Vejret i Dubai måned for måned

Dubai er en ørkenstat, der ligger på den arabiske halvø ud til kysten i den sydlige del af Den Persiske Golf. Vejret i Dubai er ret stabilt i kraft af det varme ørkenklima, som er garant for masser af sol og høje temperaturer. Det gør Dubai til et populært feriemål i vinterhalvåret.

Vejret i Dubai måned for måned

I november-marts er temperaturerne behagelige, der er sol 8-9 timer pr. dag og der falder højst 20 mm regn på en måned typisk i form af korte kraftige byger. Om sommeren kan det blive meget varmt. Luftfugtigheden er samtidig høj, så Dubais sommervejr kan være ganske ulideligt for mange.

Hvornår overvejer du at holde ferie i Dubai? Brug navigationen og hop lynhurtigt til den relevante måned: januar | februar | marts | april | maj | juni | juli | august | september | oktober | november | december.

Vejret i Dubai i januar

Minimumstemperatur: 14,3°C
Maksimumstemperatur: 23,9°C

Luftfugtighed: 65%
Vandtemperatur: 20,9°C
Soltimer pr. dag: 8,1
Dage med regn: 5,5
Nedbør: 18,8 mm

Januar er den køligste måned i Dubai, men for os danskere vil vejret føles som en dejlig sommerdag. Dagtemperaturen vil typisk ligge på omkring 20-23°C, men termometret kan sagtens krybe højere op på en eftermiddag med klar sol. Skyer er der ikke så mange af, så der vil være stor udstråling til himmelrummet om natten, hvor solen ikke har overtaget. Husk derfor at pakke en varm trøje til de kølige aftener bare for at være på den sikre side. Regn behøver du til gengæld ikke at bekymre dig alt for meget om. I Dubai er en regnbyge som regel kort og kraftig, så er du så uheldig, at der kommer regn, vil den være hurtigt overstået.

Vejret i Dubai i februar

Minimumstemperatur: 15,5°C
Maksimumstemperatur: 25,4°C

Luftfugtighed: 65%
Vandtemperatur: 20,6°C
Soltimer pr. dag: 8,6
Dage med regn: 4,7
Nedbør: 25,0 mm

I februar begynder temperaturen så småt at stige til noget, der minder om en rigtig god dansk sommer. Det er solrigt men endnu ikke ulideligt varmt. Enkelte dage kan det være overskyet, og det er den måned, hvor der falder mest regn i Dubai. Februar er samtidig en af de mest blæsende måneder i Dubai, så du kan også være uheldig at opleve dårlig sigtbarhed på grund af sand i luften. Synes du, at badevandstemperaturen er lige til den kølige side, har de fleste hoteller i Dubai heldigvis opvarmede swimmingpools, så pak endelig badetøjet. Det er også en god idé at tage lidt varmt tøj med til en kølig aften.

Vejret i Dubai i marts

Minimumstemperatur: 17,7°C
Maksimumstemperatur: 28,3°C

Luftfugtighed: 63%
Vandtemperatur: 22,3°C
Soltimer pr. dag: 8,7
Dage med regn: 5,8
Nedbør: 22,1 mm

I marts begynder temperaturen stille og roligt at kravle op ad igen. Der er gode chancer for varme solrige dage, hvor du kan tage sommertøjet frem. Badevandet begynder også at være mere behageligt, da vandets temperaturer stiger med et par grader. Det er perfekt vejr til at dase på stranden eller tage på safari i Dubais ørken. Det kan stadig føles køligt om aftenen, så huske at tage en varm trøje med.

Vejret i Dubai i april

Minimumstemperatur: 21,0°C
Maksimumstemperatur: 33,0°C

Luftfugtighed: 55%
Vandtemperatur: 25,0°C
Soltimer pr. dag: 10,2
Dage med regn: 2,6
Nedbør: 7,2 mm

April er den sidste måned i højsæsonen for turister i Dubai. Det begynder at blive varmt, men trods alt ikke varmere, end at mange mennesker synes, det er dejligt. Temperaturen vil ligge omkring 30°C rigtig mange dage, men april har i årenes løb budt på dage med temperaturer over 40°C. Badevandet er også blevet dejligt varmt, og Dubai er endnu ikke gået ind i de ekstremt varme sommermåneder, hvor du kan brænde dig på sandet. Med andre ord er april et godt tidspunkt at rejse til Dubai, hvis du gerne vil tage forskud på sommeren.

Vejret i Dubai i maj

Minimumstemperatur: 25,1°C
Maksimumstemperatur: 37,7°C

Luftfugtighed: 53%
Vandtemperatur: 28,5°C
Soltimer pr. dag: 11,3
Dage med regn: 0,3
Nedbør: 0,4 mm

Maj er startskuddet for sommeren i Dubai. Om dagen vil temperaturen ligge et sted mellem 23°C og 36°C, så aftenerne vil også være dejligt lune. Der vil ikke være mange skyer på himlen, og risikoen for regn er praktisk talt ikke til stede. Husk derfor at pakke en solcreme med høj solfaktor og en bredskygget hat, så du undgår at spolere din ferie med en træls solskoldning.

Vejret i Dubai i juni

Minimumstemperatur: 27,3°C
Maksimumstemperatur: 39,5°C

Luftfugtighed: 58%
Vandtemperatur: 31,2°C
Soltimer pr. dag: 11,5
Dage med regn: 0,2
Nedbør: 0,2 mm

I juni er det sommer i Dubai, og det begynder at blive for varmt til mange turister, da luftfugtigheden også er høj. Nu aftager strømmen af turister til Dubai. Vælger du alligevel at rejse til Dubai i juni, skal du regne med at tilbringe en del tid indendørs i fx de mange shopping-centre, hvor aircondition vil køre for fuld damp. Derfor kan det være en god idé at tage en let jakke med, så du undgår at blive forkølet. Der vil være dejligt på stranden i de tidlige morgentimer, men op ad dagen bliver det simpelthen alt for varmt. Husk at tage sandaler med, for du vil brænde dig noget så grusomt, hvis du går med bare tæer i Dubai på den her tid af året.

Vejret i Dubai i juli

Minimumstemperatur: 30,0°C
Maksimumstemperatur: 40,9°C

Luftfugtighed: 56%
Vandtemperatur: 32,2°C
Soltimer pr. dag: 10,7
Dage med regn: 0,5
Nedbør: 0,8 mm

Juli er rigtig varm i Dubai. Forvent dage med temperaturer omkring 40°C. Også nætterne kan være tropisk varme med temperaturer over 25°C, så det kan være svært at sove ordentligt. Om sommeren er det ikke usædvanligt med sandstorme i Dubai, hvor stærke vinde blæser sand ind over byen og gør himlen diset. Hotellerne er billige i Dubai i juli, og det er med god grund – det er simpelthen alt for varmt til at opholde sig udendørs, så turister vil du ikke møde mange af på denne tid af året.

Vejret i Dubai i august

Minimumstemperatur: 30,4°C
Maksimumstemperatur: 41,3°C

Luftfugtighed: 57%
Vandtemperatur: 32,8°C
Soltimer pr. dag: 10,5
Dage med regn: 0,5
Nedbør: 0,2 mm

Netop som du troede, at det ikke kunne blive varmere i Dubai – ja, så tager temperaturerne lige et lille hak mere opad. For mange vil varmen være ulidelig, så det er vigtigt at huske at drikke rigeligt med vand. Solen brænder fra en skyfri himmel, så husk at beskytte dig mod solen med langt løstsiddende tøj, hvis du insisterer på at opholde dig uden for i længere tid ad gangen.

Vejret i Dubai i september

Minimumstemperatur: 27,7°C
Maksimumstemperatur: 38,9°C

Luftfugtighed: 60%
Vandtemperatur: 31,9°C
Soltimer pr. dag: 10,3
Dage med regn: 0,1
Nedbør: 0,0 mm

I september er det stadig rigtig varmt i Dubai, men nu har sommerens temperaturer toppet. I den sidste halvdel af september begynder man at opleve lidt mere behagelige temperaturer, så man føler sig mere fristet til måske at tage en tur på stranden sent om eftermiddagen. Skyerne skal du stadig kigge langt efter, så risikoen for regn er minimal, men det betyder også, at du stadig skal passe på, når du opholder dig ude i solen.

Vejret i Dubai i oktober

Minimumstemperatur: 24,1°C
Maksimumstemperatur: 35,4°C

Luftfugtighed: 60%
Vandtemperatur: 29,7°C
Soltimer pr. dag: 9,9
Dage med regn: 0,2
Nedbør: 1,1 mm

I oktober begynder temperaturen igen at være til at holde ud. I dagtimerne er temperaturen faldet 5-6°C i forhold til de stegende hede sommermåneder, så nu kan det være et godt tidspunkt at rejse til Dubai, hvis du sukker efter sol og sommer. Aftenerne vil være behageligt varme, så du kan nyde en god middag udenfor, og generelt vil der begynde at være mere udendørs aktivitet i Dubai igen.

Vejret i Dubai i november

Minimumstemperatur: 20,1°C
Maksimumstemperatur: 30,6°C

Luftfugtighed: 61%
Vandtemperatur: 27,1°C
Soltimer pr. dag: 9,3
Dage med regn: 1,3
Nedbør: 2,7 mm

I november begynder turisterne så småt at vende tilbage til Dubai. Temperaturen er dalet lidt mere, så nu vil vejret føles behageligt og sommerligt for alle os nordeuropæere. Selv de lokale vil hilse de køligere temperaturer velkommen efter en lang og stegende hed sommer. Solen vil stadig stråle fra en blå og skyfri himmel langt de fleste dage, så du kan ride på kameler i ørkenen, gå på opdagelse i Dubais pulserende byliv eller måske tage et slag golf. Risikoen for regn begynder at blive lidt større, men det er ingenting at regne mod det vejr, som vi er vant til hjemme i Danmark.

Vejret i Dubai i december

Minimumstemperatur: 16,3°C
Maksimumstemperatur: 26,2°C

Luftfugtighed: 64%
Vandtemperatur: 23,3°C
Soltimer pr. dag: 8,2
Dage med regn: 3,8
Nedbør: 16,2 mm

Vejret er også dejligt i december i Dubai. Julemåneden kan være et godt tidspunkt at rejse til Dubai, hvis du gerne vil opleve landet, men ikke er vild med varmen. Det er der mange, der synes, så nu begynder der at være lidt trængsel ved de populære turistattraktioner. Temperaturen er behagelig til at være aktiv udendørs, men det vil være en god idé at huske lidt varmt tøj til aftenerne. Der er større sandsynlighed for regn især i den sidste halvdel af december, men det er stadig intet i sammenligning med mængden af nedbør på vores breddegrader.

Du kan finde flere oplysninger om vejret i Dubai på Forenede Arabiske Emiraters nationale center for meteorologi og seismologi.