Mærk den eventyrlige stemning omkring det berømte Montserrat-kloster nær Barcelona

Mærk den eventyrlige stemning omkring det berømte Montserrat-kloster nær Barcelona

Spanien er meget andet end blot sol og strand. Selv elsker jeg bjergene. Et af Spaniens berømte bjerge er Montserrat, som på catalansk betyder “savtakket bjerg”.

Midt på bjergets side ligger benediktinerklostret Santa Maria de Montserrat. Det blev grundlagt omkring år 1030 og er i dag en populær destination blandt både pilgrimme og turister.

Klostret ligger i 700 meters højde, og mange vælger at tage toget op ad bjergets side. Den stejle tur er en oplevelse i sig selv. Udsigten er fantastisk på en skyfri dag. Er du så uheldig, at det er tåget, kan du trøste dig med, at det blot giver stedet et strejf af eventyr, når det forunderlige landskab åbenbarer sig for dig i takt med, at du bevæger dig rundt.

Se blot denne video på Vimeo. Den fanger mange fine detaljer i de magiske bjerge og klostrets religiøse symboler.

Montserrat ligger blot en times kørsel fra Barcelona, så det er godt bud på en dagstur, hvis du holder ferie i Barcelona – især hvis du trænger til lidt tid til ro og fordybelse som en modvægt til det pulserende storbyliv. Du kan fx booke en guidet tur med transport fra dit hotel i Barcelona til Montserrat. Så skal du bare sætte dig ind i bussen, slappe af, lade guiden vise dig rundt, blive fascineret af klostrets historie og nyde den mest fantastiske udsigt.