5 sommerhuse på Nordbornholm med havudsigt

Solskinsøen i Østersøen lokker hvert år tusindvis af turister til. De gamle fiskelejre summer af feriestemning, når bølgerne dovent ruller ind mod kysten, mens solens stråler varmer klipperne op.

5 sommerhuse på Nordbornholm med havudsigt

Naturen på Nordbornholm er domineret af klipper og vand. Det er helt unikt – lige som Hammershus, gamle granitbrud, helleristninger og de mange andre seværdigheder, som Nordbornholm kan fremvise.

Der er noget fascinerende ved havet. Både synet og lyden af vand har en beroligende virkning på vores psyke. Brusende bølger skaber fred og harmoni i vores sind. Udsigten mod havets horisont giver os en følelse af frihed, som får os til at slappe af og glemme hverdagen for en stund.

Derfor er sommerhuse med havudsigt i høj kurs blandt Bornholms gæster. Her har jeg fundet 5 dejlige sommerhuse på Nordbornholm med havudsigt, så du kan finde den perfekte base for en afstressende ferie tæt på naturen.

Nyt og moderne sommerhus i Allinge 300 meter fra havet

Nyt og moderne sommerhus i Allinge 300 meter fra havet


Det føles næsten som luksus at træde ind ad døren til dette lyse, moderne og velindrettede sommerhus i udkanten af hyggelige Allinge. Fra den store terrasse er der havudsigt, og i klart vejr er det muligt at se helt til Christiansø. Havet ligger blot 300 meter fra sommerhuset og er orienteret mod øst, så de morgenfriske kan nyde en smuk solopgang over Østersøen. I gåafstand fra sommerhuset ligger både sandstrand, røgeri og en vandresti langs klipper og hav. Der er heller ikke langt ind til Allinge by, som er et charmerende gammelt fiskerleje. Kort sagt er beliggenheden for dette sommerhus intet mindre end perfekt, hvis du vil have alt det bedste, som Nordbornholm kan byde på.

Sommerhuset er stort og veludstyret, så du kommer ikke til at mangle noget på din ferie. Her er plads til 8 personer fordelt i 3 soveværelser og på en hems. Der er 2 badeværelser og alt i moderne bekvemmeligheder som fx opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler. Skal der hygges på en råkold efterårsdag, kan I tænde op i brændeovnen og samles om det store spisebord eller krybe sammen i de bløde gemakker. På varme sommerdage er det nok derimod den store terrasse og ugenerte have, der bliver samlingspunktet.

Lækkert bjælkehus med fantastisk havudsigt over Østersøen

Lækkert bjælkehus med fantastisk havudsigt over Østersøen

Den høje beliggenhed sikrer en fantastisk udsigt over havet fra dette luksus sommerhus, som ligger blot 130 meter fra strandkanten. Her kan I lade feriestemningen indfinde sig, mens I sidder på terrassen og nyder et køligt glas hvidvin og lytter til bølgeskvulp. I kan også skue ud over havet inde fra stuen, mens I lytter til den knitrende ild i brændeovnen, hvis det er lidt køligt i vejret. Vil I bade i havet, ligger der en fin sandstrand neden for sommerhuset. Er badevandet for køligt efter jeres smag, kan I alternativt hoppe i spaen på det ene af sommerhusets badeværelser. Vil I ud og opleve den unikke bornholmske natur, er der kun en kort gåtur til en af de karakteristiske sprækkedale, som ligger spredt langs Bornholms østkyst.

Der er gulvvarme i hele sommerhuset, så der er ingen risiko for at fryse om fødderne. Derfor kan det nu alligevel være hyggeligt at supplere med lidt varme fra brændeovnen, hvis I tilbringer jeres efterårsferie på Nordbornholm. I det hele taget indeholder dette sommerhus alt i moderne bekvemmeligheder som fx vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine og mikroovn, så I kommer næppe til at mangle noget på jeres ferie.

Sommerhus i første række på Nordbornholm

Bo i sommerhus med havudsigt på Nordbornholm

Vil du bo helt ned til vandet, skal du se nærmere på dette sommerhus i Sandkås på Nordbornholm. Det ligger blot 10 meter fra vandkanten, så her kan du virkelig nyde den smukke havudsigt og bølgernes beroligende brusen. Sommerhuset har en overdækket terrasse, som vender ud mod havet, så her kommer I nok til at nyde en stor del af jeres ferie. Der er både havemøbler og grill, så I kan få nogle perfekte sommeraftener. 

Der er 6 sovepladser i dette sommerhus, hvor I også er velkomne til at tage hunden med.  De to soveværelser har en god størrelse, og de yngste vil elske at sove på hemsen. Badeværelset er enkelt indrettet med brusekabine, men man kan jo også starte dagen med en frisk dukkert i havet, for dette sommerhus ligger lige ned til den fine sandstrand i Sandkås. Der er ikke mange sandstrande på Nordbornholm, som er præget af klipper, så beliggenheden for dette sommerhus er ganske enestående.

Hyggeligt sommerhus med havudsigt i Sandvig

Nyt og moderne sommerhus på Nordbornholm

Højt på en bakketop ligger et nyt og moderne sommerhus med 3 soveværelser og udsigt over Østersøen. Kvadratmeterne er godt udnyttet og hyggeligt indrettet. På den store træterrasse kan I nyde en fantastisk udsigt over havet, som strækker sig så langt, øjet kan række. Som en bonus kan I endda sidde på terrassen og nyde solens livgivende stråler både morgen, middag og aften. Der er 320 meter ud til kysten, hvor de rå klipper bryder bølgerne. De berømte helleristninger på Madsbakke ligger lige i baghaven, og der er heller ikke langt ind til den hyggelige bykerne i Sandvig.

Stuen er stor og hyggelig med møbler i klassisk skandinavisk stil. Det er både hjemligt og idyllisk på én og samme tid. Der er tre gode soveværelser i sommerhuset med sovepladser til i alt 6 personer. Huset forsynes med varme af en varmepumpe, men I kan også tænde op i brændeovnen, hvis feriestemningen rigtig skal indfinde sig på en råkold efterårsdag.

Klassisk sommerhus på Nordbornholm med fantastisk havudsigt

Mindre sommerhus på Nordbornholm med fantastisk havudsigt

Vil I sidde på terrassen og nyde de mest fantastiske solnedgange over Østersøen, kan I overveje dette klassiske sommerhus i Vang. Det er en god base, hvis I vil opleve Nordbornholms enestående natur og de mange seværdigheder som fx Jons Kapel, Hammershus Slotsruin og Vang Granitbrud. Området byder på utallige vandreture til fredede naturområder og nedlagte granitbrud, og havnen i Vang tiltrækker mange sejlende gæster.

Her er tale om et mindre sommerhus med 3 soveværelser, bad, køkken og en hyggelig lille opholdsstue. Terrassen er stor og delvist overdækket, så I kan nyde vejret eller trække ind i skyggen, hvis solen bliver for hård. Omgivelserne ånder fred og idyl, så her er gode muligheder for at slappe af og rigtig nyde en dejlig ferie i sommerhus på Nordbornholm med havudsigt og smuk natur få skridt fra døren.