Vejret på Mallorca måned for måned

Vejret på Mallorca er præget af sol og høje gennemsnitstemperaturer. Mallorca kan prale af 350 solskinsdage om året, så selv om vinteren, hvor størstedelen af regnen falder, vil der være mange dage med sol. Det er et typisk middelhavsklima med milde vintre og varme, tørre somre.

Se vejret på Mallorca måned for måned

Hvornår overvejer du at holde ferie på Mallorca? Brug navigationen og hop lynhurtigt til den relevante måned: januar | februar | marts | april | maj | juni | juli | august | september | oktober | november | december.

Vejret på Mallorca i januar

Minimumstemperatur: 5°C
Maksimumstemperatur: 15°C
Vandtemperatur: 13,3°C
Soltimer pr. dag: 5
Dage med regn: 8,4
Nedbør: 27,2 mm

Januar er lavsæson på Mallorca, selv om temperaturen sagtens kan krybe op på 20°C nogle af dagene. Vil du på en aktiv ferie, er det derfor et god tidspunkt at besøge øen. Her er temperaturerne behagelige, hvis du vil cykle, vandre, spille golf eller dyrke andre former for sport. Som en ekstra bonus er der få turister.

Vejret på Mallorca i februar

Minimumstemperatur: 5°C
Maksimumstemperatur: 15°C
Vandtemperatur: 13,3°C
Soltimer pr. dag: 5,8
Dage med regn: 7,1
Nedbør: 22,2 mm

Mandeltræerne springer ud i februar og dominerer landskabet med deres sarte hvide og lyserøde nuancer. Det er et smukt syn, som er værd at rejse efter, hvis du elsker naturen. Tramuntana-bjergene er et af de bedste steder at nyde det eventyrlige landskab. Samtidig er vejret perfekt til vandre- og cykelture, som også er en populær aktivitet i Tramuntana. Husk blot, at temperaturerne oppe i bjergene generelt er lavere end nede ved havoverfladen.

Vejret på Mallorca i marts

Minimumstemperatur: 6°C
Maksimumstemperatur: 18°C
Vandtemperatur: 13,3°C
Soltimer pr. dag: 6,5
Dage med regn: 7,6
Nedbør: 13,5 mm

I marts er foråret for alvor på vej på Mallorca. Solen tager til i styrke, og temperaturen kan nå op over 20°C, men badevandet er stadig køligt. Nætterne er også kølige, så husk at tage noget varmt tøj med.

Vejret på Mallorca i april

Minimumstemperatur: 8°C
Maksimumstemperatur: 20°C
Vandtemperatur: 14,4°C
Soltimer pr. dag: 7,6
Dage med regn: 5,9
Nedbør: 20,7 mm

Temperaturerne stiger stille og roligt, men det gør mængden af regn også. Normalt falder det meste af regnen i første halvdel af april og efterlader Mallorca i smukke grønne farver. I løbet af april vender livet tilbage til Mallorcas turistbyer. Butikker, spisesteder og barer åbner op igen, og påsken er ensbetydende med flere feriegæster.

Vejret på Mallorca i maj

Minimumstemperatur: 11°C
Maksimumstemperatur: 24°C
Vandtemperatur: 16,7°C
Soltimer pr. dag: 9,6
Dage med regn: 4,8
Nedbør: 18,4 mm

Maj er et godt tidspunkt at besøge Mallorca. Lune aftener og solrige dage med behagelige temperaturer præger maj. Naturen er grøn og smuk, og der er masser af lys. Du kan endda dyppe tæerne i vandet uden at risikere gåsehud. Priserne på hoteller og ferieboliger er samtidig stadig rimelige, da det endnu ikke er højsæson for turistbranchen.

Vejret på Mallorca i juni

Minimumstemperatur: 15°C
Maksimumstemperatur: 28°C
Vandtemperatur: 19,5°C
Soltimer pr. dag: 10,4
Dage med regn: 3,1
Nedbør: 13,7 mm

Højsæsonen begynder så småt i juni. Dagene bliver varme, og nu har solen også fået magt over badevandet. Flere og flere tager på stranden, og nattelivet bliver mere aktivt. Temperaturerne er højest på den sydlige del af Mallorca på grund af den varme vind fra Sahara. Vil du på badeferie på Mallorca i juni, vil du derfor få mest valuta for pengene, hvis du bor på den sydlige del af øen.

Vejret på Mallorca i juli

Minimumstemperatur: 18°C
Maksimumstemperatur: 31°C
Vandtemperatur: 22,3°C
Soltimer pr. dag: 11,4
Dage med regn: 1,1
Nedbør: 4 mm

Juli er den tørreste måned på Mallorca. Vejret er varmt, og det samme er badevandet, så nu kommer turisterne for alvor. Det er mest behageligt at opholde sig ved kysterne. Begiver du dig ind mod øens midte, kan det føles som at være i en bageovn.

Vejret på Mallorca i august

Minimumstemperatur: 19°C
Maksimumstemperatur: 31°C
Vandtemperatur: 24,5°C
Soltimer pr. dag: 10,5
Dage med regn: 2,7
Nedbør: 10,1 mm

August er den varmeste måned på Mallorca. Egentlige hedebølger er sjældne, men der vil være mange dage med temperaturer over 30°C. Samtidig er luftfugtigheden høj, så det bedste sted at opholde sig er på stranden, hvor en dejlig brise kan køle dig lidt ned. Husk at bruge solcreme og at holde væskebalancen ved lige.

Vejret på Mallorca i september

Minimumstemperatur: 17°C
Maksimumstemperatur: 28°C
Vandtemperatur: 23,3°C
Soltimer pr. dag: 7,6
Dage med regn: 5,8
Nedbør: 32,6 mm

Det er stadig varmt på Mallorca i september. Badevandet har den helt rigtige temperatur, og der er bedre plads på strandene, for nu er børnefamilierne rejst hjem igen. Cykelsæsonen starter op igen for udenlandske cykelryttere, som ønsker at forlænge deres sæson. Det begynder at regne mere, og der vil være signifikant forskel på vejret i starten og slutningen af september. Der kan være dage med kraftig regn.

Vejret på Mallorca i oktober

Minimumstemperatur: 14°C
Maksimumstemperatur: 24°C
Vandtemperatur: 20,6°C
Soltimer pr. dag: 6
Dage med regn: 9,9
Nedbør: 44,3 mm

Oktober er den måned, hvor der er mest tordenvejr på Mallorca. Det er også årets vådeste måned. Vejret er omskifteligt og skifter mellem sol og byger, men det vil stadig være varmt. Regnen er ofte koncentreret i korte, kraftige byger. Vandet giver nyt liv til planterne, som er blevet svitset under sommerens varme sol. Det myldrer frem med blomster, så de lokale kalder denne tid på året for vinterforår.

Vejret på Mallorca i november

Minimumstemperatur: 9°C
Maksimumstemperatur: 19°C
Vandtemperatur: 17,8°C
Soltimer pr. dag: 5,2
Dage med regn: 9
Nedbør: 43,2 mm

November er også en regnfuld måned, og nu begynder varmen at dale til temperaturer, som ligger lidt under en god dansk sommer. Vejret er mere ustadigt, men stadig behageligt til at dyrke sport. Cykelsæsonen er dog slut, da vejret oppe i bjergene bliver for ustadigt og udfordrende på to smalle dæk. Til gengæld kan golfspillerne nu drage fordel af Mallorcas behagelige klima nede i lavlandet til at forlænge deres sæson. November er også en god måned at besøge Mallorca, hvis du jagter kulinariske oplevelser, da der bliver afholdt flere madfestivaller foruden de tilbagevendende markedsdage med spændende lokale råvarer.

Vejret på Mallorca i december

Minimumstemperatur: 6°C
Maksimumstemperatur: 16°C
Vandtemperatur: 15,4°C
Soltimer pr. dag: 4,5
Dage med regn: 10,7
Nedbør: 30,8 mm

Året går på hæld, temperaturen daler yderligere, og der er mindre sol. Regnen aftager, og december kan være et fint tidspunkt at tage på vandreferie. Sne er almindeligt oppe i bjergene, men ikke længere nede i landet. Solen står op omkring kl. 08.00 og går ned igen omkring kl. 17.30, så dagene er noget længere her end i Danmark.