Drømmer du om en varm ferie i Europa i februar?

Februar er våd, kold og mørk. Det er vinterens sidste krampetrækninger, hvor mange af os begynder at sukke efter mere sol og varme. Vinterferien i februar kan være en god anledning til at rejse til et varmt land og tage forskud på foråret.

Drømmer du om en varm ferie i Europa i februar?

Hvis du drømmer om 25 grader og masser af sol fra en skyfri himmel i februar, bliver du  nok nødt til at rejse lidt længere væk end det sydlige Europa. Alligevel er det muligt at finde sol i Europa i februar. Du skal bare være forberedt på, at der også er en lille sandsynlighed for regn.

Malaga og Alicante hører til blandt de billigste destinationer, hvis du gerne vil på en varm ferie i Europa i februar uden at sprænge banken. Det er populære feriebyer hele året rundt, så der er mange afgange og mange hoteller at vælge mellem. Det er nemt at rejse til Sydspanien, men vil du gerne opleve noget helt andet, kan Tyrkiet også være et godt bud på en billig ferie med gode chancer for sol i februar.

Malaga er en favorit i februar blandt solhungrende danskere

Sydspanien er det sikreste valg, hvis du gerne vil rejse efter sol og varme i februar uden at sidde alt for mange timer i en flyvemaskine. Malaga er en populær feriedestination blandt skandinavere hele året rundt, og det er der flere gode grunde til.

Det tager cirka 4 timer at flyve direkte fra København til Malaga, så det er en overkommelig rejsetid for de fleste. Måske kan det endda friste dig til at snuppe en miniferie på den spanske solkyst, hvis du ikke har en hel uges vinterferie til din rådighed. Malaga ligger på den sydspanske kyst under 200 km fra det afrikanske kontinent, så det sker jævnligt, at termometret sniger sig op på 20 grader i februar, når den varme luft fra Afrika blæser ind over Malaga.

Du kan være uheldig, at der kommer regn, men for det meste vil det dreje sig om en enkelt dag i din ferie, inden solen får overtaget igen. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at klimaforandringerne også påvirker vejret i Spanien, så regnvejr bliver sjældnere men kraftigere. Jeg har selv været på ferie i Malaga i februar, hvor et kraftigt regnskyl ugen forinden ødelagde veje, men vejret var alligevel fantastisk som en god dansk sommer i den uge, hvor jeg opholdt mig i Malaga.

Solnedgang i Malaga
Solnedgang i Malaga

Tag forskud på sommeren i Alicante

Alicante er en anden populær ferieby i Spanien, hvor du også har gode muligheder for at nyde solens varme stråler i februar. Det er lige så nemt at flyve til Alicante som til Malaga, og rejsetiden er lidt kortere. Det tager lige knap 3½ time at flyve fra København til Alicante, og lufthavnsbussen kører dig ind til Alicantes centrum i løbet af 15-20 minutter.

Middelhavsklimaet sikrer, at vinteren er mild i Alicante. I februar kan du opleve mange solskinsdage med temperaturer over 15 grader, når solen skinner fra en skyfri himmel. Du vil helt sikkert mærke energien vende tilbage efter en lang og mørk vinter i Danmark, hvis du på en lun dag går en tur op til borgen Santa Barbara og nyder udsigten ud over Alicante og Middelhavet.

Har du allerede besøgt Malaga, måske endda flere gange, kunne Alicante være et godt bud på en ny feriedestination, hvis du gerne vil til Spanien i februar.

Promenaden i Alicante
Promenaden i Alicante

Oplev sol og sommer på Tenerife i februar

Vil du rejse lidt længere væk, er der også gode muligheder for sol og varme på Tenerife i februar. Tenerife er endnu en populær feriedestination i Sydeuropa. Det er den største ø af De Kanariske Øer, som ligger cirka 300 km fra Vestafrikas kyst. Vi har altså bevæget os ned til det afrikanske kontinent, men De Kanariske Øer hører under det spanske flag, så med lidt god vilje kan man stadig betragte det som en europæisk ferieø.

Det tager cirka 5½ time at flyve direkte fra København til Tenerife. Det er jo ingen tid, hvis du virkelig drømmer om en varm ferie i februar.

Du kan booke en charterferie med all-inclusive til Tenerife året rundt. Her er nemlig dejligt lunt hele vinteren, mens sommeren nok skal få sveden frem på panden. Er du fleksibel, kan du måske endda være heldig at finde en billig afbudsrejse til Tenerife. Vil du hellere selv planlægge din ferie, kan du selvfølgelig også sagtens selv bestille flybilletter og hotel på Tenerife. Bare husk at der er mest sol på den sydlige del af Tenerife, hvor du kan forvente 18-20 grader i februar.

Tenerife er en vulkanø ud for Vestafrikas kyst
Tenerife er en vulkanø ud for Vestafrikas kyst

Få nye oplevelser under tyrkisk sol

Antalya er hovedbyen på den tyrkiske riviera. Tyrkiet har en lang historie bag sig og en anderledes kultur, end hvad du kender i Danmark, så en ferie i Antalya kan give dig masser af nye spændende oplevelser.

I februar kan du forvente temperaturer på omkring 13 – 16 grader midt på dagen og gode chancer for sol. Der er dog også risiko for regn flere dage i træk, da februar er en af de mest regnfulde måneder i Tyrkiet. Under alle omstændigheder vil vejret være varmere i Antalya end i Danmark, så du kan tage forskud på foråret.

Det tager cirka 3½ time at flyve fra København til Antalya, hvis du kan finde et direkte fly. Ellers kan turen gøres på omkring 6 timer med et enkelt stop undervejs.

Blandt danskere er Alanya den populæreste badeby i dette område, men Antalya har også virkelig meget at byde på med en skøn blanding af smukke strande, mange seværdigheder som fx  de gamle græske ruiner i Perga og selvfølgelig masser af tyrkisk kultur lige fra musik og kunst til mad. Begge byer er populære rejsemål, så du kan snuppe en charterferie, eller du kan planlægge din egen ferie med fly og hotel. Kigger du dig lidt for, er der gode muligheder for at komme på en virkelig billig ferie i Tyrkiet med sol og varme i februar.

Antalya er en populær ferieby i Tyrkiet
Antalya er en populær ferieby i Tyrkiet

Tag til karneval i Nice i februar

Det er også nemt at flyve til Nice, som ligger helt ud til Middelhavet i Sydfrankrig. Her skinner solen 300 dage om året, så der er gode chancer for sol i februar – men tag alligevel en paraply med, for der kan også sagtens falde regn. Temperaturen om dagen ligger i gennemsnit på 12 – 15 grader.

I februar danser det ene karnevalsoptog efter det andet gennem Nice, så her er fest i gaderne. Det er en god anledning til at fejre forårets komme og nyde lidt sol på den franske riviera.

Du kan flyve til Nice på sølle 2½ time, hvis du hopper ombord på et direkte fly fra København. Hoteller er der rigeligt af i Nice, og de findes i alle prisklasser lige fra de helt billige budgethoteller lidt uden for centrum til overdådige luksushoteller som det berømte 5-stjernede Hotel Negresco.

Solnedgang over Nice
Solnedgang over Nice