Svensk ferieidyl i lange baner

Svensk sommer er lig med lange lyse nætter, saltvand i håret og frokost med udsigt til storslået natur. Du kan få hele pakken på Sveriges vestkyst. Oplevelserne venter på dig i Göteborg og videre nordpå langs den smukke kystvej i Bohuslän.

Svensk idyl i lange baner
Sommer og idyl i den svenske skærgård

Langs Sveriges skærgårdskyst ud mod Kattegat åbenbarer den ene idylliske ferieby efter den anden sig. Ude i havet ligger de små klippeøer tæt. Nogle er beboede, mens andre indbyder til eventyr for søfarende turister og godtfolk. Blandt klippeskærene er der mange muligheder for at finde smukke steder at slå sig ned, bade og nyde sommersolen, hvis du da ikke vil mæske dig i friskpillede rejer, suge den maritime stemning til dig i havnene eller gå på opdagelse i de hyggelige fiskerlejers gader og stræder.

Færge i Gøteborg
Silverstärnan er en ud af adskillige færger, som sejler i den sydlige skærgård ud for Göteborg. Færgerne har afgang fra Saltholmen, som også er et populært badested. Du kan køre ud til Saltholmen med sporvogn.
Styrsö er en af de største øer i Göteborgs sydlige skærgård
Styrsö er en bilfri ø i Gøteborgs sydlige skærgård. Her har omkring 1400 fastboende indbyggere hjemme. Vil du prøve kræfter med livet i skærgården, kan du leje en hytte eller overnatte på hotel eller bed and breakfast.
Vrångö i Göteborgs sydlige skærgård
Vrångö er den sydligste af de beboede øer i Göteborgs skærgård. Det er nemt at komme hertil med færge, så det er populært blandt beboerne i Göteborg at tage på badeudflugt hertil.
Rävholmen i Göteborgs sydlige skærgård
Det blikstille vand på en lys sommeraften danner en smuk kontrast til den travle hverdag. Det er næsten ikke til at forestille sig, at man kan finde sådan et fredfyldt sted lige uden for Göteborgs travle gader. Ikke desto mindre stammer dette billede fra Rävholmen, som er en af de mindre øer i skærgården ud for Göteborg.
Marstrand er byen, hvor den svenske overklasse ferierer og fester om sommeren.
Marstrand kan sammenlignes med Skagen. Hver sommer drager den svenske elite til badebyen for at nyde livet og feste. Historisk set var Marstrand en vigtig havneby. Nutildags fylder søfart i form af sejlsport stadig meget i Marstrand, som hvert år tiltrækker den internationale elite blandt sejlere.
Skärhamn lidt nord for Marstrand
Den svenske skærgård er populær blandt sejlfolk. Her er det Skärhamn lige nord for Marstrand. I Skärhamn har Nordisk Akvaralmuseum til huse, og mange kunstinteresserede gæster lægger vejen forbi for at beundre akvareller malet af især nordiske kunstnere.
Husene ligger tæt på vandet mange steder langs kysten. Forestil dig blot de mange smukke solnedgange, som man kan nyde fx her på øen Tjörn efter en lang dag med gode oplevelser uanset, om du er mest til at vandre, cykle, ro i kajak eller bade.
Lysekil i Sverige
Lysekil ligger smukt ved Gullmarsfjorden, som skærer sig dybt ind i landet. Skærgården heromkring er kendt som et godt sted at ro kajak. Også blandt dykkere har Lysekil ry for at byde på gode muligheder for at udforske havet.
Tryggö i Bohuslän
Der er uendelige muligheder for at bade i den svenske skærgård. Her er vi på Tryggö lidt nord for Smögen. På øen ligger et vikingegravsted, som absolut er et besøg værd, men terrænet kan være udfordrende.
Smögen har udviklet sig fra at være et fiskerleje til at være en særdeles velbesøgt badeby i Sverige
Smögen er navnet på både en ø og en by. Hver sommer valfarter turister hertil, og det gør Smögen til et af de populæreste steder i skærgården på Sveriges vestkyst.
Smögen er især kendt for Smögenbryggan
Smögen er helt unik og den største turistattraktion i hele Bohuslän. Stedet er især kendt for Smögenbryggan, som er en lang naturlig havn, der skærer sig ind i klipperne på øens yderste spids. Smögen er brofast, så du kan komme hertil i bil.
Kungshamn er naboby til Smögen
Kungshamn er naboby til Smögen. Fisketången er det gamle havneområde, hvor stemning og historisk charme går hånd i hånd. Fiskeri er stadig et vigtigt erhverv i Kungshamn, men industrihavnen er rykket ud i kanten af byen.
Fjällbacka i Sverige spiller en central rolle i Camilla Läckbergs krimier
Navnet Fjällbacka vil nok ringe en klokke hos mange krimilæsere. Den lille kystby spiller nemlig en central rolle i Camilla Läckbergs krimier. Her er utrolig smukt, og du kan gå på opdagelse i klipperne, hvor Kongekløften fører dig gennem en 200 meter lang og smal revne i klipperne op til en helt fantastisk udsigt.
Fjällbacka er omgivet af hav og klipper
Fjällbacka er omgivet af hav og klipper. Ingrid Bergman var en flittig gæst i byen, som er opkaldt efter de dominerende klipper.
Grebbestad ligger i bunden af en lille fjord på det svenske fastland
Grebbestad er en populær badeby, som også er kendt for mange fortidsminder i form af bautasten fra jernalderen og enestående helleristninger, som er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv. Her er rig mulighed for at bade og udforske naturen enten til vands eller til lands.