Spar tid og penge med billetter til offentlig transport i Berlin

Spar tid og penge med billetter til offentlig transport i Berlin

Offentlig transport i Berlin fungerer rigtig godt. Det finmaskede net af ruter med U-bahn, S-bahn, sporvogne og busser fragter dig hurtigt fra A til B, så du kan udnytte din tid i Berlin optimalt.

Berlin er en international metropol med en spændende historie og et væld af oplevelser spredt ud over et stort areal. Vil du gå fra Brandenburger Tor til TV-tårnet på Alexanderplatz, skal du sætte mindst en halv time af. Med U-bahn klarer du turen på 11 minutter. 

Offentlig transport i Berlin er en bekvem, billig og miljøvenlig måde at komme rundt fra den ene seværdighed til den anden. I den indre by skal du ikke vente mange minutter på det næste tog, du skal ikke stoppe for rødt lys, og du undgår at spilde tid på at holde i kø. Tog, sporvogn og bus er meget billigere end taxa eller lejebil, og ganske ofte vil det også være hurtigere.

Find den rigtige billet til din ferie i Berlin

Du kan vælge mellem flere forskellige typer af billetter til offentlig transport i Berlin alt afhængig af dine rejseplaner. Her kan du få overblik over nogle af mulighederne:

3 fordele ved at bruge offentlig transport i Berlin

  • Spar tid: Offentlig transport er ofte den hurtigste måde at komme rundt i Berlin på især i myldretiden
  • Spar penge: Offentlig transport er billigere end at tage en taxa eller leje en bil
  • Miljøvenlig: Offentlig transport er en mere miljøvenlig måde at komme rundt i byen på end at køre i bil
Der er mange fordele ved at tage offentlig transport i Berlin

Den bedste billet til offentlig transport i Berlin

Har du planer om at opleve nogle af de store seværdigheder i Berlin i løbet af en weekendtur, gælder det om at udnytte tiden effektivt. Du vil med andre ord højst sandsynligt bevæge dig rundt med offentlig transport i Berlin, så du slipper for trætte fødder og trafikkaos.

En billet til offentlig transport i Berlin er gyldig til både U-bahn, S-bahn, sporvogne og busser. For mange turister vil det billigste valg til en dag fuld af oplevelser i Berlin være en dagsbillet, som gælder i 24 timer. Du kan vælge en dagsbillet, som dækker zone A-B eller zone A-B-C

Flyver du til Berlin, lander du i zone C, så du kan få glæde af din dagsbillet fra første færd, hvis du tager S-bahn fra Berlin Brandenburg Lufthavn ind til Berlin city. 

Tager du derimod toget til Berlin, får du næppe brug for en billet til zone C, med mindre du har planer om at besøge Oranienburg, hvor Sachsenhausen står som et minde om de uhyrligheder, der fandt sted under 2. verdenskrig. Mere hyggelig er et besøg i Potsdam,som også ligger i zone C, hvor smukke slotte, charmerende gader og interessante museer om kunst og film venter på dig.

Potsdam ligger i zone C, hvis du kører med offentlig transport i Berlin
Potsdam ligger i zone C, hvis du kører med offentlig transport i Berlin

Zone A-B dækker både Charlottenburg Slot, Spandau, botanisk have, Treptower Park, Stasi Museum og Berliner Unterwelten, så for langt de fleste turister i Berlin er det alt rigeligt – men flyver du til Berlin, er en dagsbillet til zone A-B-C det bedste valg for de fleste.

Forventer du ikke at køre så meget med offentlig transport i Berlin, kan du alternativt købe en enkeltbillet eller en 4-turs-billet. Du kan se alle mulighederne hos BVG.

Køb din billet online

Du kan købe en dagsbillet til zone A-B-C online. Det giver dig flere fordele. Du slipper for at lede efter en billetautomat, du skal ikke stå i kø, og du kan have din billet klar i samme øjeblik, som du får brug for den.

Spar flere penge med Berlin Welcome Card

Vil du opleve alt det bedste i Berlin, kan du i stedet overveje at investere i et Berlin Welcome Card. Med dette turistkort i hånden får du både en billet til offentlig transport i Berlin og en solid rabat på rigtig mange af de populære seværdigheder i Berlin. Du kan også få rabat på flere restauranter, guidede ture, sejlture på floden Spree, teaterforestillinger og meget mere.

Du får fx mindst 25% i rabat på entrebilletter til Berliner Dom, TV-tårnet, Tierpark Berlin og Zeiss Großplanetarium.

Berlin Welcome Card er det populære valg blandt turister, som vil kombinere et rejsekort til offentlig transport i Berlin med attraktive rabatter. Du kan vælge mellem flere forskellige varianter af Berlin Welcome Card alt afhængig af, hvor mange dage du vil opholde dig i Berlin, om du vil besøge Museumsøen, og om du skal ud til zone C.

Museuminsel i Berlin er en ø med adskillige vigtige museer
Museuminsel i Berlin er en ø med adskillige vigtige museer

Børn under 6 år rejser gratis

Uanset om du køber en dagsbillet til offentlig transport i Berlin eller et Berlin Welcome Card, kan dine børn køre gratis sammen med dig, hvis de er under 6 år gamle. 

Berline Welcome Card er endda en anelse mere familievenligt, idet du kan tage op til 3 børn i alderen 6 – 14 år med gratis i offentlig transport i Berlin.