, er den også velkommen. Der bliver ikke serveret aftensmad på hotellet, men du kan finde flere spisesteder lige i nærheden. Til gengæld kan du glæde dig til en god morgenmad, når du vågner frisk og veludhvilet næste dag.

Pension Schöne Aussicht

Pension Schöne Aussicht er et godt hotel tæt på motorvej A10 i Østrig.

Udsigten kan man ikke klage over hos Pension Schöne Aussicht. Det lille hyggelige pensionat ligger 7 minutters kørsel fra motorvejen, når du tager afkørslen ved Kuchl. Det kan være en god idé at gøre et stop i byen for at spise, for pensionatet serverer kun morgenmad. Ellers er der ikke en finger at sætte på beliggenhed, service, atmosfære eller komfort. Udvendigt ligner stedet et traditionelt alpehotel i autentiske omgivelser på en bjergside.

Indretningen på værelserne er moderne og komfortabel med gode senge. Værelserne har balkon, så du for alvor kan suge udsigten til dig, men som det er tradition i Østrig, deler du den med de andre værelser på samme etage.

Børnefamilier kan indkvartere sig på et familieværelse. Familiens yngste kan få afløb for deres energi i hotellets legerum. På varme dage kan du svale dig med en dukkert i swimmingpoolen, eller du kan få gang i blodomløbet på en gåtur i den smukke natur. Vandreruterne starter næsten lige uden for døren.

Pension Café Maier

Pension Café Maier udlejer ferielejligheder tæt på motorvej A10 gennem Østrig.

Snupper du afkørslen fra A10 mod Golling, kommer du til en charmerende lille landsby med farverige facader, dekorative balkoner og pelargonier i blomsterkasserne. På hovedgaden ligger det lille Pension Café Maier. I stueetagen brede duften af kaffe sig, og det er fristende lige at hapse en lækker kage i konditoriet, inden du går op ovenpå til dit værelse.

Er hele familien med på tur, er der plads til jer alle i en rummelig ferielejlighed med tekøkken, badeværelse, balkon og udsigt. Kan mindre gøre det, er der også dobbeltværelser med eget bad. Indretningen er enkel og moderne i traditionel hotelstil med lyse træmøbler og trægulv. Er hunden med på ferie, må den også gerne komme med ind.

Landgasthof Reitsamerhof

Landgasthof Reitsamerhof er en autentisk gasthof til en god overnatning tæt på motorvej A10 i Østrig.

Cirka 40 km syd for Salzburg dukker afkørslen mod Werfen op. Herfra er der kun et par minutters kørsel til Landgasthof Reitsamerhof, som er et godt landevejshotel med perfekt beliggenhed til en overnatning tæt på motorvej A10, når du er på vej gennem Østrig. Vil du lidt på opdagelse i området, er Burg Hohenwerfen et besøg værd. Den gamle fæstning var kulisse i filmen Ørneborgen.

Den gæstfri gasthof eller kro tilbyder store dobbeltværelser og praktiske familieværelser med balkon, badeværelse og tv. På nogle af værelserne må du også gerne tage din hund med ind.

Der er god plads til parkering af din bil, og det er for øvrigt gratis. Restauranten serverer solid østrigsk mad, så du kan spise din aftensmad på stedet, hvis du ankommer, inden køkkenet lukker. Morgenmaden er en buffet med alt, hvad du kan ønske dig, inden turen går videre.

Landhotel Laudersbach

Landhotel Laudersbach ved A10 i Østrig er et motorvejshotel ud over det sædvanlige.

Er du på udkig efter en hyggelig overnatning tæt på motorvej A10, skal du kaste et blik på det lille familiedrevne Landhotel Laudersbach. Fra afkørslen mod Altenmarkt er der knap 1½ km til du ruller ind på hotellets parkeringsplads, hvor der er mulighed for opladning af elbiler.

Beliggenheden mellem de populære skiområder i Wagrain og Schladming er god, hvis du vil stå på ski i din vinterferie, for skibussen kører lige forbi hotellet. Området er også ideelt til vandreture i sommerferien.

Alt ånder fred og ro, når du træder ind i den flotte lobby. Værelserne er moderne indrettet og lydisolerede, så du ikke bliver generet af trafikstøj. Efter en god nats søvn kan du forsyne dig med morgenmad i buffeten, hvor der er noget for enhver smag.

Harry’s Home Hotel & Apartments

Harry's Home Hotel & Apartments er et godt motorvejshotel ved A10 gennem Østrig

Foretrækker du at overnatte i elegante og komfortable omgivelser til en fornuftig pris, er Harry’s Home Hotel & Apartments et godt alternativ til et motorvejshotel. Kun 8 minutters kørsel fra motorvej A10 ligger det velrenommerede hotel centralt i Bischofshofen. Der er mulighed for parkering på gaden eller i parkeringskælder. Der er ladestation til elbiler.

Alle værelser og hotellejligheder har aircondition, lydisolering og gratis wifi. Børn kan brænde energi af i legeområdet, mens mor og far snupper en drink i baren. Fra det hundevenlige hotel er der få minutters gang til shoppingcenter og restauranter, hvor du kan spise aftensmad eller købe lidt sødt til kaffen, for der er naturligvis elkedel på værelset.

Du kan bestille en overnatning med eller uden morgenmad alt afhængig af, hvad der passer dig bedst.

Kinder- und Familienhotel Nockalm

Kinder- und Familienhotel Nockalm byder på en overraskende god overnatning tæt på motorvej A10 i Østrig.

15-20 minutters kørsel fra motorvej A10 glemmer du alt om de mange timer bag rattet i tæt trafik. På vej mod det 4-stjernede Kinder- und Familienhotel Nockalm i naturskønne Käntern kører du gennem et smukt skovklædt bjergområde med alpine enge, som er indbegrebet af Østrig. Der er da heller ikke langt fra hotellet til nationalparken Kärtner Nockberge, som er på UNESCO’s liste.

Hotellet er helt perfekt til en overnatning for børnefamilier på vej til eller fra Kroatien. Hele familien kan nyde godt af pool og sauna. Til børnene er der masser af underholdning lige fra indendørs legeland til en lille dyrepark og en stor legeplads med trampoliner, go-karts og meget mere.

Gasthof Post

Gasthof Post tæt på autobahn A10 / E55 er et godt hotel til en nem overnatning på vej gennem Østrig

I en dal, som løber parallelt med motorvej A10 gennem Kärnten, ligger den hyggelige familiedrevne kro Gasthof Post. Traditionerne holdes i hævd på stedet, hvor krostuen og menuen er præcis så rustik, som du vil forvente i Østrig.

Værterne er imødekommende og venlige, så du vil føle dig hjemme fra første færd. Værelserne er rene, rummelige og udstyret med gode senge, privat badeværelse og tv. Nogle af værelserne har balkon. I haven er der rutsjebane, gynger og sandkasse til familiens yngste. Hunde er velkomne.

Omgivelserne er fredelige til trods for den tætte placering på motorvejen. Morgenmad er inklusiv i en overnatning, så du kan vågne op til duften af friskbrygget kaffe og lunt morgenbrød.

Familienhotel Trebesingerhof

Familienhotel Trebesingerhof ligger tæt på motorvej A10 gennem Østrig.

Motorvej A10 slynger sig forbi et utal af familievenlige hoteller i Østrig. Familienhotel Trebesingerhof byder hele familien med eller uden hund hjerteligt velkommen.

Stedet er intet mindre end et paradis for selv små børn, som kan fornøje sig i en opvarmet babypool, på legepladsen med piratborg, i poolen med vandrutsjebane eller i aktivitetsrummet med bordtennis og bordfodbold. Der er mulighed for børnepasning, mens de voksne slapper af med lidt velfortjent wellness i sauna, dampbad eller udendørs spabad.

Ingen kommer til at kede sig her, og det er en god base, hvis du vil udnytte din overnatning til at drage på vandretur i de østrigske alper. Der er mulighed for at bestille et all-inclusive ophold, så du bliver forkælet med lækker mad både morgen og aften.

Hotel Edlingerwirt

Hotel Edlingerwirt tæt på A10 er et fint motorvejshotel til en overnatning på vej gennem Østrig.

Sidste stop på denne tur gennem Østrig ad motorvej A10 er Hotel Edlingerwirt, som er et fint motorvejshotel til et pitstop på din kør-selv-ferie til Italien eller Kroatien. Med en beliggenhed i udkanten af byen Spittal an der Drau tæt på Seeboden er hotellet nemt at køre til, når du forlader motorvejen. Parkering er gratis, og der er mulighed for opladning af elbiler.

Check-in er selvbetjent om aftenen, så du undgår at stresse over åbningstider i receptionen, hvis du bliver forsinket undervejs. Du kan book en overnatning med eller uden morgenmad, så du kan stryge af sted tidligt om morgenen uden at vente på morgenbuffeten, hvis du bare har brug for en seng at sove i.

Hotellet er netop indrettet til rejsende, som har brug for en nem overnatning tæt på motorvej A10 gennem Østrig, inden de skal videre.