5 bud på en overnatning tæt på Rostocks julemarked

Når julen nærmer sig, er det tid til de traditionelle julemarkeder, hvor det myldrer med forventningsfulde børn og voksne mellem forlystelser og boder med julepynt, julegodter og håndlavede julegaver. Et af Tysklands største julemarkeder finder du i Rostock, som absolut er et besøg værd om vinteren.

5 bud på en overnatning tæt på Rostocks julemarked

Duften af friskbagte æbleskiver, knasende mandler og krydret gløgg spreder sig mellem de mange boder på julemarkedet i Rostock. I december er luften fuld af en forventningsfuld stemning, som bliver delt af mere end en million besøgende danskere, svenskere og polakker med kurs mod den traditionsrige juleoplevelse. Julemarkedet er en årlig begivenhed, hvor den historiske bymidte i den gamle hansestad giver plads til 300 stande, lange baner af lyskæder i varme farver og et væld af juletræer. Julemusik og latter fylder ørerne, mens den historiske karrusel på Universitetspladsen snurrer rundt og begejstrer børn og barnlige sjæle.

Julemarkedet i Rostock er Nordtysklands største, og det er bestemt køreturen værd, hvis du er et rigtigt julemenneske. Derudover er Rostock en ualmindelig hyggelig og charmerende by med brostensbelagte gader, to velbevarede byporte fra middelalderen og gotiske kirker. Smukke byhuse flankerer Neuer Markt, som er julemarkedets midtpunkt. Der er rig mulighed for gastronomiske indtryk i Kröpeliner Straße, som lokker med julegodter og kulinariske delikatesser. Julehyggen blandes med frydefulde hvin på Fischerbastion ved havneområdet, hvor hele familien kan muntre sig i den populære forlystelsespark med gondoler, spøgelsestog og rutschebaner. Foretrækker du kultur frem for adrenalin, skal du lægge vejen forbi Klostergarten, hvor gæsterne bliver underholdt med et alsidigt program, som spænder fra ildshows til jazz. 

Der sker med andre ord noget overalt i Rostock, når det årlige julemarked slår dørene op sidst i november. En overnatning i byen er næsten en nødvendighed, hvis du vil udforske hvert et hjørne af byens populære marked. Her har jeg fundet nogle af de mest centrale hoteller i Rostock, så du på det nærmeste har julemarkedet lige uden for døren.

Radisson Blu Hotel Rostock

Radisson Blu Hotel Rostock er et 4-stjernet hotel tæt på Rostocks julemarked

Radisson Blu Hotel Rostock er en eksklusiv perle i hjertet af Rostock med en beliggenhed praktisk talt midt i julemarkedet. Det 4-stjernede hotel er den perfekte base, hvis du vil på en mindeværdig weekendtur til den nordtyske hansestad. Alle er velkomne, og det afspejles i udbuddet af værelser. Der er både handicapvenlige værelser og rummelige familieværelser. På nogle værelser er hunde velkomne efter aftale. Mange af værelserne har udsigt over byens havn, som du også kan skue ud over fra den hyggelige roof top bar. Alle værelser er udstyret med aircondition, elkedel og minibar. Når sulten melder sig, kan du sætte dig til bords i restauranten og spise dig mæt i lækker mad til en rimelig pris. Mange gæster anser morgenmadsbuffeten for at være den bedste i mands minde – som om det ikke var nok, er der også altid adgang til snacks, frisk frugt og vand i receptionen. Du kan holde formen ved lige i fitnesscentret, som er udstyret med håndvægte og et godt udvalg af maskiner. Bagefter kan du slappe af i saunaen. Parkering af din bil er en leg med en stor parkeringsplads under hotellet, hvor der også er ladestandere til el-biler.

Motel One Rostock

Motel One Rostock tilbyder en billig overnatning tæt på Rostocks julemarked

Motel One Rostock ligger lige op ad julemarkedet og er et godt alternativ til de dyrere hoteller, hvis du bare har brug for en enkelt overnatning på din juletur til Rostock. Værelserne er en anelse små, men de er funktionelt og behageligt indrettet med komfortable senge og aircondition. I lobbyens indbydende bar kan du nippe til en god kop kaffe eller et glas vin. Farvepaletten er inspireret af det maritime miljø i den nærliggende havn, som summer af liv, når solen er fremme. På nogle værelser må hunden gerne komme med, og den vil elske den store park, som er nabo til motellet. Beliggenheden er også perfekt, hvis du vil se lidt mere af Rostock. Flere sporvogne stopper lige uden for døren, så du kan komme vidt omkring til fx den zoologiske have eller badebyen Warnemünde. Vil du spare dine fødder, kan du også hoppe på sporvognen på Neuer Markt eller hovedbanegården. Er du draget til Rostock på en kør-selv-ferie, kan det være en god idé at forhåndsreservere parkering hos motellet, hvis du vil parkere din bil så tæt på som muligt.

Pentahotel Rostock

Pentahotel Rostock er et godt valg til en overnatning centralt i Rostock

Pentahotel Rostock er et moderne og stilfuldt hotel i det inderste af Rostocks historiske bykerne. Kun 50 meter fra julemarkedets duftende madboder kan du sparke skoene af og slænge dig i en ekstra stor seng. Der er også god plads til alle dine indkøb, for et standardværelse er 23 kvadratmeter stort. Overvejer du mere end en enkelt overnatning i Rostock, kan du og din rejsemakker bo lidt mere luksuriøst i studiolejligheden. Er hele familien på tur til den nordtyske juleby, er der mulighed for at bo sammen på et velindrettet familieværelse med senge til 4 og tekøkken. På andre værelser er det tilladt at have hunden med. Alle værelser er udstyret med aircondition og lydisolering for at sikre dig den bedste komfort under dit ophold. Når du har spist dig mæt i det store udvalg af lækkerier fra morgenmadsbuffeten, kan du gå direkte over i et shoppingcenter, eller du kan hygge dig med et slag billard i loungen. Efter en lang dag ude i decembers kølige vejr kan du få varmen igen i hotellets sauna, eller du kan få sved på panden i det fine lille fitnesslokale, som har det mest nødvendige træningsudstyr.

Vienna House by Wyndham Sonne Rostock

Vienna House by Wyndham Sonne Rostock er et dejligt hotel til en overnatning i Rostock

Vienna House by Wyndham Sonne Rostock er et klassisk 4-stjernet hotel med den helt rigtige beliggenhed lige på kanten af det stemningsfulde bytorv Neuer Markt, hvor du kan gå på opdagelse blandt julemarkedets mange boder. Værelserne er store og moderne med gode senge, lydisolering og gulvtæppe. Hotellet byder hunde velkommen med vand, godbidder og hundetæppe, så din firbenede ven kan føle sig lige så meget hjemme som dig. Hotellets parkeringskælder inkluderer mulighed for opladning af  elbiler, og elevatoren giver dig nem adgang til dit værelse direkte fra parkeringskælderen. Sporvognen stopper 130 meter fra hotellet, så det ligger lige til højrebenet at udforske byen lidt mere, hvis du har afsat en weekend med overnatning i Rostock til at opleve den nordtyske julemagi i december. De nærliggende gader er præget af mange velrenommerede restauranter, men du kan også spise i hotellets bistro, hvis du ikke vil gå alt for langt. Hotelbaren frister med cocktails som en belønning efter en aktiv indsats i fitnesscentret, hvor du også kan snuppe en svedetur i saunaen eller få løsnet musklerne med en massage.

The Green Rostock Apartment Hotel

The Green Rostock Apartment Hotel udlejer ferielejligheder tæt på Rostocks julemarked

The Green Rostock Apartment Hotel er det ideelle sted til en overnatning for dig, der vil bo på første række til det berømte julemarked i Rostock og samtidig nyde komfort og luksus med indkvartering i en moderne ferielejlighed. Dette lejlighedshotel ligger virkelig centralt i en stille gade ganske få skridt fra Neuer Markt i den historiske bymidte. Er du på kør-selv-ferie, kan du med fordel reservere parkering hjemmefra, så du er sikker på en plads til din bil i hotellets parkeringshus. Lejlighederne varierer i størrelse, så der er små lejligheder til to personer og store lejligheder, som passer til familier på op til fem personer. Der er også mulighed for at tage hunden med. Uanset dit behov kan du glæde dig over den stilfulde indretning, de moderne faciliteter, det rummelige badeværelse og det veludstyrede køkken med alt, hvad du behøver for at lave mad i løbet af dit ophold. Mange af lejlighederne har balkon. Møbler og interiør er af førsteklasses kvalitet, hvilket skaber en indbydende og afslappende atmosfære. Uanset om du vil udforske den nordtyske hansestad på en miniferie eller bare har brug for en enkelt overnatning på en hyggelig tur til Rostocks julemarked, har du her fundet den perfekte base, hvor kvaliteten er i top.