11 spahoteller i Sydsverige forkæler dig med luksus

Stik af til Sydsverige i et par dage og glem alt om hverdagen. På den anden side af Øresund ligger de skønneste spahoteller som perler på en snor langs den sydsvenske kyst. Grib muligheden for at nyde en bred vifte af luksuriøse behandlinger på et hotel med førsteklasses faciliteter, hvor du kan genfinde din indre ro i harmoni med naturens skønhed.

11 spahoteller i Sydsverige forkæler dig med luksus

Du kan nyde lidt velfortjent luksus på et fabelagtigt spahotel i Sydsverige kun få timers kørsel fra Øresundsbroen. Landskabet skifter karakter, landevejen er flankeret af røde træhuse, og sproget har en anden klang. Vores naboland er velkendt, men har alligevel et strejf af noget fremmed, som skaber en feriestemning med forventning om et par fantastiske dage i smukke omgivelser med ro, afslappende behandlinger og god mad. Ikke nok med det – kursen på den svenske krone er til din fordel, så du kan få meget mere for dine penge, hvis du vil forkæle dig selv med masser af wellness på et lækkert spahotel i Sydsverige.

Det skorter ikke på muligheder for at tage et rekreativt afbræk ved den klipperige kyst. Her præsenterer jeg dig for et udvalg af dejlige spahoteller, som gæsterne elsker. De ligger alle naturskønt med havudsigt og egen spa, så du kan koble helt af uden at forlade dit hotel. Bemærk blot at på de fleste spahoteller skal du som gæst tilkøbe adgang til spaen. Det kan også være en god idé at booke massage og beautybehandlinger på forhånd, for der er rift om få løsnet musklerne og plejet sin krop i de eksklusive omgivelser.

Varbergs Kusthotell

Varberg Kusthotell er et spahotel med en smuk beliggenhed ved kysten i Sydsverige

Varberg er Sveriges populære gamle kurby. Takket være den naturskønne placering ved det salte hav på den svenske vestkyst kan den historiske by bryste sig af et væld af spafaciliteter. Det ikoniske Kallbadhus hviler på pæle ude i Kattegat og lokker med en tur i en varm sauna efter et opkvikkende dyk i det friske hav. Ønsker du at nyde fordelene ved at bade i saltvand til fulde, tilbyder Varbergs Kusthotell som det eneste spahotel i Sverige en thalasso spa, hvor du kan synke ned i opvarmet saltvand, som giver din hud en strålende glød. Det lune saltvand øger blodets gennemstrømning i din krop og hjælper din hud til at absorbere vigtige mineraler som kalcium og magnesium. Top følelsen af velvære med en stimulerende tangmassage eller en bodyscrub med havsalt og eukalyptus, som gør dig til et helt nyt menneske med fred i sjælen. Det er den ultimative fornemmelse af luksus, når du trækker dig tilbage til dit elegante værelse, som er indrettet med smukke materialer og dæmpede farver inspireret af havet, stranden og klipperne lige uden for dit vindue.

Falkenberg Strandbad

Falkenberg Strandbad er et fantastisk spahotel i Sydsverige

Vil du opleve det bedste af den svenske vestkyst, er Falkenberg en charmerende ferieby, som er kendt for sine fine lange sandstrande. Fra den bountysmukke Skrea Strand med sin 2 km lange børnevenlige sandbund strækker en 248 meter lang badebro sig ud i Kattegats blå bølger. Lige her soler Falkenberg Strandbad sig i sin popularitet som et af Sveriges bedste spahoteller. Det luksuriøse badehotel lokker livsnydere fra nær og fjern til det, der er kendt som Göteborgs svar på The Hamptons. Her kan du nyde afslapning og wellness på et romantisk weekendophold med spa, massage og ansigtsbehandlinger i verdensklasse. Glæd dig til at slappe af i den varme indendørs pool med udsigt til den fine strand, svede hverdagens stress ud i saunaen eller koble af med en drink i den indbydende lounge ved poolen. Værelserne er indrettet eventyrligt smukt med et ønske om at skabe komfort og give dig en følelse af hjemlig hygge. Udvalgte værelser byder endda på en balkon med en fantastisk havudsigt, hvor du kan slappe af og lade solens varme stråler omfavne dig, mens himmel og hav forvandles til et maleri af gyldne nuancer.

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand er et spahotel ved Halmstad i Halland

Find badetøjet frem og gør dig klar til en skøn weekend med masser af forkælelse i vidunderlige omgivelser. Hotel Tylösand ved Halmstad er et fantastisk hotel til en getaway i luksuriøse omgivelser, som du kan sejle til med færgen fra Grenå til Halmstad. Per Gessle fra Roxette er medejer af det velrenommerede 4-stjernede spahotel, og det bliver afspejlet i den eksklusive indretning. Her bor du praktisk talt midt i Sveriges største kunstgalleri med fotokunst og malerier på alle væggene. Hotellet ligger helt perfekt omgivet af klitter ved en strand, som flere gange er kåret som Sveriges bedste strand, så der er få skridt ud til vandkanten. Viser havet tænder, kan du i stedet slappe af i hotellets opvarmede pool eller prøve biohacking, cryobehandling eller en af spaens mange andre banebrydende behandlinger, som maksimerer dit velvære. Når sulten melder sig, kan du sætte tænderne i appetitvækkende tapas, lækker sushi eller klassisk svensk mad på en af hotellets 4 restauranter. For golfentusiaster er prikken over i’et den nære beliggenhed ved Halmstad Golfklubb, som er en af Sveriges bedste golfbaner.

Hotel Skansen Båstad

Hotel Skansen Båstad er et skønt spahotel i Sydsverige

Kun 55 kilometer nord for Helsingborgs færgeleje ligger den velbesøgte badeby Båstad. Siden 1800-tallet har den lille by tiltrukket rejsende med sin smukke beliggenhed i bunden af Laholmsbugten, hvor Sveriges længste sandstrand strækker sig hele vejen mod Halmstad. Her på grænsen mellem Skåne og Halland kan du snuppe en velfortjent pause fra hverdagen i pragtfulde omgivelser på det fornemme wellnesshotel Hotel Skansen Båstad med sit helt eget badehus, som ligger for enden af en lang træbro ud i havet. Du kan stresse af med en kold dukkert, som sætter fut i kroppens glade hormoner, eller du kan svede i saunaen, inden du sætter dig godt til rette ved pejsen i loungen og suger panoramaudsigten over Kattegat til dig. Vil du unde dig selv den ultimative forkælelse, kan du vælge mellem et utal af massager og hudbehandlinger, som løsner spændinger og revitaliserer krop og sjæl. Børn på 13 år eller ældre kan også nyde godt af badehusets faciliteter i følgeskab med en voksen.

Torekov Hotell

Torekov Hotell er et 4-stjernet spahotel i Sydsverige

Gør dig klar til at blive forkælet efter alle kunstens regler på det lille personlige Torekov Hotell. Stedet er en drøm for dig, der vil forny din energi i løbet af en sublim weekend med wellness i det svenske. Personalet er lutter smil og imødekommenhed, omgivelserne er skønne, og faciliteterne er helt i top fra de lækre værelser til den afslappende spa til de kulinariske oplevelser i restauranten. Farverne i den smukke natur med blåt hav og dramatiske klipper har inspireret til den indbydende indretning med afdæmpede naturfarver og fine detaljer udført i naturmaterialer. Alle værelser har egen terrasse og aircondition. Når du er trukket i badetøjet og har svøbt dig i den bløde badekåbe, er det tid til at udforske det hyggelige spaområde. Du kan synke ned i den varme pools velvære,  eller lade saunaens hede indhylle dig, inden det er tid til at køle ned med et kuldechok i isbadet. Trænger du til at få løsnet ophobede spændinger, kan du booke en professionel massage, eller du kan lade det varme vand i den udendørs massagepool omfavne dig, mens dine bekymringer flyder væk.

Hotell Gässlingen

Hotell Gässlingen er et godt spahotel i Falsterbo i Skåne

Når solen kaster sine stråler hen over Øresunds bølger, som blidt dasker mod stranden, mens sæler tager sig et hvil i vandkanten, flyver tankerne hurtigt i retning af Skagen på en varm sommerdag – men du er faktisk kun en times kørsel fra København. Stedet er Skanör-Falsterbo, hvor farverige badehuse gemmer sig i klitterne. Det kulørte træværk vækker en smittende glæde, som kun bliver forstærket af udsigten til et par romantiske og afslappende dage på et enestående spahotel lige syd for Malmø. Hotell Gässlingen er et lille og intimt hotel med charme og en dejlig spa, hvor du kan slappe af i jacuzzien, detoxe i saunaen eller køle dig ned i den udendørs pool. Tag en kop te med ud på den varme bænk, som giver dig følelsen af at sidde på en solvarm klippe eller forkæl din krop med en velgørende massage. Rundt omkring på hotellet er der mange hyggekroge. Du kan slå dig ned foran den knitrende pejs eller trække dig tilbage til dit stilfulde værelse, som oser af historisk atmosfære.

Hotell Mossbylund

Hotell Mossbylund er et lækkert spahotel i Skåne

Det lille gårdshotel på Skånes sydkyst har undergået en succesfuld udvikling til et smukt svanemærket spahotel med en førsteklasses restaurant. Hotell Mossbylund blev endda tildelt en Travellers’ Choice Award i 2022 hos Tripadvisor. Det er et skulderklap fra de glade gæster, som sætter pris på den familiære stemning, den rolige spa og de smukke omgivelser kun et stenkast fra havet. Beliggenheden er uforstyrret, så du kan nyde udsigten over de bølgende marker fra den opvarmede udendørs pool. Det varme vand og den kølige luft giver dig følelsen af at være i ét med naturen. Du kan også forkæle din krop med velgørende varme i sauna eller jacuzzi. Skal der virkelig skrues ned for tempo og op for luksus, kan du booke en hot stone massage, som gør godt helt ind i sjælen. Din hund er mere end velkommen til at bo sammen med dig på Hotell Mossbylund. Mange af værelserne er hundevenlige, stranden inviterer til lange gåture, og din firbenede ven må gerne opholde sig i restaurantens område med udendørs servering.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad er et populært spahotel i Ystad i Sydsverige

I 1897 bød et klassisk badehotel de første gæster velkomne ved Ystads bedste strand. Siden fik hotellet vokseværk og udviklede sig til at være et af Sveriges mest luksuriøse spahoteller. I dag hører Ystad Saltsjöbad til blandt de absolut bedste spahoteller i Sverige. Det er den perfekte destination til en romantisk weekend med afslapning og kvalitetstid sammen. Det populære spahotel er en totaloplevelse med den skønneste beliggenhed mellem skov og strand, top service, flotte værelser, afslappet atmosfære, udsøgt mad og naturligvis en spa langt ud over det sædvanlige. Når du har pakket badetøjet ud, er det tid til at ryste hverdagen af dig i et af de udendørs spabade, dampbadet, saunaen eller den indendørs pool. En velgørende massage kan gøre godt for dine trætte muskler, din ansigtshud kan få glød med en peeling, og din krop kan blive frisket op med en bodyscrub. De smukke omgivelser inviterer til lange gåture hånd i hånd på stranden eller rolige stunder, hvor du bare tømmer dit hoved for tanker, mens du betragter havets bølger med en forfriskende sommerdrink i dit glas. 

Kåseberga Gårdshotell & Spa

Kåseberga Gårdshotell & Spa er et hyggeligt spahotel i Sydsverige

Intet er bedre end et lille udsøgt hotel, hvis du trænger til total afslapning. Kåseberga Gårdshotell & Spa er et hyggeligt landhotel opført i 2018 som en klassisk skånsk gård med pudset facade, sprossede vinduer og et hyggeligt gårdmiljø med knasende grus og duftende lavendler. Det er en hyldest til de gode gamle dage på Österlen, hvor god mad og gæstfrihed er i højsædet. De 14 værelser er lyse og indbydende med utrolig dejlige kingsize-senge. Bor du på et dobbeltværelse i stueetagen, har du egen indgang med et lille cafébord og stole lige uden for døren, så du kan nyde en god kop kaffe i solen. Der er aircondition på langt de fleste værelser, og det er muligt at tage hunden med efter aftale. Spaen er lille men hyggelig med 3 udendørs jacuzzier, sauna, solsenge og doktorfisk, som kan give dig en effektiv fodpeeling. Børn under 15 år er velkomne i spaen om formiddagen, hvis de er i følgeskab med en voksen.

Kiviks Hotell

Kiviks Hotell er et fantastisk spahotel i Sydsverige med havudsigt

Stemningen i Österlens lille fiskerby Kivik minder om Tisvildeleje med smalle gader, som snor sig forbi bindingsværkshuse ned mod stranden og havnen. Midt i et tæppe af grønt hviler Kiviks Hotell på en bakke, som belønner dig med en fænomenal havudsigt. Der hersker en familiær atmosfære på det lille hotel med 32 værelser. Nyt møder gammelt på det smukke luksushotel, hvor den oprindelige hovedbygning er over 100 år gammel, mens en ny etage lokker med havudsigt og balkon på de store værelser med dejlige senge. Du er mere end velkommen til at gå en tur i den frodige have og slå dig ned i en liggestol, når vejret viser sig fra sin bedste side. Den fredfyldte spa har tidligere vundet priser som Europas bedste luksus hideaway spa og Sveriges bedste luksus dagspa, så du kan roligt have høje forventninger. To store jacuzzier, en ny pool, sauna og dampbad vil sende dig i himlen. Skal dit ophold være total ekstase, kan du booke tid til en behagelig massage eller en foryngende kurbehandling.

Åhus Seaside

Åhus Seaside er et spahotel på Sydsveriges kyst ud mod Østersøen

Pak din taske, og gør klar til en ren og skær omgang selvforkælelse i fantastiske omgivelser! I juni 2022 slog det 4-stjernede wellnesshotel Åhus Seaside dørene op for de første gæster, som søger ro og luksus i en verden langt fra hverdagens stress og jag. Både ude og inde er hotellet en parade af smukke naturmaterialer med fokus på bæredygtighed. Interiørets farveskala er afstemt med den smukke hvide sandstrand lige uden for døren. Designet er klassisk skandinavisk med enkle linjer, som skaber balance og harmoni. Nogle værelser er indrettet handicapvenligt. Alle værelser har terrasse eller balkon, hvorfra du kan skue ud over Østersøen. Den vidunderlige spa er en oase, hvor du kan genfinde balancen i krop og sind. Kig på himmel og hav, mens du giver dig hen til det varme vand i en skøn relaxpool eller mærker blodet strømme til dine ømme muskler i en varm massagepool. Kom ned i gear i en af de mange saunaer eller hyg dig foran pejsen med lidt godt at spise. Det er den perfekte getaway, hvis du vil nyde livet i fulde drag på et nyt og moderne spahotel i Sydsverige.

Luksus og wellness på eksklusive spahoteller i Sydsverige

Nu har du forhåbentlig fået masser af inspiration til et rendyrket luksusophold på et af de mange elegante spahoteller i Sydsverige. Med en fantastisk beliggenhed ved vandet kan du give dig selv den ultimative gave i form af et par magiske dage, hvor wellness, natur, komfort og gastronomi går op i en højere enhed. Og her er et bonustip: Søger du de absolut mest fredsommelige omgivelser, kan du overveje at planlægge dit ophold til en hverdag frem for en weekend. Det er nemlig yderst populært at tage på weekendophold på de mange fabelagtige spahoteller i Sydsverige, og det forstår man jo godt.