9 overnatninger nær grænsen i Sønderjylland

Når trætheden begynder at få overtaget efter en lang køretur, kan det føles som ren luksus at krybe ned under dynen. Efter en god nats søvn og en solid morgenmad er både hjerne og krop atter klar til at fortsætte rejsen mod din destination.

9 overnatninger nær grænsen i Sønderjylland

Når mørket sænker sig, begynder dit indre ur at gå lidt langsommere. Manglen på lys sætter gang i produktionen af melatonin, som sender signaler til din krop om, at nu er det snart tid til at krybe til køjs. Du bliver mindre opmærksom på, hvad der foregår omkring dig, og din reaktionstid bliver langsommere. Det er en giftig cocktail, hvis du har kørt bil mange timer i træk.

Der er intet at sige til det, hvis du synes, det er en udfordring at starte eller slutte din ferie med at køre hele natten for at nå frem til dit mål hurtigst muligt. Den bedste beslutning kan være at tage et velfortjent hvil undervejs. Et komfortabelt værelse med en behagelig seng og alle de nødvendige faciliteter kan blive din redning, hvis trætheden indfinder sig. Din energi og dit humør vil få et boost efter en tur i drømmeland. Prikken over i’et er et nærende morgenmåltid, som giver dig brændstof til den videre køretur.

Bov Kro

Hotel Bov Kro er en charmerende kro tæt på grænsen i Sønderjylland

Gennem flere hundrede år har vejfarende langs Hærvejen fundet ly hos Bov Kro, som kan spore sin historie helt tilbage til 1500-tallet. Lokalerne er indrettet i klassisk krostil med mørke træmøbler og polstrede stole, som bringer minder fra mormors stue tilbage. Værelserne er derimod mere moderne med alt, hvad du har brug for til en enkelt overnatning. Har du din hund med på turen, er du velkommen til at tage den med ind på værelset.

Hotel Frøslev Kro

Hotel Frøslev Kro ligger tæt på grænsen mellem Danmark og Tyskland

Hotel Frøslev Kro er en af de sidste overnatningsmuligheder i Sønderjylland, inden du krydser grænsen til Tyskland. Det er en autentisk dansk kro, hvor historie og nostalgi går hånd i hånd. Beliggenheden tæt på motorvej E45 gør det nemt at stoppe her uanset, om du har været på en indkøbstur i de tyske grænsebutikker, eller trætheden har overmandet dig efter mange timer bag rattet. Værelserne er pæne og rene, sengene er komfortable, og morgenmaden er der rigelig af. De billigste værelser er med fælles bad. Hele familien med far, mor og børn kan sove sammen på et familieværelse. Der er også mulighed for at tage din hund med ind på værelset.

Kirkevængets Mini Bed and Breakfast

Kirkevængets Mini Bed and Breakfast ligger i Kollund tæt på grænsen og Flensborg Fjord

Kirkevængets Mini Bed and Breakfast er en hyggelig og traditionel B&B ved Flensborg Fjord, hvor du overnatter på et værelse i et privat hjem. Sengene er intet mindre end fantastiske. Det er elevationssenge, så du kan regulere madrassens højde i begge ender – en funktion, som kan være en velsignelse i tilfælde af, at du trænger til at ligge med benene højt efter at have siddet i din bil hele dagen. Du kan i hvert fald se frem til en god nats søvn, for den lille B&B ligger i et roligt villakvarter. Værelset er indrettet med spiseplads, hvor du kan nyde en indbydende anretning med dagens første måltid, hvis du har tilvalgt morgenmad.

Hotel Gasthof Handewitt

Hotel Gasthof Handewitt ligger få kilometer fra grænsen mellem Danmark og Tyskland

Når du krydser grænsen i Sønderjylland og begiver dig ind i Tyskland, bliver E45 til A7. I grænselandet kan du snuppe en overnatning med mulighed for opladning af din elbil hos Hotel Gasthof Handewitt, som der er nem adgang til fra motorvejen. Den familievenlige kro tilbyder både enkeltværelser, dobbeltværelser og familieværelser, som alle er hyggelige og forsynet med kaffemaskiner. Restauranten serverer både schnitzel og veganermad, så alle har mulighed for at få lidt i maven, inden det er tid til at krybe til køjs. Når du atter slår øjnene op, venter en overdådig morgenbuffet med alt, hvad du kan ønske dig.

Hotel Wassersleben

Hotel Wassersleben er et klassisk hotel nær grænsen med udsigt over Flensborg Fjord

Med skov på den ene side og vand på den anden side ligger det 4-stjernede Hotel Wassersleben idyllisk ved Flensborg Fjord sølle 2 km syd for grænsen ved Kruså. De hyggelige værelser er elegant indrettet med inspiration fra den omgivende natur. Mange af værelserne har havudsigt, mens andre har balkon. Hunde er velkomne mod et ekstra gebyr, men så bliver der også kræset om din firbenede ven med kurv og foder.

ibis budget Flensburg Handewitt

ibis budget Flensburg Handewitt er god til en billig overnatning ved grænsen

Har du kørt og kørt, og er du ved at gabe kæberne af led, er det nok tid til at parkere bilen og lukke øjnene. Ibis budget Flensburg Handewitt er et udmærket valg til en enkelt overnatning tæt på grænsen i Sønderjylland, når du bare har brug for en seng. Her er pænt og rent, checkin forløber uproblematisk, og der er både spisesteder, grænsebutik og tankstation lige ved siden af. Det er et budgethotel, som indfrier forventningerne til fulde, og så ligger det oven i købet kun 2 minutters kørsel fra motorvejen.

Hotel des Nordens

Hotel des Nordens ligger lige ved siden af Fleggaard

Leder du efter en overnatning så tæt på den dansk-tyske grænse i Sønderjylland som muligt, er Hotel des Nordens en oplagt kandidat. Kun 350 meter fra grænseovergangen i Kruså kan du indkvartere dig i et pænt værelse med tv og elkedel. Er hele familien på tur, byder familieværelserne på god plads. En overnatning inkluderer gratis adgang til hotellets wellnessafdeling med indendørs og udendørs pool, sauna, dampad, fiskespa, solarium og mulighed for massage. Morgenmad er også inklusiv i dit ophold, så du kan drage videre mæt, glad og veludhvilet.

Das James

Das James er et luksushotel tæt på grænsen ved Flensborg Fjord

Er kun det bedste af det bedste godt nok til dig, er Das James i Flensborg et fremragende 5-stjernet luksushotel. Alt er af højeste standard lige fra beliggenheden med vandudsigt til den udsøgte service og den spændende indretning. Størrelsen på værelserne kan man ikke klage over. Et lille dobbeltværelse er 25 kvadratmeter. Det hundevenlige hotel tilbyder også store familiesuiter. Bilen kan holde sikkert i parkeringshuset, mens du slapper af og forkæler dig selv med et besøg i spaen. Morgenmaden er fantastisk og alsidig, så alle kan forsyne sig med nærende lækkerier.

Hotel Flensburger Hof

Hotel Flensburger Hof er et godt hotel i Flensborgs centrum

Vil du kombinere en overnatning tæt på grænsen i Sønderjylland med lidt shopping i Flensborg, giver Hotel Flensburger Hof god værdi for pengene. Det er et lille klassisk hotel tæt på gågaden i Flensborgs bymidte. Mod ekstra betaling kan du rulle din bil ind i hotellets parkeringskælder. De rummelige værelser er indrettet i traditionel hotelstil med gulvtæppe, komfortable siddepladser og behagelige senge. Efter en god nats søvn kan du glæde dig til en dejlig morgenmad med friske råvarer og lune rundstykker, inden turen går videre.