Stor letvægtskuffert på kun 3 kg med god plads til al din bagage

Ferien står for døren, og kufferten skal pakkes. Skal du flyve til din destination, gælder det om at begrænse sig, så du undgår at betale i dyre domme for overvægt. Det kan være lidt af en udfordring, hvis du gerne vil pakke tøj og sko til alle lejligheder og ethvert tænkeligt vejr, og det bliver næppe nemmere, hvis din kuffert i sig selv vejer som et ondt år. 

En del af løsningen kan være en stor letvægtskuffert. De største letvægtskufferter kan rumme omkring 100 liter, og vejer i omegnen af 3 kg. Jo lettere din kuffert er, jo mere kan du pakke uden at overskride flyselskabets grænse for, hvor meget din bagage må veje. Kommer du alligevel til at pakke for meget, skal du betale for den ekstra vægt, og det kan hurtigt løbe op, så det måske i virkeligheden bedre kan betale sig at investere i en lettere kuffert

Hvor kan man købe en stor letvægtskuffert?

Du kan købe en god kuffert hos fx RejseGear. Her finder du et stort udvalg af kufferter og kuffertsæt, som gør det nemt at pakke alt det nødvendige til ferien.

Køber du din kuffert hos en webshop, kan du i fred og ro studere udvalget og sammenligne størrelse, vægt og pris. Du kan endda få kufferten leveret hjem til din dør, så du slipper for at slæbe den, hvis du ikke har bil.

Stor letvægtskuffert på kun 3 kg med god plads til al din bagage

Hvad vejer en stor letvægtskuffert?

Generelt vejer en stor letvægtskuffert omkring 3 kg. Travelite laver fx en stor softcase kuffert med en vægt på 2,9 kg og plads til 98 liter. Det er en af de absolut letteste kufferter i den størrelse. Vil du hellere rejse med en hardcase kuffert, vejer en stor kuffert fra Epic 3,5 kg. Til gengæld er der også plads til 103 kg.

Som du kan se, kan du få en stor letvægtskuffert i forskellige størrelser, som kan påvirke vægten lidt fra kuffert til kuffert. Kuffertens materiale kan også have indflydelse på vægten. En hardcase kuffert er ofte en anelse tungere end en softcase kuffert, men til gengæld er den holdbar og beskytter dine ting godt mod tyveri, hvis der er lås på din kuffert. De fleste kufferter bliver i dag produceret med en indbygget lås, så du slipper for at bekymre dig om, hvorvidt uvedkommende sniger sig til at åbne din kuffert, mens du er ude at rejse.

En softcase kuffert kan være lidt lettere, og samtidig har den ofte flere udvendige lommer, så du nemt kan pakke de vigtigste ting, så det er nemt at komme til dem. Til gengæld er det også let at skære de bløde sider op med en kniv, hvis nogen skulle være lidt for nysgerrige efter at se, om du rejser med noget af værdi.

Husk også at overholde målene på en kuffert 

Du er sikkert allerede opmærksom på, at alle flyselskaber har en begrænsning på vægten af den bagage, som du tager med på din rejse. Men vidste du også, at størrelsen kan være et problem? Rejser du med det, som man kalder for odd size bagage, vil det koste ekstra. Det kan fx være cykler eller golftasker, som både er tunge og store. 

Hvert flyselskab har nogle maksimale mål på, hvor stort et stykke bagage må være, hvis det ikke skal koste ekstra at tage den med på din rejse. Norwegian oplyser fx i 2023, at “målene på de enkelte genstande må ikke overstige 250 x 79 x 112 cm (L x H x B) med en maksimal omkreds på 300 cm.”

Det er dog ikke et problem for en stor letvægtskuffert at overholde disse mål. En stor kuffert på  103 liter fra Epic måler fx 76 x 52 x 30 cm i henholdsvis højde, bredde og dybde, mens en stor kuffert på 98 liter fra Travelite tilsvarende måler 78 x 47 x 34 cm.

Skal din kuffert være større, vil den også blive tungere. Eksempelvis kan Epic Crate Reflex rumme 107 liter, men den vejer til gengæld også 4,2 kg. Det vil altså sige, at du kan pakke mindre i den helt store kuffert, hvis du skal overholde flyselskabets vægtgrænse for bagage. Til gengæld behøver du måske ikke bekymre dig så meget om at udnytte pladsen optimalt i din kuffert, når du pakker.

Hvor mange kilo må man have med i sin kuffert?

Den maksimalt tilladte totale vægt på en kuffert kan variere lidt fra det ene flyselskab til det andet. Hos mange flyselskaber kan du vælge, om du rejser uden indchecket bagage, eller om du har en eller to store kufferter med. 

Hos Norwegian må din kuffert højst veje 23 kg. Samme vægtgrænse gør sig gældende hos blandt andet SAS og easyJet, hvis du vil undgå at betale et højt gebyr for at lade personalet håndtere en kuffert, som er endnu tungere. Ryanair sætter vægtgrænsen pr. kuffert ved 20 kg.

Det er altid en god idé at tjekke reglerne hos det flyselskab, som du skal rejse med, inden du begynder at pakke din kuffert.

Hvad koster en stor letvægtskuffert?

Prisen for en stor letvægtskuffert svinger naturligvis fra mærke til mærke, men du kan gøre et godt køb for omkring 1500 kr.

Lige som så mange andre varer kommer kufferter også af og til på udsalg, så du har mulighed for at spare penge, hvis du holder øje med de gode tilbud.

Hvad koster overvægt?

Helt kort og kontakt er det dyrt at flyve med overvægt. Prisen varierer fra flyselskab til flyselskab. Hos Norwegian koster overvægt 100 kr. pr. kg pr. strækning  i 2023. Det er nogle få kroner billigere hos Ryanair, mens Easyjet opkræver 102 kr. ekstra pr. kg pr. strækning.

Flyver du ofte, og har du svært ved at begrænse mængden af bagage, kan det altså hurtigt blive en dyr ekstraudgift. Det er i virkeligheden endnu et godt argument for at investere i en stor letvægtskuffert, så du kan spare et kg eller to på selve kuffertens vægt og dermed pakke lidt mere i den.