Find en god overnatning langs den 170 km lange vinrute i Alsace

Alsace er kendt for at producere tørre delikate hvidvine. Det eksklusive vindistrikt i Nordfrankrig er et yndet rejsemål for vinkendere, som kombinerer interessen for vin med en kør-selv-ferie til en spændende egn med en rig historie, smukke landskaber og idylliske landsbyer.

Find en god overnatning langs den 170 km lange vinrute i Alsace

De grønne vinmarker strækker sig som bølgende tæpper i det kuperede landskab langs vinruten i Alsace, mens solen kaster et gyldent skær over de velplejede vinstokke. Hver vinmark fortæller en historie om dedikation, tradition og håndværk, der går generationer tilbage. Det er et syn, som fascinerer enhver vinentusiast og gør Alsace til et sandt paradis for dig, der søger autentiske vinoplevelser.

Vejen snor sig gennem de maleriske vinmarker og forbinder vingårdene som perler på en snor. En kør-selv-ferie med overnatninger på hyggelige små hoteller giver dig friheden til at udforske hvert hjørne af Alsace, gøre holdt ved små vingårde og smage på prisvindende vine, der kun bliver dyrket i denne enestående region.

Ved hvert stop på din ferie vil du opdage stolte vingårde med hver sin unikke historie og tradition. Mange af dem åbner dørene for besøgende, som ønsker et indblik i tilblivelsen af de berømte Alsace-vine. På nogle af dem er det muligt at overnatte, men det vrimler også med rustikke hoteller, som er lige så autentiske som vingårdene.

Le Gouverneur Hotel i Obernai

Le Gouverneur Hotel ligger centralt i Obernai i Alsace

Midt i Obernai ligger Le Gouverneur Hotel. Bagsiden af hotellet udgør en del af den gamle bymur, som den velbevarede historiske middelalderby i Alsace er kendt for. Hotellets beliggenhed er med andre ord helt perfekt, hvis du vil opleve smukke Obernais charme og stemning på din ferie langs vinruten i Alsace. Der er få skridt til et bredt udvalg af restauranter og barer, men på en varm sommeraften kan det også være fristende at slå sig ned i hotellets gårdhave med et godt glas vin. Den hyggelige indretning af værelserne matcher de eventyrlige omgivelser med velholdte bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Værelserne er lidt små, men det bliver opvejet af den hjemlige stemning, centrale beliggenhed og solide morgenmad.

5 Terres Hôtel & Spa Barr

5 Terres Hôtel & Spa Barr ligger på vinruten i Alsace

Vinruten i Alsace fører dig lige forbi 5 Terres Hôtel & Spa Barr. Det er et eksklusivt hotel placeret i de mest idylliske omgivelser, som du overhovedet kan forestille dig, når turen går til den franske vinregion. De smalle gader i Barr er belagt med brosten og flankeret af traditionelle bindingsværkshuse, som emmer af nostalgi og romantik. Når du træder ind ad døren, vil du opdage, at de historiske rammer fyldes ud af trendy elegance, som går hånd i hånd med moderne komfort på det 5-stjernede hotel. Værelserne er efter fransk standard store. Du kan regulere temperaturen med aircondition, snuppe dig en kølig drink i minibaren eller varme vand til kaffe i elkedlen. Går du ned i kælderen, åbenbarer sig den mest fantastiske spa under de hvælvede lofter, hvor du kan bade i kildevand eller mærke spændinger smelte væk med en velgørende massage.

Hôtel Restaurant Le Kastelberg i Andlau

Overnat på vingården Hôtel Restaurant Le Kastelberg i Andlau i Alsace

På kanten af et stort skovområde med gode vandreruter ligger landsbyen Andlau klemt inde mellem højdedragene. Mange af værelserne på Hôtel Restaurant Le Kastelberg er udstyret med balkon, så der er en fænomenal udsigt over markerne med Riesling-druer. Det er et mindre familiedrevet hotel med gode parkeringsmuligheder og en beliggenhed tæt på motorvej A35, men alligevel i rolige omgivelser, hvor du kan glæde dig til en uovertruffen vinferie i Alsace. Fra hotellet er der få skridt til de nærmeste vingårde, som er kendt for at producere Grand Cru-vine. Efter en lang dag kan du falde omkuld i en dejlig seng på et stort værelse, som er indrettet lyst og hyggeligt. Har du din hund med på ferie, må den også gerne komme med ind. Frisk og veludhvilet kan du næste morgen gå om bord i en indbydende morgenbuffet, inden det er tid til at drage på opdagelse i området. Der er mulighed for at leje cykler på hotellet, så du kan cruise afslappet af sted i det romantiske landskab.

Hôtel-Restaurant du Mouton i Ribeauvillé

Hôtel-Restaurant du Mouton i Ribeauvillé er et autentisk hotel i Alsace

Din vinferie i Alsace får fuld skrue på den romantiske stemning, hvis du lægger vejen forbi Hôtel-Restaurant du Mouton i den postkortsmukke landsby Ribeauvillé. Byen kan bryste sig af at være en af de ældste middelalderbyer i Alsace. Hele 3 Grand Cru-vine bliver forsynet med druer fra området. Hôtel-Restaurant du Mouton ligger smukt placeret ved et lille torv mellem charmerende gamle huse med bindingsværk, skodder og blomsterkasser. Værelserne blev renoveret i 2022, så de er hyggelige og komfortable med aircondition, minibar, kaffemaskine, fjernsyn og gratis wi-fi. Restauranten er kendt vidt omkring for at servere yderst velsmagende mad med matchende vine til en favorabel pris. Også morgenbuffeten byder på lækre delikatesser for enhver smag, så du kan få en god start på dagen, inden turen går videre til nogle af de mange maleriske landsbyer i nabolaget.

Hotel Le Mandelberg i Mittelwihr

Hotel Le Mandelberg ligger på vinruten i Alsace

I den lille landsby Mittelwihr kan du glæde dig til en charmerende overnatning midt på vinruten i Alsace. Hotel Le Mandelberg er et lille familiedrevet hotel, som roses til skyerne af tidligere gæster. Der er gratis parkering lige foran hotellet med god plads til alle gæsters biler. Mange af værelserne har balkon, så du kan skue ud over vinmarker, hvis du bor på den rigtige side. Komforten er i top, for du får god plads på badeværelset og en behagelig seng at sove i. De moderne faciliteter inkluderer aircondition, minibar, elkedel og gratis wi-fi. Der er ingen restaurant på hotellet, men du kan gå en hyggelig tur langs de lange rækker af vinstokke til et godt spisested i nabolaget. Morgenmad er et tilkøb, som byder på et stort udvalg af bagværk, lidt sødt, yoghurt, mysli, frisk frugt, ost, pølse, røræg og naturligvis kaffe, så du kan få en god start på dagen. Beliggenheden er helt perfekt som en base til at køre på opdagelse i de nærliggende byer som fx Colmar, Kaysersberg og Riquewihr.

Hôtel des Deux Clefs i Turckheim

Hôtel des Deux Clefs ligger ved vinruten i Alsace

Landsbyen Turckheim er som taget ud af et eventyr, og Hôtel des Deux Clefs ligger midt i herligheden. Oprindeligt var stedet en kro med en historie, der kan spores tilbage til 1500-tallet. Huset med den smukke facade er en lille tidslomme med en unik stemning. Den hyggelige lounge er indrettet med bløde sofaer, gamle malerier, elegante lysekroner og et væld af finurlige detaljer. Her kan du slå dig ned og spille et parti skak eller læse en bog, mens du nipper til en drink. Den hyggelige stemning er bibeholdt på værelserne, hvor synlige loftsbjælker, mønstrede tapeter og varme farver bidrager til den autentiske stil. Når du har fundet dig til rette, bør du næsten gå en tur i de smalle brostensbelagte gader, som fører dig forbi de historiske byporte. Det er den perfekte ramme til en romantisk ferie i Alsace.

L’Hostellerie du Château i Eguisheim

L'Hostellerie du Château tilbyder en skøn overnatning på vinruten i Alsace

En af de smukkeste og bedst bevarede middelalderlandsbyer langs vinruten i Alsace er Eguisheim. Det var her, de første alsaciske vingårde så dagens lys for mange hundrede år siden. Som nabo til slottet ligger det lille hyggelige hotel L´Hostellerie du Château og lokker med sin historiske atmosfære. Bag den rustikke facade med farverige skodder og bugnende blomsterkasser gemmer sig nogle dejlige lyse værelser med bekvemme senge, aircondition, minibar og privat badeværelse. Mange af værelserne har udsigt til byens torv, hvor storkene har bygget rede på et par stykker af de omkringliggende huse. Parkering tæt på hotellet er en udfordring, men er du villig til at gå lidt, kan du stille din bil på en offentlig parkeringsplads uden for den gamle bymur mod nogle få euro i døgnet. Til gengæld er hotellets beliggenhed helt i top, hvis du vil udforske den lille romantiske vinby, hvor de lokale vinbønder tilbyder prøvesmagninger og guidede vandreture gennem vinmarkerne.

Hôtel Panorama i Munster

Hôtel Panorama i Munster er et skønt hotel på vinruten i Alsace

Omgivet af frodigt grønt ligger Hotel Panorama på en skråning med en exceptionel udsigt over Munsterdalen. Uanset om du lægger vejen forbi sommer eller vinter, vil du blive modtaget med et smil. Også hunde bliver budt varmt velkommen. Mange værelser har balkon, og de bedste værelser har endda privat jacuzzi på terrassen. Efter fransk standard er værelserne store. De er traditionelt indrettet med gode senge, værdiskab og privat badeværelse. I loungen kan du slå dig ned foran pejsens knitrende ild, hvis din vinterferie går til Nordfrankrig. Om sommeren kan du køle dig i hotellets pool eller slappe af i wellnessområdet, som byder på sauna og spa. Hotellet ligger ikke direkte på vinruten i Alsace, men til gengæld er det et spændende område, hvis du er interesseret i de store slag under Første Verdenskrig.

Hotel Relais Du Vignoble i Gueberschwihr

Relais Du Vignoble er et hotel på en vingård i Alsace

Omkranset af vinmarker kan du overnatte på Hotel Relais Du Vignoble, som har hjemme på en vingård i udkanten af landsbyen Gueberschwihr. Beliggenheden er perfekt til en vingårdsferie i Alsace, for du skal ikke gå mange skridt uden for hotellet, før du støder på den første af adskillige vingårde. Som en ekstra gevinst arrangerer hotellet gratis vinsmagninger for gæster, som bliver præsenteret for et udvalg af lokale vine. Det familieejede hotel råder over 30 værelser, hvoraf flere har balkon med udsigt over det bølgende landskab. Den store parkeringsplads ligger lige uden for døren, og rundt om hjørnet kan du spise aftensmad på en velrenommeret restaurant.

Domaine de Beaupré i Guebwiller

Domaine de Beaupré i Guebwiller er et godt hotel på vinruten i Alsace

Sidste stop på denne liste over gode overnatninger langs vinruten i Alsace er Domaine de Beaupré. Det er et charmerende slot i Guebwiller, hvis vingårde producerer hele 4 forskellige Grand Cru-vine. En overnatning her er et værdigt punktum på en oplevelsesrig vinrejse gennem Alsace. Når du træder ind i den smukke historiske bygning, åbenbarer sig et unikt lille hotel med en romantisk indretning. Mange fine detaljer skaber sammen med de utallige kunstværker på væggene en hyggelig og uformel stemning. Har du taget din hund med på ferie, kan den få afløb for sin energi i hotellets grønne park. De lyse værelser er indrettet med franske vintagemøbler og klassiske lysekroner, så du kan føle dig henført til en svunden tid. Efter en god nats søvn kan du starte dagen med en lækker morgenbuffet, inden det er tid til at slutte din ferie af med et besøg i fascinerende Mulhouse, som blandt andet er berømt for verdens største samling af biler på bilmuseet Cité de l’Automobile.